Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod vikinek » 23. listopad 2015 22:55

Tak tady je to na 100% a ty mě prosím ukaž kde to je spatné ať vím kde a co hledat.
http://leteckaposta.cz/801373100

Jo ten zoner je dobrý nato nedalo by se to nějak sním vylepšit pokud by to takhle vyhladil i pro jiné prohlížeče tak by to byla paráda.
Hodnocení: 0
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 23. listopad 2015 23:11

To vyhlazení by Ti nepomohlo, protože pak by byl ten obrázek neostrý a také na vyhození.

Ten fraktálový obrázek koule29.jpg co jsi poslal jako příklad náhledů má zrovna poměrně dobrou kvalitu (jak jsem psal už dříve). V něm je jenom jedna technická chyba - na okraji koule vlevo nahoře je obraz zubatý a zašuměný. Ale je to jen kousek, tak to by možná editor mohl tolerovat. Tady je náhled té chyby při rozměru obrázku 2000x2000 a zvětšení 100%:

koule29.jpg
koule29.jpg (29.91 KiB) Zobrazeno 2190 krát

Dále přikládám ukázku chyb z obrázku koule102.jpg, při velikosti obrázku 2000x2000 a zvětšení 100%. Nejdříve pro porovnání místo, které je v pořádku - má ostré a hladké hrany. Pak ukázka z místa, kde jsou zubaté okraje, pak místo se šumem (zubaté okraje a šum je tam v obrázku na hodně místech; vadí hlavně barevný šum) a nakonec místo, které je dost neostré. Běžně by neostrost obrazu vadit nemusela, pokud je obraz v jiných částech ostrý a je znát, že obsahově je ta neostrost záměrná. Ale v tomhle případě to působí dojmem, že ty květy mají být ostré a že neostrost je spíš technická chyba než záměr. To místo vypadá jak nekvalitní zvětšená zašuměná fotka a ne jak umělecká grafika.

chyby.jpg
chyby.jpg (77.48 KiB) Zobrazeno 2190 krát
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 23. listopad 2015 23:38

Jé ty ses zlato takhle je mi to už jasné musím si to uložit abych věděl co mám hledat. Co já se ještě všechno budu muset naučit na stará kolena a myslím že i jiní co sem chodí se něco tím mohou naučit protože to je poučné pro všechny a každý nějak začínal a taky věděl houby jak já. Čim víc se dovídám tím víc zjišťuji jak vlastně je náročné vyrábět kvalitně ty obrázky a že je potřeba hodně o tom vědět a naučit se hodně technik. No aspoň mám co dělat na důchod.
vikinek

Příspěvekod Ravennka » 24. listopad 2015 01:58

Světe, zboř se! Na Pond5 mi vyhodili 4 abstraktní pozadí! 2 vektory a 2 ilustrace z Texu :shock: bude konec světa :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 24. listopad 2015 02:11

Ravennka píše:Světe, zboř se! Na Pond5 mi vyhodili 4 abstraktní pozadí! 2 vektory a 2 ilustrace z Texu :shock: bude konec světa :lol:

Jak tooo? Ukaž co ti vyhodili. Rád na to kouknu a jakto že ještě nespíš já taky ne až ráno jdu spát mám to nějaké otočené to spaní.
vikinek

Příspěvekod Lenka » 24. listopad 2015 07:08

Tss, mě už toho vyhodili.... Jo, kdyby něco prodali, to by byla událosť.

Vypadá to, že v listopadu u mě šutr překoná 123, což by se šiklo, protože šutr mám před vysypáním a 123 po vysypání. Ale rozhodne poslední pracovní den. Ten mi v 123 většinou hodí dvojnásobek toho, co padlo za celej měsíc.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod vikinek » 24. listopad 2015 07:13

Dobré ránko leni jak ti jde tvořit já se porad něčemu učím a tak mam co dělat.
A vůbec jak to všechno stíháš když máš děti rodinu a domáctnost a ještě do toho tvořit to je docela sila.
vikinek

Příspěvekod Lenka » 24. listopad 2015 07:21

vikinek píše:Dobré ránko leni jak ti jde tvořit já se porad něčemu učím a tak mam co dělat.
A vůbec jak to všechno stíháš když máš děti rodinu a domáctnost a ještě do toho tvořit to je docela sila.

Člověk si musí stanovit priority. Holt uklízení počká.... :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod vikinek » 24. listopad 2015 07:25

No do uklízení se asi nikomu nechce ještě že já nemusím sem tam jen uvařím něco dobrého a jinak nic.
vikinek

Příspěvekod Lenka » 24. listopad 2015 07:31

vikinek píše:No do uklízení se asi nikomu nechce ještě že já nemusím sem tam jen uvařím něco dobrého a jinak nic.

Vaření je pro mě noční můra. Dny, kdy se mi fakt chtělo něco konkrétního uvařit, bych spočítala na prstech. Takže vlastně u mě ta tvorba je kromě art-terapie taky ještě způsob, jak se vyhnout nepříjemným činnostem. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse