Slávim

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Slávim

Příspěvekod Anika » 10. únor 2016 17:55

Bananaboy píše:
maka píše:V Číně ho koupíš do 5ti $

Do Prahy to mám bližšie. :lol: :lol:

Ale těch barviček, co mají:)
http://www.aliexpress.com/wholesale?cat ... pping+cart
+Bananaboy, +soim Hodnocení: +2
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Bananaboy » 10. únor 2016 18:06

Už ste niekto kupovali na AliExpresse? Tieto internetové obchody sú pre mňa španielska dedina. :lol: Ako sa to tam vlastne nakupuje? Musím tam byť zaregistrovaný? A keď tam píšu, že košík stojí 2,91 USD Free Shipping znamená to, že zaplatím iba tých 2,91 USD bez nejakých skrytých poplatkov? Za koľko minimálne musím nakúpiť? Alebo stačí keď kúpim košíček a oni mi ho pošlú? Oplatí sa im baliť a posielať cez pol zemegule jednu malú, lacnú vec?
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod artus » 10. únor 2016 18:12

Bananaboy píše:Už ste niekto kupovali na AliExpresse? Tieto internetové obchody sú pre mňa španielska dedina. :lol: Ako sa to tam vlastne nakupuje? Musím tam byť zaregistrovaný? A keď tam píšu, že košík stojí 2,91 USD Free Shipping znamená to, že zaplatím iba tých 2,91 USD bez nejakých skrytých poplatkov? Za koľko minimálne musím nakúpiť? Alebo stačí keď kúpim košíček a oni mi ho pošlú? Oplatí sa im baliť a posielať cez pol zemegule jednu malú, lacnú vec?

úplne bez problémov...bežne ebay, aliexpress, amazon atď. Zaregistruješ, vyberieš, zaplatíš. Mierna nevýhoda, čo som aspoň na Aliexpress ja kupoval, že platíš kartou. Inde Paypal. Áno, pošlú ti aj za 0,50 USD. Čínska vláda podporuje podnikateľov aj tým, že majú poštovné hradené, takže nemá žiadne náklady a oplatí sa mu poslať aj centové drobnosti.
+Bananaboy, +PandaWild, +soim Hodnocení: +3
artus

Reputace: +13

Příspěvekod artus » 10. únor 2016 18:14

jo a pokiaľ je niečo Free shipping, tak je to naozaj free, čiže platíš len sumu, ktorú vidíš po vybratí výrobku...však ono sa ti to tam v košíku zobrazí ako celková suma. Niektoré veci sú v inej mene (napr. libry, austrálske doláre) a ono sa to hneď prepočíta na USD, keď to hodíš do košíka.
artus

Příspěvekod Bananaboy » 10. únor 2016 18:20

artus píše: Mierna nevýhoda, čo som aspoň na Aliexpress ja kupoval, že platíš kartou. Inde Paypal.

Díky moc. Celkom ma to zaujalo. Ale škoda že nepodporujú PayPal. Údaje o karte im nedám ani bohovi! :lol: Skúsim košíčky nájsť niekde, kde sa platí Paypalom. A ešte jedna otázka. Ako je to s doručením? Príde to normálne domov kuriérom, alebo poštou, alebo ako?
Bananaboy

Příspěvekod Anika » 10. únor 2016 18:22

Já docela často, akorát musíš počítat s tím, že těžko budeš něco reklamovat. Zaregistruješ se a nakupuješ jako jinde. Platí se platební kartou předem. Myslím, že prodejce dostane platbu, až když potvrdíš přijetí zásilky, ale nejsem si úplně jistá. Aliexpres je spíš velká skupina různých obchůdků a prodejců, každý to posílá sám za sebe, pak se uděluje hodnocení a tak. U většiny zboží je doprava zdarma, nebo alespoň jako jedna z možností. Trvá to tak cca měsíc, než to přijde. Nevím, jak je to na Slovensku s celními poplatky, u dražších zásilek se může stát, že celníci zásilku rozbalí, a pak se případně doplácí dph. Mě se to ještě nestalo. Horší je to s doručením od pošty u nás, jsou to obyčejné zásilky, když se to vejde do schránky, dají to tam, když jsem doma, tak zazvoní, ale taky jsem jednou našla balíček jen tak za dveřmi na zemi.
Žádné skryté poplatky, nic, když koupíš košíček za 2,91, tak ho pošlou. Nevím, jak to dělají, ale dokážou to. Někdy trvá odeslání déle, čeká se, až se zaplní kontajner.
Kupovali jsme tam třeba pouzdra na tablety a mobil, které tady stojí jednou tolik a ještě dáš majlant za poštu a dobírku. Výběr je tam obrovský. Podobné je to na dx.com, tam je to zaměřeno asi víc na elektroniku, a dá se tam platit paypalem - edit: tam jsem ta košíčky taky našla:)
+Bananaboy, +soim Hodnocení: +2
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod artus » 10. únor 2016 18:24

ja mám práve na to účet v mbank, kde si pošlem pár eur na nákup, keď aktuálne potrebujem platiť kartou.
Doručenie normálne poštou...je to normálna zásielka cez poštu. Iba raz sa mi stalo, že to prišlo kuriérom, ale Slovenskej pošty. Akurát, ak niečo potrebuješ, treba poočítať s dlhšou dobou dodania a preto objednať skôr, nie na poslednú chvíľu. Ale bežne mi to chodí tak do 2 týždňov, niekedy 3. Máš tam hneď uvedené od kedy do kedy to príde a ešte sa nestalo, že by to prišlo po tomto termíne.
+Bananaboy Hodnocení: +1
artus

Příspěvekod Bananaboy » 10. únor 2016 18:30

Artus niekde som volakedy dávnejšie čítal, že od určitej sumy sa platí clo. Nevieš náhodou od akej sumy aby som si na to dával pozor a nakúpil za menej?

Anika, dx.com poznám z článku z blogu Petra Václavka. Ešte som tam nenakupoval, ale ak majú aj tam košíčky a môže sa platiť PayPalom, tak to skúsim radšej tam, ako na AliExpresse.
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 10. únor 2016 18:31

Ještě Amazon, ale vypadá to tam být nějaké podstatně dražší http://www.amazon.co.uk/SHOPPING-TROLLE ... ng+Trolley
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse