Upload na iStock

Re: Upload na iStock

Příspěvekod PandaWild » 1. říjen 2015 16:16

Když jsem po přijetí toho plovoucího kiwi poslal plovoucí pomeranč, tak to vyhodili s tím, že už tam mám něco v podobném stylu a oni chtějí vidět i jinou oblast tvorby.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Bananaboy » 1. říjen 2015 17:12

Anika píše:Tyjo, mě by ani nenapadlo nahrávat na istock bitmapové verze vektorů... Proč? Jsou snad pro kupující levnější? Nebo kvůli velikosti portfolia? Prodávají se vám aspoň trochu jako vektory?

No zo začiatku to išlo trochu ztuha, ale už sa predaj jpg verzií vektorov celkom pekne rozbehol. Škoda, že som tam stihol nahrať iba 400 kusov. Teraz mi to zrušili a budem hodne rád ak mi spätne nezmažú aj tých 400, ktoré som tam už nahral. :?
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 1. říjen 2015 18:27

DeepMeta umožňuje hromadné nastavení příznaku "Source Media". Tak jsem si správně přenastavil všechny ilustrace a fotky ... a když jsem to chtěl uploadnout na server, tak prý nic není třeba posílat. On si při téhle změně neaktualizuje příznak změny a tak se to nedá poslat na server. Tak pozor na to, funguje to asi jen u nově odesílaných souborů (alespoň doufám). Nebo počkat až to v novější verzi opraví.
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 1. říjen 2015 18:41

PandaWild píše:DeepMeta umožňuje hromadné nastavení příznaku "Source Media".

Ono to ide urobiť hromadne? Ja som to "Source Media" u každého obrázku menil z fotiek/3D renderu na ilustrácie JPG zvlášť. A pri 400 jépégéčkach to už je fakt na psychiatra. Inu, komu nie je zhora dané, tak sa ukliká k smrti. :lol: :lol:
Ale teraz to už je aj tak jedno, keď jpg verzie nebudú brať.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod styna » 1. říjen 2015 18:58

DeepMeta umožňuje hromadné nastavení příznaku "Source Media". Tak jsem si správně přenastavil všechny ilustrace a fotky ...

Tak na tohle jsem doposud nepřišla. Dokonce i když už vím, že to jde, tak je mi záhadou jak na to. Prozradíte mi někdo pls jak na to???
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 1. říjen 2015 19:02

Hromadná změna příznaku - nastavit ho u jednoho obrázku, pravým tlačítkem v menu zvolit Copy, pak vybrat obrázky kde se to má změnit a zas pravým tlačítkem Paste, ve volbě "What to copy" se vybere co se má kopírovat (např. "Source media").

A opravuji - zdá se že se změny příznaku přece jen asi dají odeslat. Když se soubory označí a zvolí se "Send file data to iStock". Pak to zřejmě odesílá i bez příznaku modifikace. Jen teda na iStock to pak jaksi nesouhlasí - flag tam mám správně nastavený, ale většina obrázků se stále zobrazuje pod "Foto" a ne "Ilustrace". Zřejmě přesun bude nějakou dobu trvat.
PandaWild

Příspěvekod styna » 1. říjen 2015 19:09

PandaWild píše:Hromadná změna příznaku - nastavit ho u jednoho obrázku, pravým tlačítkem v menu zvolit Copy, pak vybrat obrázky kde se to má změnit a zas pravým tlačítkem Paste, ve volbě "What to copy" se vybere co se má kopírovat (např. "Source media").

A opravuji - zdá se že se změny příznaku přece jen asi dají odeslat. Když se soubory označí a zvolí se "Send file data to iStock". Pak to zřejmě odesílá i bez příznaku modifikace. Jen teda na iStock to pak jaksi nesouhlasí - flag tam mám správně nastavený, ale většina obrázků se stále zobrazuje pod "Foto" a ne "Ilustrace". Zřejmě přesun bude nějakou dobu trvat.

Díky za odpověď :D Jdu to otestovat...
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 2. říjen 2015 19:37

Po několika měsících jsem se přiměl abych zas nahrával na iStock. A oni mi v podstatě celou včerejší dávku asi 80 obrázků vyhodili. Co se to děje? :shock: Ilustrace, textury - prý se jim to nehodí. A legrační když u některých generovaných textur (TexiGen) napsali, že vidí že to je odvozené od jiné práce a mám přiložit původní obrázek. To je tam teď už normální že se zbláznili nebo je to výjimka?
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 2. říjen 2015 20:00

Jo, naprosto normální. Jsem si myslela, že to je záležitostí jenom léta, že ti "lepší" mají volno a jsou tam jenom ti prudiči (popř. ti, co tam jsou, jsou naštvaní, že nejsou na dovče)... ale ono teď v září to není o nic lepší.
Fotky prochází prakticky všechny, z Texu mi vyhazují prakticky všechno a stejně tak veškeré jednodušší ilustrace, které předtím běžně brali.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 2. říjen 2015 20:22

Aha, takže to období kdy brali všechno už končí, to jim tedy moc dlouho nevydrželo. Nechápu že mění strategie takhle od zdi ke zdi. No jo tak tam budu mít jen půlku portfolia. Alespoň se už nemusím rozčilovat s tím nemožným keywordováním.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na iStock