Nebyl by nějaký návod co a jak pro mě? stále z toho nejsem úplně moudrý .
Fotobanky tedy mám registrované jako autorský zákon bez živnostenského listu jako vedlejší činnost k hlavní práci. Daňové přiznání budu dělat tedy poprvé. firemní účetní mě trochu zaskočila. řekla mi o nějakých papírech, jestli nemám ze živnostenského úřadu, který po mě chtěla. Říkal jsem, že odtamtud absolutně nic nemám, že je to autorský zákon bez živnostenského listu a že jsem registrovaný na FÚ a na zdravotní a soviální pojišťovně. (tak říkala, že to ještě nějak zjistí, že s tím nemá zkušenost)
Zajímalo by mě tedy jakým způsobem a co vše k tomu potřebuju.. někdo tu psal něco o čestném prohlášení atd.. Nejsem z toho vůbec moudrý... Vydělky přesahují 10K, což jsem taky oznamoval na ZP.
Pochopil jsem tedy dobře, že jakmile bude hotovo (jsem reglej od ledna 2015, kdy mi přišla první výplata.. Takže prostě první daňové přiznání), tak prostě zaplatím vypočítanou částku od účetní a pak mi přijde jaké mám platit zálohy měsíčně a každý měsíc budu tedy platit? Jsem z toho stále zmaten. Tak se omlouvám za moje (možná opakované) natvrdlé otázky