Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 24. listopad 2015 09:18

Bananaboy píše:A máš tie obrázky zaindexované?...
Jé Bananaboy také máš velrybu na moři. Bude animace v Animer? :)
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod soim » 24. listopad 2015 09:19

vikinek píše:To já vůbec netuším abych řek pravdu nevěděl sem kam to zařadit tak sem to dal tam nemám s tím vůbec žádné zkušenosti prostě jen zkouším pokus omyl a učím se to všechno tak nějak za pochodu. Kam mám teda ty fotky zařadit jde převážně o pozadí. Budu rád když mě to někdo vysvětlí a pak to teda všechno předělám. Děkuji.

Při nahrávání jsi dal Typ media: fotografie - ok... a v dalším kroku by mělo být správně Typ souboru: Royalty free (pokud to nejsou redakční/editoral fotky)

Co jsou to Editoral fotky? http://fotobanky.cz/editorial-licence
soim

Reputace: +44

Příspěvekod vikinek » 24. listopad 2015 09:43

soim píše:
vikinek píše:To já vůbec netuším abych řek pravdu nevěděl sem kam to zařadit tak sem to dal tam nemám s tím vůbec žádné zkušenosti prostě jen zkouším pokus omyl a učím se to všechno tak nějak za pochodu. Kam mám teda ty fotky zařadit jde převážně o pozadí. Budu rád když mě to někdo vysvětlí a pak to teda všechno předělám. Děkuji.

Při nahrávání jsi dal Typ media: fotografie - ok... a v dalším kroku by mělo být správně Typ souboru: Royalty free (pokud to nejsou redakční/editoral fotky)

Co jsou to Editoral fotky? http://fotobanky.cz/editorial-licence

Děkuji moc za vysvětlení takže teď musím všechny fotky předělat dá se to přímo tam nebo je musím smazat a nahrát znova?
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 24. listopad 2015 10:04

PandaWild píše:Jé Bananaboy také máš velrybu na moři. Bude animace v Animer? :)

Musím sa bez mučenia priznať, že k nakresleniu tej veľryby som bol inšpirovaný práve tvojím filmíkom z Animeru. Zdalo sa mi ako dobrý nápad mať v portfóliu aj veľrybu. Myslel som, že sa bude dobre predávať ako ilustračná kresba k článkom o zachraňovaní veľrýb. Ale žiaľ, zatiaľ sa ešte moc krát nepredala. Asi v dnešnej dobe už nik nechce zachraňovať veľryby, alebo sú už všetky zachránené. :lol: :D Ale mám ju ešte len krátko a len na pár fotobankách, takže sa predaje ešte možno rozbehnú. ;)

Animácia v Animeri asi nebude z prostého dôvodu. Ešte som sa s Animerom nenaučil pracovať. Pri nutnosti zvyšovať produkciu vektorov, aby som sa aspoň ako-tak udržal v obrovskej fotobankovej konkurencii a neklesal so zárobkami, nie je na učenie čas. A to mám v pláne sa naučiť pracovať poriadne aj s Blenderom. Tento rok som dal do fotobánk takmer 1000 vektorov. Na budúci rok to bude musieť byť aspoň 1500-2000 kusov. Inak ma konkurencia prevalcuje. Budem musieť nejak dramaticky zmeniť tvorbu alebo stratégiu. Produktivita sa nedá zvyšovať do nekonečna!
Ale ako sa hovorí: "Nikdy nehovor nikdy!" a možno to dopadne tak, že mi u tvorby vektorov dôjde inšpirácia a začnem sa učiť tvoriť videá v Animeri a Blenderi. Všetko ukáže čas. :)
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod PandaWild » 24. listopad 2015 10:26

Anebo jiný přístup - když se člověk usilovně snaží o zvyšování produkce, tak mu klesá nápaditost. Stává se jen dělníkem a ne tvůrcem, jeho tvorba ztrácí "ducha". Zastavení a zpomalení může znamenat nabrání nové energie a tvořivosti, mohou se objevit nové jedinečné nápady, protože na fotobankách v dnešní době přesycenosti prodává především dobrý nápad, tvorba nabitá energií tvořivosti.
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 24. listopad 2015 10:43

PandaWild píše:Anebo jiný přístup...

Tiež som nad tým uvažoval, že bude treba nejaká zmena. Ono pôvodná vízia môjho pôsobenia na fotobankách bola taká, že sa dostanem do určitého, zabezpečeného stavu a potom budem môcť trochu zvoľniť tvorbu a venovať sa aj niečomu inému tak, ako to má napríklad Petr Václavek. On má už to svoje isté a môže sa venovať aj iným projektom. Viz jeho weby, ilustrátor, fotobanky, ilutrika, dubánci...
Mne fotobanky zatiaľ generujú zisk tak akurát na hranici prežitia. Už dva roky som na tých istých zárobkoch, hoci som ztrojnásobil portfólio a bojím sa urobiť akýkoľvek krok stranou, aby som sa udržal aspoň na tej hranici prežitia a neklesol pod ňu. Keby sa videá predávali aspoň tak dobre ako vektory tak by som neváhal a pustil sa do nich plnou silou, lenže bohužiaľ vektory sú ešte stále na fotobankách najziskovejšie.
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 24. listopad 2015 10:58

Nevýhoda mít fotobanky na plný úvazek - člověk se pak příliš stresuje zisky a to ho omezuje ve volnosti tvorby, stává se otrokem práce.
PandaWild

Příspěvekod Jirik » 24. listopad 2015 11:04

Jo jo, take mam podobny problem, jakou cestou jit dal, naucit se neco noveho, aby clovek nezamrznul na jednom miste, kde zrovna stagnuje a nejak to neodsejpa. Napadlo mne co se zkusit naucit s After Efectem a udelat nejake video intra..., ale to bude trochu na delsi dobu.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Bananaboy » 24. listopad 2015 11:07

PandaWild píše:Nevýhoda mít fotobanky na plný úvazek - člověk se pak příliš stresuje zisky a to ho omezuje ve volnosti tvorby, stává se otrokem práce.

Jo...jo... súhlasím, ale našťastie je to ešte stále lepšie ako ráno o šiestej pichnúť kartu a celý deň počúvať náladového šéfa. Skúsil som oboje a nedá sa to porovnať. :lol: ;)
Bananaboy

Příspěvekod Jirik » 24. listopad 2015 11:12

No to se musi clovek stat sam pro sebe tim naladovym sefem a trochu sam sebe prinutit splnit tydenni normu, a kdyz jsou hned vydet vysledky, tak si doprat nejakou tu odmenu :) Take jsem si udelal plany, jak vse pofrci a zatim mi nejak rucicky jdou dozadu, asi jim budu muset trochu domluvit... ;)

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse