shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 15. únor 2016 13:47

Anika píše:Mě tam nic nesmazali, slova v kw jsou, ale prostě se to na ně nevyhledá. Mám obrázek, na výraz easter nikde není (hledám podle pořadí ID, takže najdu pozici, kde by měl být), ale když zadám kombinaci christian easter, je tam. Všimla jsem si toho u více obrázků za poslední týden. Týká se to více kw, nezkoumala jsem všechny jedno po druhém, ale u některých jsou to bohužel ta nejdůležitější.

U některých svých obrázků jsem si všimla, že pravděpodobně s pořadím kw nějak míchají. Mám ve zvyku dát na začátek ta nejdůležitější, potom taková obecnější, která tam kopíruji ze souboru. Takto to dělám kvůli Fotolii, některé fb to pak stejně řadí abecedně. A na SS jsem si všimla, že najednou z ničeho nic bylo na prvním místě u některých obrázků např. slovo wallpaper, které určitě nikdy na první místo nedávám (naopak jakožto obecné slovo jsem ho zařazovala spíše ke konci). Pokud to takhle opravdu míchají a první slova v pořadí mají při vyhledávání nějakou prioritu, může to dost ovlivnit výsledky vyhledávání.
+Anika Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Anika » 15. únor 2016 13:56

Zkouším českou a anglickou mutaci. Slova jsou řazená spíš náhodně, zkusila bych je přeskupit, ale vypadá to, že na shutterstocku dodatečně už nejde.

Příklad:
http://www.shutterstock.com/pic-3744031 ... JXg8ow-1-5

Tahle ilustrace se nedá vyhledat na výraz spring, měla by být na cca 7 stránce nových vektorů na tento výraz, podle pořadí ID.
Na výraz springtime by měla být na druhé stránce, ani tam není.
:(
Na výraz springtime letters tam je.
Hodnocení: 0
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod kasparv » 16. únor 2016 15:49

2 Anika: Potom je otázkou, zda má smysl se s volbou keywords vůbec mořit... Když koukám na Image Gallery Stats, tak nalezení podle keywordu je poměrně velmi vzácné, maximálně tak 20-25%...
kasparv

Reputace: +2

Příspěvekod shalom3 » 16. únor 2016 16:02

kasparv píše:2 Anika: Potom je otázkou, zda má smysl se s volbou keywords vůbec mořit... Když koukám na Image Gallery Stats, tak nalezení podle keywordu je poměrně velmi vzácné, maximálně tak 20-25%...

To mi právě také vrtá hlavou. Moc se mi nechce věřit, že by se všichni ostatní proklikávali k nákupu přes kategorie. Spíš bych předpokládala, že ty ostatní nákupy proběhnou např. pomocí vyhledání přes google nebo jiný vyhledávač a ta klíčová slova se pak do Gallery stats nepromítnou. Tj. pravděpodobně zde jsou vidět jen slova, podle kterých někdo vyhledával přímo na stránkách Shutru.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod LUVR » 17. únor 2016 16:09

Zdravím, ze SS jsem poněkud zmatený, vraceli mi několikrát fotky tvořené z RAWu, tak jsem se už vzepřel a poslal znovu ty same focene rovnou do JPG. Vzali skoro vsechny :). Horsi kvalita vyhrala, pricemz u jpg z rawu mi porad psali, ze jsou tam artefakty, šum atp. Když jsem odpovedel otazkou, kdeže to je, poslali jen odkaz na jejich školící blog. Co nechapu je, že fotobanka, ktera dava autorům mikroskopický honorář, má extremně vysoke pozadavky na snimky, a fotobanky s nekolikatisicovymi honorari s nimi nemaji problem. Prijde mi to jako drzost :).
Ty same snimky vzali vsude bez pripominek.
LV
LUVR

IP: 82.113.55.xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 17. únor 2016 16:16

Je velká konkurence a mají toho nadbytek, tak si hodně vybírají.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ahas » 17. únor 2016 16:40

LUVR píše:Zdravím, ze SS jsem poněkud zmatený, vraceli mi několikrát fotky tvořené z RAWu, tak jsem se už vzepřel a poslal znovu ty same focene rovnou do JPG. Vzali skoro vsechny :). Horsi kvalita vyhrala, pricemz u jpg z rawu mi porad psali, ze jsou tam artefakty, šum atp. Když jsem odpovedel otazkou, kdeže to je, poslali jen odkaz na jejich školící blog. Co nechapu je, že fotobanka, ktera dava autorům mikroskopický honorář, má extremně vysoke pozadavky na snimky, a fotobanky s nekolikatisicovymi honorari s nimi nemaji problem. Prijde mi to jako drzost :).
Ty same snimky vzali vsude bez pripominek.
LV

To ze je fotka z RAW jeste nic neznamena, klidne se da "vylepsit" jeji kvalitu nadmernou upravou v RAW-konvertoru.
ahas

Reputace: +34

Příspěvekod mszucs » 18. únor 2016 10:42

Odkedy som si kúpil D610 tak som fotil len do RAW, no samozrejme veľa fotiek mi nevzali, kvalita proste nebola dostatočná a v poslednej dobe sa mi niektoré fotky zdali byť v celku (neskromne hovorím, ja viem) dosť dobré
Aké však bolo moje prekvapenie keď mi ich SS odmietal a bral len "nepodarky"
Riešenie je jednoduché nahraj ich znova a označ ich ako "Previously submitted content" a prejde vždy tak 95% súborov. Tentoraz vyhodia "nepodarky" a tie "top" vezmú
napr.
mszucs

Reputace: +5

Příspěvekod CaptureLight » 18. únor 2016 11:44

"To je ale pěkná půdička.Ta se vám povedla" :-) Pokud bych mohl něco poradit, tak bych tu půdičku důkladně prozkoumal a nafotil různá zaprášená zátiší, detaily apod. Taková stará půdička je pro fotografa zlatý důl :-)
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod mszucs » 18. únor 2016 12:18

mszucs

Reputace: +5

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock