Depositphotos

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: Depositphotos

Příspěvekod duben » 27. srpen 2015 20:14

Prakticky jediné prodeje co tam mám jsou ze subscription (to už se tu probíralo, že touhle fintou obírají contributory), výdělek tam žádný extra nemám je to 3,65 procenta ze všech fotobank a tímhle si to ještě pokazí. Takže asi zvážím, jestli tam budu něco nahrávat a jestli jim tam chci vůbec nějaké fotky nechávat.
Hodnocení: 0
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod admin » 27. srpen 2015 22:10

Osobně mi prodeje za kredity na této fotobance tvoří asi 1/4 výdělku (z té fotobanky), takže dopad až tak velký nebude. Celkově je u mě tato fotobanka na třetím místě, má asi nejjednodušší upload, jaký existuje, nic mi nevyhazuje a vydělává. Nevidím důvod proč odcházet.

Předtím, než budete tu fotobanku zatracovat, se mrkněte, jaké odměny vám dávají ostatní fotobanky (viz článek z microstostockdiaries.com):

Shutterstock’s royalties for ‘On-demand’ purchases range from 20% to 30%.
iStock is 15% – 20% for non-exclusives.
Fotolia provides 20% – 46%, or a flat 33% for Adobe Stock sales.
Depositphotos previously paid 44% – 52%, but now 10% less at 34% – 42%.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod basti » 29. srpen 2015 13:34

Petr: Souhlas, ovšem Deposit právě kredity obchází "předplatným" pro balíčky třeba 5 fotek. Tzn. klient vysolí jako na SS/IS/DT za balíček, ovšem nám se to už započítá jako prodej za předplatné, tzn. 30 centů. Pak se dostaneme na provizi v řádu 1-3% a to je teda kapitální zlodějina.

Osobně na DP mám celkem slušné a rostoucí prodeje, většina jsou ale subs a jejich nenažranost v posledním roce radikálně roste. Kdybych tam neměl solidní zisky z referalů z minulosti a zmíněný růst, tak bych silně uvažoval o zmražení portfolia.
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Miky » 29. srpen 2015 14:07

Presne jak pise basti. Depositphotos je expert na “prevlikani“ kreditu za predplatny a potom je provize v radu jednotek procent a ty jejich desitky procent jsou spis na paradu nez ze by ukazovali realitu.
To ale neznamena ze ostani fotobanky jsou lepsi. Vetsina mikrofotobank jak se jen trochu priblizi k vrcholu tak zacnou vymyslet ruzny metody jak odrbat kontributory, bohuzel...
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod Bananaboy » 6. říjen 2015 11:15

Na DepositPhotos mi najnovšie pri submite obrázkov takmer u každej vektorovej ilustrácie svieti jedno, alebo dva kľúčové slová červenou farbou. Keď nad to červené slovo položím kurzor, tak sa objaví hláška "This file contains keywords not passed spell check". Môžem toto varovanie ignorovať tak ako na Shutterstocku, alebo mám tie červené slová radšej vymazať? Nikdy predtým to tam nebolo. Ako to riešite vy? DepositPhotos je jediná fotobanka kde mám ešte stále acceptance ratio 100% a nerád by som si to kazil zbytočným vyhodením ilustrácií. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 6. říjen 2015 11:31

Imho je to stejné jako na SS, já to ignoruju, posílám a normálně mi to pak berou =)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 6. říjen 2015 11:36

Také ignoruji a prochází ok.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 6. říjen 2015 12:53

Ďakujem. Tak som to teda skúsil poslať aj s červenými slovami a uvidím, čo sa bude diať. 8-)
Bananaboy

Příspěvekod soim » 16. říjen 2015 08:28

Taky vás DP nutí mít v názvu aspon 3 slova?

Title should be succinct but descriptive explanation of the file. Please use at least 3 words in it
soim

Reputace: +44

Příspěvekod Bananaboy » 16. říjen 2015 08:31

soim píše:Taky vás DP nutí mít v názvu aspon 3 slova?

Title should be succinct but descriptive explanation of the file. Please use at least 3 words in it

Áno, tiež ma to dnes ráno prekvapilo. Holt zase nejaké zmeny. :?
Bananaboy

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní microstock fotobanky