Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Pedro » 5. říjen 2015 10:04

Rastislav13 píše:Po zhruba troch mesiacoch aktívneho posielania musím bohužiaľ skonštatovať že fotobanky sú strata času.....samozrejme nečakal som nič mimoriadne, ale zárobok 50 centov je úplná chujo....vina.

Hmmm, po 3 měsících a dělat závěry?
Fotobanky jsou běh na dlouhou trať a ty jsi sotva vyběhl ze startu a už to vzdáváš. Většinou je kritický až druhý rok práce pro fotobanky, pak je myslím teprve možné nějak rekapitulovat svou práci.
Hodnocení: 0
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod PandaWild » 5. říjen 2015 10:07

Bananaboy píše:...Teda nie som si istý či si ten slávny Rasťo ktorý išiel okolo sveta za 80 dní,..
Wow, dobrý výkon, koukám teď na to. :shock: Tak to se divím takovým urychleným závěrům. Portfolio na SS 94 fotek a videí, to je fakt zatím ještě málo na nějaké znatelné příjmy. Je potřeba nabudovat portfolio stovky či spíš tisíce fotek.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 5. říjen 2015 10:36

Já bych své pocity z výdělků z fotobank shrnula asi takhle:

=> první půlrok - juhů, on se mi prodal obrázek!
=> druhý půlrok - juhů, prodává se mi pravidelně (denně, obden, ... už to není nahodile)
=> třetí půlrok - juhů, pravidelně dosahuji na výplatu
=> čtvrý půlrok - 3 stavy
    1. jééé... mám jenom na výplatu :?
    2. klasika, obdobně jako minulý měsíc, fajn ;)
    3. ty brďo, super! Kéž by to tak šlo i dál :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 5. říjen 2015 10:43

No nevím, já jsem se v prvních třech měsících tak zrhuba orientovala, co se vyhazuje a co se bere, spíš jsem měla radost, že to schvalují. Pak teprve začaly nějaké úlovky, asi jako když rybář chytne okouna a teď po dvou letech se začínají chytat i větší rybky. Ale vzhledem k tomu, že grafika mě vždycky bavila, tak budu samozřejmě pokračovat. Když jsem do toho šla, tak jsem si rozhodně neslibovala zbohatnutí do roka a do dne ;) , takže ani nemohu být zklamaná. Jediné, co mě mrzí, že jsem nezačala tak před pěti nebo lépe 10 lety, ale s tím už jeden nic nenadělá.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Rastislav13 » 5. říjen 2015 11:23

Vôbec to neberte osobne, to je len môj názor, nechápem vaše rozhorčené reakcie...mám pocit, že povedať názor je neprípustné... škoda, že tá sloboda dospela až sem. rád skúšam nové veci a potom selektujem. Pekný deň všetkým
Rastislav13

Reputace: 0

Příspěvekod Magda » 5. říjen 2015 12:06

Myslím, že oni to neberou osobně, jen taky napsali svůj názor a zkušenosti. Jejich začátky byly občas podobné těm tvým - po prvních třech měsících ještě nevydělávali, museli tomu věnovat víc času a práce než jim začaly chodit pravidelné výplaty. Fotobanky ze začátku vyžadují hodně investic a navíc je nutné se jim přizpůsobit - je nutné nabízet náměty o které je zájem a to není vždy to, co by člověka bavilo fotit nebo kreslit. Navíc jsou v současné době už plné fotek a prodává v nich hodně profesionálů, takže pro člověka, který teprve začíná a nemá žádné zkušenosti je to ještě složitější. Záleží na tobě, jestli se ti bude chtít pokračovat, když už teď víš co to obnáší nebo jestli zkusíš raději něco jiného. Podle mě je důležité, aby tě práce taky bavila a těšila, obzvláš't v tomhle případě, kdy první výsledky uvidíš a ž za hodně dlouhou dobu.
Magda

Příspěvekod Rastislav13 » 5. říjen 2015 12:13

všetkému rozumiem len porovnávam investovanú námahu a čas s výsledkom. Neviem si dosť dobre predstaviť fotobankového profesionála? Neverím že profesionál bude predávať svoje práce za 25 centov. Opäť nič osobné....
Rastislav13

Příspěvekod PandaWild » 5. říjen 2015 12:23

Pointa je v tom, že cokoliv investuješ, odrazí se v průběhu dalších let. Cokoliv se přidá do portfolia, bude vydělávat další roky bez jakékoliv námahy. Je to jako střádání práce do prasátka. První měsíce (i roky) jsou proto zisky menší než vynaložená práce, ale stále to roste. Obrázek, na kterém se stráví několik hodin, se může sice prodávat jen za $0,25, ale prodá se za ty roky třeba tisíckrát, a to se pak už vyplatí.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 5. říjen 2015 12:28

Rastislav13 píše:Neviem si dosť dobre predstaviť fotobankového profesionála?

Ako dobrý príklad môže poslúžiť dajme tomu Yuri Arcurs, ktorý tiež začínal pokiaľ si správne pamätám s asi 50 fotkami a predával ich za 0,25 centov. Teraz je to zazobaný pracháč s obratom 50 miliónov USD, ktorý zamestnáva množstvo ľudí po celom svete. ;)
https://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Arcurs
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod shalom3 » 5. říjen 2015 13:20

Rastislav13 píše:všetkému rozumiem len porovnávam investovanú námahu a čas s výsledkom. Neviem si dosť dobre predstaviť fotobankového profesionála? Neverím že profesionál bude predávať svoje práce za 25 centov. Opäť nič osobné....

Víš, od počátků zdejšího "kapitalismu" jsem zkoušela podnikat v několika věcech, a vždycky to bylo o nesmírné dřině a nulových výdělcích na začátku. Když k tomu zohledním, jak malý trh je v naší republice nebo u vás na Slovensku a jak velká je konkurence, tak jsem se rozhodla raději zkusit něco s dosahem i mimo republiku. Konkurence je sice už také veliká, ale určitý prostor na trhu by tu ještě mohl být. Zvaž to, uvidíš. Obzvlášť jestli fotíš rád, pak je škoda to dělat jen do šuplíku.
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse