Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Bananaboy » 29. srpen 2015 15:53

Ten Shutterstock ide asi vážne "do kytek". Zase tu máme víkend a zase to vyzerá na nulu. Takéto mizerné obdobie ako je teraz, už dávno nebolo. Já už bych se na to nejradši vyprdnul, velebnosti! :x
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod PandaWild » 29. srpen 2015 15:57

U ShutterStocku problém není, závada je na vašem přijímači. :-)
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 29. srpen 2015 15:59

Mi to pátek vynahradil, teď taky nula nebude... teď to vypadá poměrně klasicky.

Za to Fotolie si ze mně dělá humor. Normálně se na 7day ranku pohybuju okolo 4k. Ze začátku týdne se to prodávalo jedna báseň... byla jsem na 7day 2,8k.. takže supr :D a pak jako když utne... asi abych si o sobě moc nemyslela, tak mi to zase zpátky spadlo na 4k =))
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 29. srpen 2015 16:26

PandaWild píše:U ShutterStocku problém není, závada je na vašem přijímači. :-)

Tento rok trhám všetky osobné rekordy v kreslení. Už som tento rok nakreslil asi 1200 vektorov, čo sa mi v ostatných rokoch ani nesnívalo. Nahrávam poctivo každý týždeň 20 kusov, nepoznám čo je to víkend a nemal som ani dovolenku. Stále kreslím a nahrávam a kreslím a nahrávam... a stále dokola. A výsledok je taký, že v poslednom čase mi hrozia nulové denné zárobky, ktoré mi nehrozili už 3 roky!

Čo sa dá ešte robiť viac? Už mi napadlo len obetovať čierneho kohúta na krížnych cestách za mestom, ale to si nechávam až keď to bude už úplne vážne. :lol: :D
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod PandaWild » 29. srpen 2015 16:47

Bananaboy píše:...Čo sa dá ešte robiť viac?...
V tom je možná ten zakopaný kohút. Jak jsem tak pozoroval, když se zvyšuje úsilí, člověk vyčerpává svého tvořivého ducha a z tvořivosti se stává mechanická rutina. Takže pak s rostoucí produktivností klesá celkový zisk, protože z obrázků mizí náboj a výsledky začínají být nudné. Měl by to dělat s pocitem radosti a s chutí tvořit. Tak možná bys měl naopak zpomalit. :-)
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 29. srpen 2015 16:50

Já Ti to řeknu asi takhle - v poslední době šíleně prokrastinuju, vždycky nějak vytvořím dávku z toho, co už jsem melě předpřipraveno, nebo prostě něco zbastlím, abych jich 20 - 25 na upload každý měsíc měla. A nijak se to dolů nehýbe... když jsem se šíleně snažila na jaře, tak to nahoru šlo, ale jako kdyby to narazilo na aktuální strop a i když jsem se snažila víc, tak nic. Teď mám letní línou, jak je teplo a ani moc nemám rozpoložení... na druhou stranu tak nějak si myslím, že Tobě se to vrátí. A já budu muset zase začít makat... až do dělám co je potřeba v RL, tak konečně se do toho budu moct s větší chutí pustit =)
Ravennka

Příspěvekod sedmicka7a » 29. srpen 2015 17:15

Ravennka píše:Mi to pátek vynahradil, teď taky nula nebude... teď to vypadá poměrně klasicky.

Za to Fotolie si ze mně dělá humor. Normálně se na 7day ranku pohybuju okolo 4k. Ze začátku týdne se to prodávalo jedna báseň... byla jsem na 7day 2,8k.. takže supr :D a pak jako když utne... asi abych si o sobě moc nemyslela, tak mi to zase zpátky spadlo na 4k =))

já má normálně osmnáct tis. (7D) a tenhle týden se to každý den mění mezi 10tis. a 17tis. :D
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod Magda » 29. srpen 2015 17:27

Moje zkušenost je taková, že největší část výdělků mám z malé části fotek a vektorů, které se prodávají nejčastěji. Nevím, jestli to tak mají všichni, ale pro mě je v takovém případě důležitější co do fotobanky dávám a ne kolik. Takže se mi spíš vyplatí promyslet a zjistit co nafotit nebo nakreslit i když toho pak nestihnu udělat tolik než vyrábět vektory jeden za druhým bez jakéhokoliv přemýšlení a soustředění. Souhlasím s tím, co píše Panda, to je hodně důležité.
Magda

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 29. srpen 2015 17:49

Nj, jenže tohle platí pro ty, kteří mají nějaký skill a mohou konkurovat kvalitou =)
Ravennka

Příspěvekod Lenka » 29. srpen 2015 18:35

Ne, stačí geniálně uhodnout trend a chytit ho dřív než ostatní.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse