Levné ND filtry, má to smysl ?

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Levné ND filtry, má to smysl ?

Příspěvekod casty host » 8. srpen 2015 10:12

a ted nám Reno řekni, Tvoje nejúspěšnějí fotky na FB jsou v přirozených barvách, bez zbytečného softění, pořízené levným foťákem z ruky ve správný čas na správném místě?

Alespoň moji zákaznící chtějí něco jiného. A chtějí toho hodně...
Hodnocení: 0
casty host

IP: 92.240.175.xx

Reputace: 0

Příspěvekod IM_foto » 8. srpen 2015 11:08

rena píše: ...... ale už mám 500px tak skúknutú, že viem ako to tam vyzerá a chodí.

No jasně, věděl jsem, že na to dojde, argument vkusu. Jistě, neumím s fotošopem, tak jsou veškeré úpravy nevkusné... :)
Za A, toto je fórum o fotobankách. S černobílými momentkami si tam na chleba nevyděláte...
Za B, argument vkusu je neplatný i obecně, například Michal Vitásek, známý to český fotograf architektury/krajiny používá ND na každé druhé fotce.

Na jeho fotky můžete mrknout třeba zde: http://cernobila.com/

Největší neštěstí internetu spočívá v tom, že se mohou vyjadřovat všichni ke všemu...
IM_foto

Reputace: +26

Příspěvekod rena » 8. srpen 2015 12:02

Keď je niekto nadutý, tak už mu nič nepomôže, ani znalosť fotošopu :-D
rena

Příspěvekod rena » 8. srpen 2015 12:03

casty host píše:a ted nám Reno řekni, Tvoje nejúspěšnějí fotky na FB jsou v přirozených barvách, bez zbytečného softění, pořízené levným foťákem z ruky ve správný čas na správném místě?

Alespoň moji zákaznící chtějí něco jiného. A chtějí toho hodně...

ja som hovorila o gýčovitosti webov ako je 500px, ale kto chce ten v texte vidí čo chce...
rena

Příspěvekod IM_foto » 8. srpen 2015 18:39

rena píše:Keď je niekto nadutý, tak už mu nič nepomôže, ani znalosť fotošopu :-D

Ano, u fotografu byva nadutost vcelku bezna, i ja ji trpim v mire vetsi nez je mi mile. Na druhou stranu dokazu udrzet v hlave tema tohoto vlakna, ktere vy jste jaksi ztratila, bavime se zde o ND filtrech, vhodnosti jejich porizeni a moznostech pouziti. O kvalitach 500px jsem se ja nijak nevyjadroval...
IM_foto

Příspěvekod Host » 8. srpen 2015 19:23

Zde je jediný problém: neschopnost IM pochopit, že někdo jiný, může dojít ke spokojenosti a úspěchu jinými cestami než on. Tím nechci nijak snižovat kvalitu jeho práce, která je místy geniální. O filtrech a jejich použití byly popsány stohy papíru. Proč jen jednoduše nenapsat co kdo používá a s čím je spokojen na tom kterém skle a EGO masírovat třeba ve sportu...
Host

IP: 90.177.116.xx

Příspěvekod IM_foto » 8. srpen 2015 21:11

Host píše:Zde je jediný problém: neschopnost IM pochopit, že někdo jiný, může dojít ke spokojenosti a úspěchu jinými cestami než on...

Muzete mi prosim citovat, kde jsem neco takoveho tvrdil? Cela diskuse vznikla tak, ze na otazku "zda se vyplati zakoupit levne ND filtry z ebay" bylo Vami odpovezeno, ze "lepe filtry nepouzivat a dohnat postprodukci".
Jak si ucastnici diskuse nejspise dohledali, ND filtr a castecne polarizacni filtr, je proste postprodukci nenahraditelny. Dlouha expozice je ve fotografii pouzivana velmi casto. V dennim svetle je bez ND filtru dlouha expozice nerealizovatelna...
Nejde o viru, EGO, nejde o to kdo ma co za sebou, tohle je prosty fakt. To je vse co se jsem se snazil vysvetlit.
IM_foto

Příspěvekod dnyvlt » 4. listopad 2015 15:50

dnyvlt

Reputace: +6

Příspěvekod PandaWild » 4. listopad 2015 20:45

Laický dotaz - proč tam jsou fotky s velkým clonovým číslem (F32) tak rozmazané? Myslel jsem, že vždy platí, že čím větší clona tím ostřejší? Je to důvod, proč u mého ultrazoomu končí clony na 8, protože při vyšších by se už zhoršovala kvalita?
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Rastislav13 » 4. listopad 2015 21:12

nedá sa to generalizovať, ale väčšina bežných objektívov kreslí najlepšie v rozmedzí clony 8 - 16
Rastislav13

PředchozíDalší

Zpět na O focení