Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Lenka » 17. srpen 2015 10:14

Tak třeba DT to má dokonce přímo v propozicích. :-)
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod shalom3 » 17. srpen 2015 10:28

PandaWild píše:To snad nedělá žádná fotobanka, aby úspěšnost příjmu ovlivňovala vyhledávání, nebo jo? Připadá mi to nelogické, nemělo by to spolu souviset.

Vůbec bych se tomu nedivila, kdyby určitá úspěšnost ať již v prodeji nebo počtu pohlížení měla vliv na nějaké takové benefity - jako třeba lepší pozice mezi vyhledanými výsledky. Tak jako třeba e-shopy vypichují nejvíce kupované zboží.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 17. srpen 2015 10:37

Úspěšnost v prodeji je v pořádku aby vyhledávanost ovlivňovala. Ale nebylo by v pořádku kdyby to ovlivňovala úspěšnost příjmu, protože to jsou odlišné věci, které spolu nemají mít nic společného. Jestli to uvádí např. DS, tak doufám že tím jen planě straší a nepraktikuje to, byla by to docela hloupost a byli by i sami proti sobě.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 18. srpen 2015 07:32

Zpět k tématu. Pond5 má na svých stránkách celkem rozsáhlý seznam toho, co bere i toho, co nebere. Nicméně nacházím při brouzdání v malých formátech i věci, který do toho příliš nezapadají.

Příklad: http://www.pond5.com/stock-footage/4940 ... water.html je v rozlišení 480x270/30fps.
Je to nahrávaný poměrně nedávno, letos v dubnu.

To je odvozený od nějakýho zařízení, nebo střílíte prostě od boku, náhodný čísla v rámci násobků 4 a 3, a třeba to projde? :ugeek:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 18. srpen 2015 07:58

Tyhle rozměry vznikly postupným dělením výchozího rozměru FullHD na poloviny: 1920x1080, 960x540, 480x270. Měl by se dodržet alespoň ten rozměr 1920x1080, protože ten je hodně používaný, tak ať to zákazník nemusí nějak moc konvertovat. Ostatní rozměry si asi stejně musí vždy zkonvertovat podle potřeby. Domnívám se, že zákazníkům často stačí menší levné rozlišení, které pak použijí jako pozadí pro svou FullHD grafiku a proto jim nevadí nižší kvalita menšího rozměru, víc rozhodující je nízká cena. Např. ta voda nemá žádné hrany a tak plně vyhovuje v 480x270 jako pozadí i pro 4K video.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 18. srpen 2015 08:09

Jako jasně, tohle chápu, ale co nechápu je, jak někdo vygeneruje, že třeba 480x270 jó, ale 720x360 už né, a podobně. Nevěřím, že má někdo čas střílet naslepo všechny možné kombinace násobků délky stran kombinované se všemi možnými fps (o kodekách nemluvě). A proč třeba za stejnou cenu se prodává 480x270, ale 640x480 nebo 640x360 se neprodá.... Tak jsem si (možná naivně) představovala, že je to třeba čirou náhodou rozměr nějakého co já vím běžného displaye nějakého něčeho. Je?

Co třeba 512x384 (odvozený z 4096x3072) - je to k něčemu?
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod soim » 18. srpen 2015 12:41

Lenka píše:Tak jsem si (možná naivně) představovala, že je to třeba čirou náhodou rozměr nějakého co já vím běžného displaye nějakého něčeho. Je?

Myslím, že to není žádný oficiální rozměr, Panda má pravdu, jsou to jen čistě na blind postupné poloviny z 1920x1080 :oops: (prostě, aby byly v nabídce nějaké mini rozměry :D )

Ale žeby někdo udělal "480x270 jako pozadí i pro 4K video", to mě nenapadlo :shock: díky :)
soim

Reputace: +44

Příspěvekod Lenka » 18. srpen 2015 13:09

soim píše:prostě, aby byly v nabídce nějaké mini rozměry :D

Dík. Je dobrý vědět, co všechno proleze. Já jsem mezitím trochu šprtala a došla jsem k závěru (kdyžtak mě opravte) že záběry z kamerky buďto musím nechat tak, jak jsou (případně v poměru zmenšit), nebo ořezat obrázek po obrázku, ale změnit výřezem celý klip najednou nejde. Kterýmžto pádem toho mám zase k řešení a vynalézání poněkud míň. :lol:

Trochu jsem sondovala, co je "na trhu" a co tam chybí a realita mě nepotěšila. Halloween 16404 videoklipů, vánoce 82630 videoklipů, čerta s mikulášem sice jen 9 kousků, ale žádný stažení (možná chybí můj invenční vklad? :twisted: ), z 11 tisíc cibulí a 25 tisíc koček jsem celkem upřímně zděšená. Co já jen budu natáčet? Celkem jsem spoléhala na děti, ale dívky 325 tisíc klipů, kluci "jen" 113 tisíc klipů. Zatím si ošahávám techniku, vytvořila jsem etudu "jak jsem sežrala chleba s tvarohem", která čeká na stažení, ale vidím to celé trochu méně optimisticky, než před týdnem. :oops:

Abstrakcí je 265 570, a na ruční animaci figurek jsem zatím líná. Pořád ještě doufám, že vymyslím něco, co není tak pracné.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Ravennka » 18. srpen 2015 13:18

Jak tenhle thread pročítám, tak čím dál tím víc čučím... tolik videí s cibulí... nedokážu si představit jedno, natož 11 tisíc :lol:

edit - ah tak, krájet a jinak upravovat pro vaření, jasně... jsem si říkala, že jako co s ní... kutálet, házet... :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 18. srpen 2015 13:28

Hmmmm, házet.... musím se kouknout, to tam možná ještě není....

Nebo scénka ve stylu filmu "Vůně cibule" - jenže to bude asi pod autorskýma právama, co? :lol:

Většinou to bude pomalej nájezd s přibližováním až do rozostření, to je spolehlivej způsob jak si to nerozklepat.... :-D
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě