Upload na iStock

Re: Upload na iStock

Příspěvekod Ravennka » 28. listopad 2015 11:05

Něco málo pro pobavení... na iStocku mi vzali fotku s názvem "Detail of the roof of old Hydroelectric power station" a jediné slovo, které mi vyhodili, bylo "roof" :lol:

Ale jinak dělat těch 20 slov je fakt šílenost. U fotek to není až tak strašný, ale u ilustrací je to fakt tragédie...

A jedna věcná - třeba bude někdo chytřejší a vysvětlil by mi rozdíl mezi background a backdrop? Když někam cpu bg, tak tam rovnou dávám i backdrop a teď mi v dávce sem tam vyhodili slovo bg, sem tam backdrop... a nějak jsem v tom nenašla žádnou logiku :? (u iStocku ji sice netřeba hledat, ale tak... kdyby náhodou =))
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Anika » 28. listopad 2015 12:06

Nevím to jistě, ale mám za to, že background je obecně pozadí, kdežto backdrop je pozadí ve smyslu něčeho, čím se to pozadí tvoří, třeba nějaký hadr, závěs, kulisa, deska...
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 28. listopad 2015 13:49

To mi zatím také nebylo nikdy jasné, jediný rozdíl jsem viděl že backdrop mi na iStock vyhazovali častěji.

Co se tak dívám na definice, tak rozdíly jsou:

- background je v současnosti mnohem častější slovo ve všech významech, zatímco backdrop je vzácnější, moc se nepoužívá a působí spíš jako honosné litelární slovo.

- backdrop má původní význam dekorativní látka na pozadí jeviště (odvozeno z backcloth). Používá se spíš ve významu pozadí jako vzdálená scenérie (zřejmě i pro pozadí jako okolí při fotografování). Zatímco podkladový materiál grafiky je background, tedy vše méně významné co obklopuje hlavní motiv.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Bananaboy » 28. listopad 2015 15:03

Ja slovo "backdrop" v keywordoch nepoužívam. Je to pre mňa relatívne nové slovo s ktorým sa bežne nikde nestretávam. Slovník od Seznamu hlási, že to znamená "jevištní pozadí", takže sa to do bežného obrázku, ktoré nemá nič spoločné s "jevištěm" zrejme aj tak nehodí.

Na druhej strane "background" je staré, známe slovo s ktorým sa stretávam od samého počiatku práce na PC. Používa sa bežne na internete a aj v rôznych programoch, hlavne v 3D aplikáciách a podobne. Všade kde sa vyskytuje normálne "pozadie". Slovo "background" sa snažím dať takmer do každého obrázku, lebo sa hodne používa vo vyhľadávaní a skoro každý obrázok ktorý sa viac krát predal na Shutterstocku, tak sa pár krát predal aj na slovo "background". A okrem iného je to aj dobrá "plnka" na predĺženie popisu pre Bigstock. Nejaké "Bla bla bla bla on white background" a hneď je popis s predpísanými, siedmimi slovami. :D
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 28. listopad 2015 16:14

Backdrop autoři totiž často uvádějí v kw spolu s Background, proto se nabízí ho také uvádět. Je to jakýsi zvyk ho používat. Ale zřejmě to pak nikdo podle toho nehledá.

Na SS se background najde v 35 mil obrázků, backdrop 5 mil, tedy poměr výskytu 7:1. ... Tak asi ho vypustím ze své zásoby kw.

Jo a na těch cizích obrázcích je lépe vidět rozdíl - background jsou nejčastěji obrázky podkladu jako např. textura, ale backdrop je pozadí scenérie, jako např. místnost. Hm, tak fakt jsem to používal špatně.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Synchro » 1. prosinec 2015 09:49

Tak jsem byl překvapen, jak istock teď akceptuje vectory, před dvěma lety mi to přišlo horší. Ale teď tam prozatím s vectorama nemám poblém. Jinak jak se vám tam prodávají vectory?
Synchro

IP: 91.221.149.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Anika » 1. prosinec 2015 09:56

Synchro píše:Tak jsem byl překvapen, jak istock teď akceptuje vectory, před dvěma lety mi to přišlo horší. Ale teď tam prozatím s vectorama nemám poblém. Jinak jak se vám tam prodávají vectory?

Velmi dobře, u mě na druhém místě po shutterstocku
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Bananaboy » 1. prosinec 2015 10:06

Anika píše:Velmi dobře, u mě na druhém místě po shutterstocku

Tiež som na tom podobne. IStock dal teraz v predvianočnej sezóne v novembri toľko, koľko dáva mesačne Shutterstock mimo sezóny, takže mu už začína poriadne "dýchať na krk". :D
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod SynchRo » 1. prosinec 2015 12:37

Tak to je paráda, škoda, že jsem tam nenahrál více obrázků. Asi jsem istock trochu podcenil. Kazdopadne dam potom vedet, jak se mi tam dari :)
SynchRo

IP: 91.221.149.1xx

Příspěvekod castyhost » 5. prosinec 2015 13:53

Do te Free sekce dáváte pořád nové soubory, nebo obnovujete už ty co tam byly?
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

PředchozíDalší

Zpět na iStock