Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Návštěvník » 18. září 2015 20:27

Obrazku??
Klip je za 18 nebo 22$. Sice jednou za uherak, ale proti 3$ nebo prdu nekde jinde to je parada, ne?
Hodnocení: 0
Návštěvník

IP: 92.240.185.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 18. září 2015 22:35

Videa se prodávají mnohem mnohem méně často, což se vykompenzuje s vyšší prodejní cenou a tak vyjde průměrný zisk na video jen o trochu vyšší než zisk na obrázek. A to se opět vykompenzuje s vyšší pracností videa, takže výsledně - videa jsou asi tak stejně výdělečná jako obrázky.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Rastislav13 » 19. září 2015 04:33

Ja to vnímam tak, že vzhľadom na to, že berú len zábery a nie sekvencie tak tá pracnosť nie je väčšia ako u fotky a už vôbec nie ilustrácie. Asi ide o to čo kto lepšie zvlada, ja to hodnotím z môjho pohľadu. Zaujimalo by ma či tu je niekto, kto sa venuje prevažne videu?
Rastislav13

Příspěvekod Bananaboy » 19. září 2015 06:45

Tá prácnosť bola zrejme myslená u generovaných, animovaných videí z programov ako Animer, After Effects, Blender a podobne. U videa z fotoaparátu/kamery sa moc o prácnosti hovoriť nedá. Tam ustrihnem roztrasený predok a zadok klipu a je hotovo. :)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Jirik » 19. září 2015 07:44

videotvorba je urcite nakladna tvorba a casove narocna, tak aby to k necemu bylo, proto je draha. Ale zalezi co a kde a koho zrovna tocite.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod PandaWild » 19. září 2015 09:24

I odesílání je pracnější - větší soubory, musí se to konvertovat (dlouho trvá) a při submitu se musí ručně vyplňovat, nepodporuje IPTC.
PandaWild

Příspěvekod zdenat5 » 19. září 2015 18:15

Lenka píše:Tak z Pondu mi teď vrátili většinu videí, animace "neodpovídají jejich standardu" a abstrakce "jsou moc malé". Vzali jen dvě abstrakce 1080p, což je ale prakticky neprodejné bez podpory menších formátů. Tohle jsem celkem nečekala. Zvlášť když vidím, že na Ss mi berou všechno a chtějí za to od klientů cca trojnásobek. Vůbec nevím, co si o tom mám myslet.

Ahoj,
já jsem taky zklamaná,požádala jsem předem o posouzení a nedopadlo to, citace" u videa bude zájem nižší, protože spíše prodáváme záběry reálného světa, ale Vánoce se blíží, takže i tam můžete chytnout zájem", tak mne to odradilo a zatím to tam dávat nebudu.Tak místo toho zkouším Istock, kdyby z toho bylo alespoň něco. Na Fotolii mám první prodej videa platba nic moc, ale lepší než nic.
Taky jsem teď padla na Pandův Animátor, tak zkusím jestli se v tom vyznám, je to hezoučký,díky.
Zdena
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod PandaWild » 20. září 2015 07:05

zdenat5 píše:...a nedopadlo to, citace" u videa bude zájem nižší,...
Je škoda se nechat předem odradit. To co je pro jiné nižší prodejnost může být pro nás dostatečně zajímavé. Výsledky jsou nepředvídatelné. Nepozoroval jsem že by se některý "typ" prodával hůře než jiné, jde spíš o kusy - některý se prodává dobře a některý špatně a nedá se předem moc tipnout který to bude. Na to je jediné řešení tvořit a zkoušet to a pak ve statistice se to vyrovná do "uspokojivého" stavu (tj. něco bude neprodejné a něco bestseller).
PandaWild

Příspěvekod Rastislav13 » 20. září 2015 07:14

ja si myslím, že reálny svet je pri videu asi predajnejší a možno aj viac miesta na trhu, určite je menej videa ako fotiek. Začal som s fotkami, ale bojovať o každé prijatie a vymýšlať nezmyselné témy ma prestalo baviť. Začal som teda s videami. Real, zábery do 15 sekúnd, statív, kamera, nie foťák, odjazd, dojazd, švenky, timelapse a berú všetko. Uvidíme aká bude predajnosť.
Rastislav13

Příspěvekod PandaWild » 20. září 2015 07:48

Záleží na nabídce. Fotky dělá hodně lidí (dnes už každý kdo má mobil) a tak se s nimi dost těžko proráží do fotobank. Videí dělá mnohem méně lidí, vyžaduje to už nějaké technické znalosti při zpracování a trpělivost při natáčení (stativ), proto fotobanky berou celkem cokoliv. Podobně grafiků je méně než fotografů, tak se s ilustracemi proráží lépe. Video-grafiků je ještě méně, grafická videa berou velmi ochotně. A i když se z hlediska fotobank prodává videí z reálného světa více, tak díky menší konkurenci je pro tvůrce animovaných videí ta prodejnost stejná.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě