od Lenka » 16. duben 2015 09:56
Lacodk: Už to tu proběhlo a vylezlo z toho, že někomu se prodávají víc vektory a někomu víc bitmapy (od původně vektorových ilustrací). Kromě toho z úspěchů Texigenu, kterej ukládá jen jpg, můžeš vydedukovat, že rastrový ilustrace jsou celkem žádaný. Obecně bude platit, že pokud chceš dát do bitmapy objekty k další editaci, musí být izolované, zatímco když je dáš do vektoru, tak tam klidně může bejt kostičkovaný pozadí, ale to je tak asi jediný omezení. Pokud je věc koncipovaná tak, že se tam bude připisovat nebo měnit text, musí být u bitmapy pod textem jednobarevná plocha. To tak nějak vyplývá z logiky věci. Podle mě má smysl nahrávat v tom, v čem umíš, a to ostatní se doučit za pochodu. Některý věci ve vektoru ani neuložíš, ale to není důvod nezkusit je prodat jako bitmapu. Mysli na to, že zákazníků je pro všechny dost, někteří vymrčujou s omezením barev na tiskárnu (škála CMYK), jiní jsou lamy a chtějí "něco na blogísek". A třetí jsou prostě jen líní vyrenderovat si to sami. Až budeš mít v portfoliu po tisícovce vektorů a dtto bitmap, tak můžeš dedukovat nějaký trendy, do tý doby je to čirá spekulace a metoda pokus omyl.
Btw, mě jdou jednoznačně líp bitmapy.
Jsem medvěd.