od Anika » 10. únor 2016 18:22
Já docela často, akorát musíš počítat s tím, že těžko budeš něco reklamovat. Zaregistruješ se a nakupuješ jako jinde. Platí se platební kartou předem. Myslím, že prodejce dostane platbu, až když potvrdíš přijetí zásilky, ale nejsem si úplně jistá. Aliexpres je spíš velká skupina různých obchůdků a prodejců, každý to posílá sám za sebe, pak se uděluje hodnocení a tak. U většiny zboží je doprava zdarma, nebo alespoň jako jedna z možností. Trvá to tak cca měsíc, než to přijde. Nevím, jak je to na Slovensku s celními poplatky, u dražších zásilek se může stát, že celníci zásilku rozbalí, a pak se případně doplácí dph. Mě se to ještě nestalo. Horší je to s doručením od pošty u nás, jsou to obyčejné zásilky, když se to vejde do schránky, dají to tam, když jsem doma, tak zazvoní, ale taky jsem jednou našla balíček jen tak za dveřmi na zemi.
Žádné skryté poplatky, nic, když koupíš košíček za 2,91, tak ho pošlou. Nevím, jak to dělají, ale dokážou to. Někdy trvá odeslání déle, čeká se, až se zaplní kontajner.
Kupovali jsme tam třeba pouzdra na tablety a mobil, které tady stojí jednou tolik a ještě dáš majlant za poštu a dobírku. Výběr je tam obrovský. Podobné je to na dx.com, tam je to zaměřeno asi víc na elektroniku, a dá se tam platit paypalem - edit: tam jsem ta košíčky taky našla:)
|
+Bananaboy, +soim
|
Hodnocení: +2
|