Danění fotobank

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Danění fotobank

Příspěvekod Neznamy » 13. říjen 2015 12:20

Finanční úřad píše:Toto diskusní fórum je sledováno.
Pozor na zavádějící informace od anonymů.
http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/doku ... republice/

Pokud je toto fórum sledováno, tak by bylo fajn, kdyby nám někdy Finanční úřad v něčem poradil. Já například chci mít učetnictví v pořádku. Teď jsem jednu záležitost řešil, ptal jsem se tří daňových poradců, každý mi řekl něco jiného. Pak jsem se ptal metodiků na jednom finančním úřadu, a ti mi k té samé věci řekli čtvrté řešení (žádné ze 4 nebylo totožné, a některá si odporovala). Takže když se na něčem neshodnou ani "daňaři", tak jak se v tom má vyznat neodborník? Proto bych ocenil nejen pasivní sledování diskuze, ale také aktivní přístup - pokud se tu někdo zeptá na radu, sdělit mu jak je to podle zákonů a správně. Ti co nechtějí šulit stát na daních, by jistě ocenili, kdyby se stát k nim choval slušně a vstřícně.
Hodnocení: 0
Neznamy

IP: 88.208.91.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Jana » 13. říjen 2015 13:23

To je krásná vize. Stát chovající se slušně a vstřícně. To přece není v zájmu tohoto státu. Státní zájem je aby jste se před ním strachy třásl a z vámi zmiňovaných několika řešení dobrovolně vybral to, které pro vás bude nejméně výhodné. Představa, že vám nějaký placený sledovač dobrovolně poradí je legrační. Vždyť se mnohdy neshodnou na řešení některých případů ani dva finanční úředníci mezi sebou. Dnes už tady státní Moloch není pro nás, ale my jsme tu od toho abychom Molocha krmili aby nás nechal žít. Z finančních úřadů ve větších městech v posledních dvou letech odcházejí ti slušní a schopní co tam ještě zbyli, protože nevydrží pracovat v prostředí nastaveném panem Burešem. Ti co tam zůstanou už jsou většinou jen všeho schopní.
Jana

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod shalom3 » 13. říjen 2015 14:01

Svatá pravda, všechno se orientuje na to, aby nejvíc bit byl ten, kdo nechce okrádat. Velkozloději jsou naprosto neprůstřelní.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod basti » 13. říjen 2015 17:43

Návštěvník: Věřit nemusíš. Já už jednu obsílku z FÚ dostal a moc sranda to nebyla, přitom to podělali sami úředníci. Kamarád byl letos vysvětlovat na FÚ nějaké příjmy z Crestocku. Takže jistě, nic se nikam neposílá, úředníci nic nemůžou a je to v pohodě... ;)
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Jana » 13. říjen 2015 18:30

Výdělky z autorských práv a licencí pro televizní vysílání zatím nejsou zahrnuty do automatické výměny dat mezi úřady USA a ČR. Pouze na vyžádání české strany, pokud má úředník nějakou pochybnost, nebo závidí "snadný" výdělek, zašlou požadovaná data. Což byl zřemě tvůj případ Basti.
Jana

Příspěvekod Návštěvník » 13. říjen 2015 18:47

Jani,
můžeš sem dát link na stránky nějakého úřadu kde se o tom píše, úřední desku a pod?
Děkuji
Návštěvník

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Jana » 13. říjen 2015 19:03

Slyšela jsem to v jedné pražské kavárně ;)
Jana

Příspěvekod odina222 » 14. říjen 2015 10:31

Já jsem letos v létě byla na koberečku na FU skrz Canstockphoto vysvětlit kanadské dolary z roku 2012 pladby jsme dohledali v USD při přepočítání kurzu jsem byla minus 80kč které mi odpustili :D řikalami že posílají zpátky zprávu že peníze jsou zdaněné. Co se týče USA odnich jim taky chodí echa nevím kolik let pozpátku to jde tak že tam budu asi často něco vysvětlovat ;)
odina222

Příspěvekod sentio » 27. říjen 2015 10:22

Hoj,
s manželkou uvažujeme o tvorbě na fotobankách. Zatím jsme po týdnu ve stadiu cca 10přijatých 3D ilustrací + 10 přijatých fotek na 3 FB - což pro Vás směšné, u nás slavíme.
Celou tuto anabázi zkoušíme z jediného důvodu, chceme se v únoru 2015 stěhovat do zahraničí (Ekvádor, Peru, Guatemala :?: ještě přesně nevíme, zjišťujeme...
Máme něco našetřeno, takže rok vydržíme "ze sušených", když se uskromníme a nebudou nějaké nenadálé výdaje.
Představa ale byla postupně rozjet příjem z FB... a nyní mě děsí, když si čtu články typu
http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi ... roku-2015/
jde mi o to, jak by v praxi vypadaly moje(naše) daně, když by se dařilo, nicméně bychom to "šmrdlali" určitě s příjmem z FB do 10000Kč měsíčně - muselo by se i tak odvádět minimální sociální pojištění ?
Moc děkuji za jakoukoliv informaci, zatím jsem k tomu nic kloudného nepřišel, neb to většina řeší jako bokovku k HPP...

Váňa
sentio

Reputace: +20

Příspěvekod foto » 27. říjen 2015 12:13

sentio píše:Hoj,
s manželkou uvažujeme o tvorbě na fotobankách. Zatím jsme po týdnu ve stadiu cca 10přijatých 3D ilustrací + 10 přijatých fotek na 3 FB - což pro Vás směšné, u nás slavíme.
Celou tuto anabázi zkoušíme z jediného důvodu, chceme se v únoru 2015 stěhovat do zahraničí (Ekvádor, Peru, Guatemala :?: ještě přesně nevíme, zjišťujeme...
Máme něco našetřeno, takže rok vydržíme "ze sušených", když se uskromníme a nebudou nějaké nenadálé výdaje.
Představa ale byla postupně rozjet příjem z FB... a nyní mě děsí, když si čtu články typu
http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi ... roku-2015/
jde mi o to, jak by v praxi vypadaly moje(naše) daně, když by se dařilo, nicméně bychom to "šmrdlali" určitě s příjmem z FB do 10000Kč měsíčně - muselo by se i tak odvádět minimální sociální pojištění ?
Moc děkuji za jakoukoliv informaci, zatím jsem k tomu nic kloudného nepřišel, neb to většina řeší jako bokovku k HPP...

Váňa

Za 10000Kč měsíčně se dá uživit v Ekvádoru, Peru a Guatemale? Chtěl jsem taky odjet někam do ráje, že by tedy tam? Dík za inspiraci.
foto

IP: 46.135.38xx

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky