Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Lenka » 11. duben 2015 08:23

Pandaburger. :-D Panda fried cokoli. :-D
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Bananaboy » 16. duben 2015 09:07

Poznáte niekto túto stránku?
http://www.1001freedownloads.com

Tie grafické prvky (fotky, ilustrácie, štetce, ikony atď.) ktoré tam ponúkajú sa mi zdajú moc pekné na to, aby ich niekto dával len tak zadarmo a aj na komerčné použitie. Čo myslíte? Je to legálna stránka, alebo len ďaľší piráti? Trochu ma zmiatlo, že som sa na ňu dostal odkazom z Vectorboomu, kde píše o nej článok Jaroslav Lazunov. Je to známy ukrajinský grafik a dosť pochybujem, že by dával na svojej stránke odkaz na nejakých podvodníkov. Ak je tá stránka legálna, tak to znamená ďaľší klinec do rakvy plateného microstocku. :(
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Hana » 16. duben 2015 09:26

Banano nestresuj :D, když zadáš do vyhledávače např. vector background tak ti to vyhodí jenom 159 stránek a dost z těch obrázků je irelevantních. Oproti SS dost mizerná nabídka. Zákazníci kteří platit nechtějí stejně platit nebudou.
Hana

Reputace: +1

Příspěvekod lacodk » 16. duben 2015 09:31

prosim vas ma niekto skusenost s tym ci je rozdiel v predajnosti medzi krezbami v EPS a JPG a ci vobec nejaky rozdiel je.Nezaujimaju ma ceny ale skor pocet stiahnuti a ci sa treba trapit nad tym v akom formate kresbu vlozit
otvoril by som tuto temu ale zas neviem najst otvorit novu temu :cry: :lol:
dakujem
lacodk

Reputace: +14

Příspěvekod Zdenka1967 » 16. duben 2015 09:48

Mám hodně vektorů a jednoznačně se mi prodávají víc JPG z nich vytvořemé. Náhrávám tedy nejdříve JPG, pak křivky. Jakmile mám čas a chuť.
Zdenka1967

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 16. duben 2015 09:48

O konkurenciu so Shutterstockom mi nejde. Aj keď je to údajne nová stránka a určite ešte bude rásť. Len by ma zaujímalo, či sú tam tie veci skutočne ponúkané legálne a zadarmo. Či si tam niekto z vás náhodou niečo svoje nenašiel. Ja som tam zatiaľ žiadnu svoju ukradnutú ilustráciu nenašiel, takže možno to je fakt košer, ale ako som napísal v predchádzajúcom príspevku je tam veľa pekných vecí, ktoré museli dať hodne práce, tak mi príde divné, že by ich len tak ponúkali zadarmo aj na komerčné účely.

Lacodk z mojej skúsenosti sa obrázky v JPG sťahujú asi len z 1/3 v porovnaní s EPS, čo je teda poriadny rozdiel. Ale ako u iných vecí aj tu záleží od toho, čo na tom obrázku je. Napríklad z tých Pandových TexiGenových textúr sa väčšina nepredala ani raz, ale tých pár, ktoré sa predávajú sa predávajú skoro tak dobre ako vektory. Škoda, že sa dopredu nepozná, ktorá sa bude predávať a ktorá nie. To by som tvoril iba tie predajné. :lol: :D
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Lenka » 16. duben 2015 09:56

Lacodk: Už to tu proběhlo a vylezlo z toho, že někomu se prodávají víc vektory a někomu víc bitmapy (od původně vektorových ilustrací). Kromě toho z úspěchů Texigenu, kterej ukládá jen jpg, můžeš vydedukovat, že rastrový ilustrace jsou celkem žádaný. Obecně bude platit, že pokud chceš dát do bitmapy objekty k další editaci, musí být izolované, zatímco když je dáš do vektoru, tak tam klidně může bejt kostičkovaný pozadí, ale to je tak asi jediný omezení. Pokud je věc koncipovaná tak, že se tam bude připisovat nebo měnit text, musí být u bitmapy pod textem jednobarevná plocha. To tak nějak vyplývá z logiky věci. Podle mě má smysl nahrávat v tom, v čem umíš, a to ostatní se doučit za pochodu. Některý věci ve vektoru ani neuložíš, ale to není důvod nezkusit je prodat jako bitmapu. Mysli na to, že zákazníků je pro všechny dost, někteří vymrčujou s omezením barev na tiskárnu (škála CMYK), jiní jsou lamy a chtějí "něco na blogísek". A třetí jsou prostě jen líní vyrenderovat si to sami. Až budeš mít v portfoliu po tisícovce vektorů a dtto bitmap, tak můžeš dedukovat nějaký trendy, do tý doby je to čirá spekulace a metoda pokus omyl.

Btw, mě jdou jednoznačně líp bitmapy.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod petr35 » 16. duben 2015 10:00

STAL SE ZÁZRAK. PO 5-LETECH JSEM DOSTAL OD fotobanky 123RF VÝPLATU 102,- USD. TY VOLE, TO SE MÁM, TO SE POMĚJU, SE ASI Z TOHO OŽERU, TOLIK PENĚZ :D :D :D :D :D :D :D
petr35

Příspěvekod guest » 16. duben 2015 10:06

vy nahráváte vzdycky dve verze stejného obrázku? jeden jako vektor a jeden jak rastr?
guest

IP: 165.72.200.xx

Příspěvekod Lenka » 16. duben 2015 10:19

Někdy, někde.
Někde je na to samostatné vlákno. :-)
Jsem medvěd.
Lenka