Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod zdenat5 » 20. září 2015 12:08

Ahoj,
Pando, dík za podporu, ono to o čem píšeš jenom bohužel potvrzuje, že moje videa jsou slabota :x , už to zkouším vylepšovat.Tak snad časem to zkusím. Já jsem hrozná- ted mi na Vector stocku odmítli všechny,myslím docela hezké vánoční vektory- The composition is not what we are looking for at this time., tak se na ně vybodnu, videa neberou, není to tam k ničemu. Zvykla sem si, že mi všechno berou a bohužel každý neúspěch mne deprimuje :evil:
Raději končím jsem protivná. Hodně úspěchů všem. :P
Zdena
Hodnocení: 0
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Lenka » 20. září 2015 13:28

zdenat5: Každej najde dřív nebo pozdějc svýho zákazníka. To že oni momentálně nevědí, komu by to prodali, nevypovídá nic o kvalitě tvojí tvorby. Možná můžeš zapracovat na názvech a kw, aby lépe odpovídaly tomu, co tak může zákazník hledat. Pomáhá, když máš představu, jak se to dá použít. To co se od nás chce, není "vysoký umění", ale umět se vcítit do zákazníkových potřeb. Možná to prostě hledá pod jiným názvem.
Jestli to jedna fotobanka neumí prodat, je to její prodejní neumětelství - prostě dej vydělat jiný fotobance. Nenech se otrávit. My umělci přece neděláme proto, aby nás někdo chválil. Děláme z tvůrčího přetlaku - protože někudy to zkrátka musí ven. Když za to někdo zaplatí, tím líp. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod shalom3 » 20. září 2015 16:44

zdenat5: Myslím, že je zbytečné žádat někde o nějaké posouzení, je lepší to nechat na zákazníkovi, nechť posoudí, co si vybere ;) . Může to člověka jen zbytečně otrávit. Jestli někde mají pocit, že kreslená videa se neprodávají tolik jako ta z "reálu", tak mají určitě pravdu - protože těch kreslených není moc a zákazník má méně z čeho vybírat. Já bych v nich viděla také spíše potenciál.
Vyhazovy člověka rozhodně nesmí otrávit. Během své praxe jsem již zřetelně zjistila, že co je na některé fotobance hit, na jiné nemá třeba ani zhlédnutí. Dneska už nic neřeším, nahraji do všech fotobank všechno a jestli někde něco vyhodí...to je fuk.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod zdenat5 » 20. září 2015 17:22

Ahoj,
dík za zájem, díky vám už jsem se z toho otřepala, já jsem v existenční krizi a nějak se mi nedaří :mrgreen: , tak se omlouvám, že tady brečím. Obě máte pravdu, nesmím si to tak brát, ono se mi pak špatně pracuje. Tak díky za pomoc, Zdena
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod PandaWild » 20. září 2015 17:35

Lenka píše:...To že oni momentálně nevědí, komu by to prodali, nevypovídá nic o kvalitě tvojí tvorby....
Infrakočku mi většina fotobank odmítla s "No commercial value" a sám jsem netušil k čemu by to bylo, ale tam kde to vzali (SS) je to má nejprodávanější věc. :-)
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Rastislav13 » 12. říjen 2015 19:10

Ahojte
Neviete, či je fotobanka, kde by brali zložitejšie zostrihané videa? Napr. rozzáberovaný motív. Zatiaľ som našiel len také, kde berú jeden záber bez strihu. Vďaka
Rastislav13

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 15. říjen 2015 06:43

Rastislav13 píše:Ahojte
Neviete, či je fotobanka, kde by brali zložitejšie zostrihané videa? Napr. rozzáberovaný motív. Zatiaľ som našiel len také, kde berú jeden záber bez strihu. Vďaka

Co to je rozzáberovaný? Jinak na šutru mi zatím z videa vzali všechno, co jsem jim nabídla. Teda pochopitelně v "jejich" formátu. A že jsou to dost tristní věci.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Rastislav13 » 15. říjen 2015 06:49

Rozzáberovanie znamená, že strihneš za sebou napr. celok, polocelok, detail. Nikde to však takto nechcú a pritom pre kupujúceho by to mohlo byť zaujimavé.
Rastislav13

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 15. říjen 2015 07:00

No, oni asi chtějí, aby ty záběry si klient moh seřadit sám podle chuti, čili mu dodáš polotovary. Jeden klip celek, klidně dlouhej záběr bez pohybu, druhej klip polocelek, třetí klip detail, a máš tři videa. Moc tvůrčí to není, no, ale asi se to líp prodává, než hotovej "film".
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 21. říjen 2015 17:13

Zkoušel jsem zfunkčnit konverzi na "Motion JPEG" v novějších verzích programu XMedia Recode. A skutečně ne, nefunguje to. Konvertuje vždy s implicitní nízkou kvalitou. Naposledy to fungovalo správně ve verzi 3.2.0.4, tak ta se dá používat.

Napsal jsem autorovi, jistě to brzy opraví.
PandaWild

Reputace: +2005

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě