Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 9. prosinec 2015 22:45

10 fps? Divím se že to vzali, myslel jsem že takové rychlosti ani neberou.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Ravennka » 9. prosinec 2015 22:54

No ja si rikala, ze je to nejaky divny... :lol: to byla chyba v Matrixu a nevsimla jsem si toho - nj, tohle se budu ucit dlouho.

edit: Mi to doslo, ja to generovala nekolikrat v tom VirtualDubu a ono tam nezustane nastaveni z minula, kdyz se to vypne... takze to tam zustalo defaultne, ocividne. Nj, clovek se porad uci :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 9. prosinec 2015 22:56

V Preferencích se dá nastavit implicitní FPS obrázků (Images / Default frame rate).
PandaWild

Příspěvekod -Tereza- » 12. prosinec 2015 13:33

Jak dlouho trvá na SS než se zobrazí to video nahrané přes ftp? Píší pár minut, ale já už čekám asi 30. Je to moje první nahrávané video vůbec, tak možná něco dělám blbě. Ve ftp složce se normálně zobrazuje.
-Tereza-

IP: 94.112.150.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 12. prosinec 2015 14:00

Jo FTP na ShutterStocku někdy trvá dlouho a obzvláště videa. Ale maximálně tak do 1 dne. Ještě je možnost že je v nastavení účty vypnuté automatické zpracování FTP, to by se po vlezení na stránky objevil nahoře dotaz, zda je upload kompletní a může se začít se zpracováním.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 12. prosinec 2015 17:50

Tramtadadá... mám to zase problém :mrgreen:

Mám vygenerované soubory bla0 az bla29 ... tak jsem si je nakopirovala a prejmenovala na bla30 az bla 59 atd atd... az jsem z toho mela 300 snimku, abych to mela na 10 vterin videa. Jenze VirtualD mi z toho udela jenom vterinove video, i kdyz se to jmenuje dobre... jako kdyby to rozkopirovane proste ignoroval :lol: Mile Bravicko, pomoz mi :mrgreen: (soubory se dobre jmenuji, jsou ve stejne slozce, teoreticky by nemel byt zadny problem)
Nebo pripadne jestli se neda udelat rovnou, aby mi to hodilo treba 10 smycek z tech 30 obrazku a mela jsem to tudiz na 10 vterin :mrgreen:
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 12. prosinec 2015 17:58

Asi jsi něco musela přehlédnout, to by takhle mělo jít. Asi bylo jiné jméno (např. mezera navíc) nebo chybějící číslo v sekvenci.

Ale ani jsi to takhle nemusela dělat. Když chceš rozmnožit sekvenci k opakování - tak načteš nejdříve tu krátkou sekvenci (bla0 až bla29). Uložíš ji do pomocného AVI, raději s vypnutou kompresí (tedy komprese RGB). Pak otevřeš to uložené AVI a můžeš ho opakovaně znovu přidávat volbou "Append AVI segment", čímž uděláš dlouhé opakované video. To už můžeš uložit do cílového formátu. Obrázky se takhle přidávat nedají, proto je nutný ten mezikrok s uložením do AVI.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 12. prosinec 2015 19:04

Super, super, dekuji velice. To je rozhodne jednodussi varianta, nez kdyz clovek pro oci nevidi tu chybu mezi klavesnici a zidli =)
Ravennka

Příspěvekod Ravennka » 13. prosinec 2015 17:44

Přecházíme na lvl 2 :mrgreen:

Foťák mi točí .mov, potřebuju tam střihnout většinou začátek a konec (namačkávání tlačítka), předpokládám, že to ve VirtualDubu zvládnu (už jsem si našla návod :D).

Má otázka ale směruje k tomu, jak to přechrchlat do avička, abych tomu třeba nezhoršila kvalitu? Stačí to přejet v tom XMedia Recode? Případně jestli si dát pozor na nějaké zákeřné nastavení, nebo tak? :mrgreen:
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 13. prosinec 2015 18:22

Sice všechno konvertuju nejdříve na AVI, abych s tím mohl dál pracovat ve VirtualDub, ale kvalita se tím může trochu zhoršit (musí se zvolit nejlepší kvalita). Střih se dá udělat přímo i v XMedia Recode - na záložce "Ořez/náhled" se dá dole zvolit čas začátku a konce střihu videa.

Pokud je video už ve formátu Motion JPEG (což často leze z foťáků), tak se ani nemusí volit komprese obratu - u převodu obrazu se zvolí mód Kopírovat, kdy se formát nekonvertuje, jen se to sestřihne. Je to rychlejší a kvalitu to nezhorší.

AVI se dá také střihat bez rekomprese (např. ve VirtualDub - zvolí se mód Kopírovat obraz), ale to raději jen v případě kdy se ořezává konec, protože začátek musí být vázaný na klíčový snímek a tak nastavení času může být dost nepřesné. Proto ve VirtualDub když se odstřihává začátek videa je potřeba zvolit kompresi obrazu, nestačí použít rychlý mód kopírování bez rekomprese.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě