Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Lenka » 28. prosinec 2015 23:42

PandaWild píše:
Bananaboy píše:Najlepšie by nám to zodpovedala samotná autorka podľa čoho to kreslila...
Na GraphicRiver má uvedený kontakt. A 1190 prodejů ze 126 obrázků.

To vypadá zajímavě. Za jak dlouho?
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 29. prosinec 2015 06:16

Od června 2011, tedy 4 a půl roku (tj. 264 prodejů ročně).
Na iStock má 7100 prodejů s portfoliem 705, od května 2009, tedy za 6 a půl roku (1092 ročně).
Na DreamsTime 3855 prodejů s portfoliem 593, od srpna 2009 tedy za 6 a čtvrt roku (616 ročně).

Podle vlastních prodejů si může každý sám vypočítat odhad jejích příjmů - vychází z toho důvod, proč nemá potřebu chodit sem na fórum.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 30. prosinec 2015 17:42

Chtěl sem se zeptat jestli někdo nemá nějaké zkušenosti s touto bankou.
http://fineartamerica.com/
Už tam sice jsem ale nic oni nevím.
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 30. prosinec 2015 18:24

vikinek píše:Chtěl sem se zeptat jestli někdo nemá nějaké zkušenosti s touto bankou.

Mám tam 3 predaje. Každý za 30 USD, t.j. spolu 90 USD, čo pri 29 obrázkoch v portfóliu nie je vôbec zlý pomer. ;) Viac tam ale nemá zmysel nahrávať, pretože zadarmo sa môže predávať len 25 obrázkov. Keď chceš predávať neobmedzený počet obrázkov, tak si musíš zriadiť platený Premium účet.
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod vikinek » 30. prosinec 2015 18:37

Bananaboy píše:
vikinek píše:Chtěl sem se zeptat jestli někdo nemá nějaké zkušenosti s touto bankou.

Mám tam 3 predaje. Každý za 30 USD, t.j. spolu 90 USD, čo pri 29 obrázkoch v portfóliu nie je vôbec zlý pomer. ;) Viac tam ale nemá zmysel nahrávať, pretože zadarmo sa môže predávať len 25 obrázkov. Keď chceš predávať neobmedzený počet obrázkov, tak si musíš zriadiť platený Premium účet.

Jojo to vím s tím prémiovým účtem to jako mám všechno pročtené. A jak si tam dostal 29 obrázků když je povoleno jen 25 a za jak dlouho sou ty prodeje mě právě zajímá jestli se tam něco prodává nebo ne a za jak dlouho. A nevyplatilo by se pořídit ten účet? Píší tam že tě pak budou prodávat v 5 zemích a ve 150 kamenech obchodech sem tam někde četl.
vikinek

Příspěvekod Bananaboy » 30. prosinec 2015 19:02

vikinek píše:Jojo to vím s tím prémiovým účtem to jako mám všechno pročtené. A jak si tam dostal 29 obrázků když je povoleno jen 25 a za jak dlouho sou ty prodeje mě právě zajímá jestli se tam něco prodává nebo ne a za jak dlouho. A nevyplatilo by se pořídit ten účet? Píší tam že tě pak budou prodávat v 5 zemích a ve 150 kamenech obchodech sem tam někde četl.

Nahrať tam môžeš aj s obyčajným účtom koľko chceš obrázkov, akurát na predaj bude len tých 25. U ostatných nebude možnosť predaja a budú tam len na parádu. ;)
Poplatok 30 USD ročne za Premium by sa pri stovkách/tisícoch obrázkov určite vrátil. Neviem ako to majú teraz, ale v čase, keď som tam nahrával nebolo žiadne schvaľovanie. Brali úplne všetko a tým pádom, keď tam niečo nahráš, tak je to za pár sekúnd bohvie kde vzadu. Prvý print obrazu som tam predal asi tak odhadom po polroku od registrácie. Ako malá kuriozita je, že všetky 3 printy ktoré som tam predal mali česko-slovenský motív. Prvý bol obraz Prahy, druhý obraz Juraja Jánošíka a tretí obraz Oravského zámku. Ten sa predal tento rok v lete. Všetky tri printy sa predali do Ameriky.
Bananaboy

Příspěvekod host » 30. prosinec 2015 19:19

Co je u fotobanky http://fineartamerica.com/ považováno za originál a co za print?
host

IP: 46.135.229.xx

Příspěvekod PandaWild » 30. prosinec 2015 19:22

Originál je malovaný např. štětcem a autor ho prodává mnohem dráž než tisky z fotky. Tisky jdou přes fotobanku, originál si prodává přímo autor.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 30. prosinec 2015 19:24

Jo žádná kontrola tam není nahráš fotky a hned jsou na webu nikdo nic neschvaluje jen tě to už nepustí nahrát další fotky když už tam máš těch 25 a nabídne ti to premium účet.No já právě zvažuji koupit ten účet ale pořád nejsem rozhodnutý asi to nechám uležet a časem se uvidí.
Naposledy upravil vikinek dne 30. prosinec 2015 19:26, celkově upraveno 1
vikinek

Příspěvekod Bananaboy » 30. prosinec 2015 19:24

host píše:Co je u fotobanky http://fineartamerica.com/ považováno za originál a co za print?

U fotografií neviem, ale u obrazov je to predsa jasné. Print je obraz vytlačený z fotky obrazu buď na plátno, papier, alebo iný materiál a originál je reálny, fyzický obraz, ktorý si vlastnoručne namaľoval farbami.
Bananaboy

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse