Animer - 2D obrázkový animátor

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Animer - 2D obrázkový animátor

Příspěvekod PandaWild » 5. září 2015 17:02

Zatím mi videa z Animeru berou všude celkem bez problémů. Tedy pokud nepočítám pomatence na DepositPhotos, který jedno vyhodil, protože prý nemohou přijmout dva stejné obrázky - asi kouknul jen na ikony a nevšiml si, že jedno je vektor a druhé video. Proto tam je raději už neposílám ve stejné várce. A Fotolia - tam odmítli skákající míč a noviny, což docela i chápu, protože kombinace s fotkami nedopadá moc dobře (podklady nejsou kvalitní). Animace z čistých vektorů procházejí dobře.

Zajímavé - jak je animace se skrolujícími HEX náhodnými daty, já dal jeden ze zdrojových obrázků také na fotobanky jako obrázek - a už se prodal na ShutterStock i Fotolia. To bych nečekal, že je zájem i o takové hlouposti, jako hex listing. :-) Hm, safra, proč já vyhazoval své komentované listingy CP/M programů, mohl jsem na tom vydělat. :-)
Hodnocení: 0
Naposledy upravil PandaWild dne 5. září 2015 17:07, celkově upraveno 1
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Lenka » 5. září 2015 17:07

Zatím dávám videa jen na Pond, 123rf a Ss, jinam nahrávám už jen sporadicky i ostatní věci. Nestíhám, a když mám stejný čas věnovat buďto výrobě a nahrání na silnou trojku, nebo soukáním na ostatní fb, tak radši to první. Teď je toho času navíc ještě míň, protože děti začly chodit do školy, a já s nimi jezdím do města. Nemůžu si teda dovolit nerentabilní aktivity - zatím. Účty neruším, nahraju to až mi dojdou nápady. :-)

Myslím, že kombinovat grafiku a video je dobrý - to k těm scrollingům - video ukáže, co se z toho dá udělat a na podnose jim k tomu dáš podstatně levněji vstupní materiál. A ještě si to můžou upravit podle sebe. :-)
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Lenka » 6. září 2015 14:16

Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 6. září 2015 14:45

Dobrý! :D Tak vida že i takové jednoduché animace jsou docela smysluplné.
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 6. září 2015 16:07

Nejen to. V kontextu fotobank jsou BEZKONKURENČNÍ. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod thor83 » 6. září 2015 21:14

Tak moje dnešní hrátky
https://www.youtube.com/watch?v=CVEuWeHfEKk
https://www.youtube.com/watch?v=ZxLQtdDszB8

1.Ale mám takový problém když nahraji již uloženou scénu toho autobusu a pohnu s ním ve scéně 0 souřadnicí Y začne my v dalších scénách plavat po té ose Y .-( nevím co s tím musel sem to ručně přepisovat .
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod PandaWild » 6. září 2015 21:28

S Y to asi nechápu - co je špatně na tom, že když změníš Y ve snímku 0, změní se i ve všech ostatních snímcích? Pokud není Y jinde jinak nastaveno, uplatní se to co nastavíš v tom jednom snímku.
PandaWild

Příspěvekod thor83 » 6. září 2015 22:02

když dám ve scéně 0 i 879 Y na tvrdo tak se v ostaních scénách nastaví tak nějak náhodně bo nevím podle čeho a začne to plavat

dám třeba scéna 0 nastavení objektu autobus Ypsilon na -161 a ono mi to pak hodí na scenu 1 třeba -161,156 na 2 dá 163,235 atd nějakej random a tím my to nejede rovně ten autobus a musel bych to v každé scéně přepisovat na tu původní hodnotu nebo nevím jak na to
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod PandaWild » 6. září 2015 22:30

Vyber ten objekt autobusu a pomocí tlačítek "Další klíčový snímek" můžeš listovat přes snímky, ve kterých je něco nastavené (např. měněná souřadnice Y). Tam jistě najdeš, že souřadnici Y máš nastavenou ještě někde jinde než jen na snímcích 0 a 879 a to Ti ji táhne jinam. ... Nebo je jen nemáš nastavené stejně a tak to interpoluje. Jestli chceš aby se Y po celou dobu animace neměnil, tak ho nechej nastavené jen ve snímku 0 a v ostatních snímcích nastavení Y vypni (zaškrtávátko na začátku řádku Y vypnout).
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 7. září 2015 18:14

Teď se mi také stalo, že jsem měl video z Animer velmi zubaté. Důvodem bylo, že nějakým nedopatřením mi zůstal ve Photoshopu vypnutý přepínač "Vyhlazení" při exportu grafiky z EPS. Tak jsem musel všechnu grafiku znovu exportovat. Tak na to pozor, může to být také důvod problémů.

... A jéje, teď koukám že mám i exporty vektorů i videa z poslední doby zubatá. Hloupý přepínač, nevšiml jsem si. Musím kvalitu víc kontrolovat.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě