@Ravennka moc díky (i za předchozí příspěvek v mém prvním vláknu),moc si toho vážím a jestli se nám to všechno podaří, tak i díky Vám zde na fóru.
Prosím, v čem je tedy ten rozdíl v danění pokud jde o autorský honorář oproti minulému roku (viz ten článek, který zmiňuji na předchozí str.) ?
A lze tedy udělat to, že zkusíme dál fotobanky krmit, překleneme dejme tomu celý příští rok, kdy příjmy budou mizivé a určitě do 5000kč/měsíc (nedělám si iluze) a výběr peněz z fotobanek na Paypal udělal až v momentě (a roce), kdy příjem přeleze zmíněnou částku?
Pokud jde o zdravotní, tak jsme slyšeli, že pokud člověk vycestuje z ČR na déle než půl roku a to pak doloží (pasem?) může se ze zdravotního odhlásit? Máte s tím někdo zkušenost?
Jinak k předpředchozímu příspěvku. Já nepsal, že v Latinskoamerických zemích lze v pohodě vyjít ve dvou lidech za 10000. Možná ano, když se člověk uskromní, sami to teď zjišťujeme. My máme něco našetřeno, takže budeme žít z toho. Nicméně, kdybychom přitom šmudlili něco do fotobanek a tím se účet netenčil tak rychle, byl bych mnohem klidnější. My se tam chceme věnovat dobrovolnické (neplacené) činnosti, takže příští rok budem žít asi jenom z toho co jsme si doteď našetřili.
Škoda jen, že se těch dejme tomu 4000Kč minimální sociální bude muset asi platit i když člověk vydělá málo. Přičemž minulý rok 2014 se to nemuselo (jestli jsem to teda pochopil správně). To je pro mě dost smutné zjištění a nezbývá než se s tím smířit.
Moc děkuji za jakoukoliv informaci, po internetu koluje mnoho zastaralých informací a ještě jsem nenašel případ, který by řešil přímo případ "chudšího" expota.
Váňa