Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Re: Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Příspěvekod Lenka » 25. březen 2016 11:48

A teď trochu těžší hádanka. Na Pond5 je žebříček nejprodávanějších a nejvýdělečnějších příspěvků.
www.pond5.com/artist-resources#1/bestMonthRevenueTab
Vedou samosebou videa a sound, nicméně je tam i pár fotek. Například tahle:

www.pond5.com/photo/12103009/frontier.html

Připadá to divný jenom mě?
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Lenka » 25. březen 2016 11:50

Pitju píše:Myslím, že drvivá väčšina to tak nerieši a to vzhľadom na to, že nebudú zákazníci predsa platiť predplatné na niekoľkých fotobankách. Tiež si myslím, že tí čo nemajú predplatné, ani netušia, že takú istú fotografiu môžu kúpiť niekde inde miesto 2 $ za 1,5 $

Moje představa byla spíš: zákazník si předplatí z jeho pohledu nejlevnější fotobanku. Kdykoli kdekoli najde cokoli ho zaujme, nejdřív se podívá, jestli to neprodává i jeho fotobanka. Pokud ne, tak to koupí tam kde to našel nebo koupí něco jiného podobného na své fotobance? Toť otázka.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod shalom3 » 25. březen 2016 11:52

Lenka píše:Co si myslíte o teorii, že zákazník najde na Pondu (nebo kdekoli jinde) obrázek, a následně ho vyhledá v jiné fotobance za nižší cenu? Chovají se tak zákazníci? Nebo je to jen moje představa ovlivněná běžným chováním českých důchodců?

Předpokládám, že tímto způsobem mohou postupovat zákazníci, kteří nakupují jen kusovky a nevyplatí se jím předplatné. V takovém případě je možné, že se budou poohlížet po levnější příležitosti koupě (nejen český důchodce, ale kdokoli se snaží optimalizovat náklady, protože na volném trhu se ceny mohou lišit i v násobcích ;) ). Samozřejmě další podmínka je, že bude vědět, jak tu levnější koupi vyhledat.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Lenka » 25. březen 2016 11:54

shalom3 píše:
Lenka píše:Co si myslíte o teorii, že zákazník najde na Pondu (nebo kdekoli jinde) obrázek, a následně ho vyhledá v jiné fotobance za nižší cenu? Chovají se tak zákazníci? Nebo je to jen moje představa ovlivněná běžným chováním českých důchodců?

Předpokládám, že tímto způsobem mohou postupovat zákazníci, kteří nakupují jen kusovky a nevyplatí se jím předplatné. V takovém případě je možné, že se budou poohlížet po levnější příležitosti koupě (nejen český důchodce, ale kdokoli se snaží optimalizovat náklady, protože na volném trhu se ceny mohou lišit i v násobcích ;) ). Samozřejmě další podmínka je, že bude vědět, jak tu levnější koupi vyhledat.

Tak zajímaví jsou samozřejmě zákazníci, kteří nakupují opakovaně nebo ve větším objemu a tam se základní znalosti myslím dají předpokládat.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod shalom3 » 25. březen 2016 12:05

Ten kdo nakupuje ve velkém a opakovaně, jistě bude nakupovat převážně za předplatné a spíš nebude mít čas vyhledávat "doplňkové zboží" za nižší ceny. Asi bych to z této pozice udělala tak, že bych koukla na první jinde vyhledaný úlovek a pokud by mi cena přišla přemrštěná, tak případně na 2-3 další a pak bych koupila. ;)
shalom3

Příspěvekod Lenka » 25. březen 2016 12:09

shalom3 píše:Ten kdo nakupuje ve velkém a opakovaně, jistě bude nakupovat převážně za předplatné a spíš nebude mít čas vyhledávat "doplňkové zboží" za nižší ceny. Asi bych to z této pozice udělala tak, že bych koukla na první jinde vyhledaný úlovek a pokud by mi cena přišla přemrštěná, tak případně na 2-3 další a pak bych koupila. ;)

Aha. Díky.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod shalom3 » 25. březen 2016 13:22

To je jen můj osobní pohled, jiní lidé mohou mít jiné názory.
Ale ještě k Tvému předchozímu příspěvku "těžší hádanka". Nevím, jestli mi neuniká nějaká podstatná informace, ale nechápu, že se takováto fotka s takovou cenou může dostat mezi nejprodávanější. Kdo a nač ji potřebuje? A mapy snad mají copyright? Pak je taky trošku defocused, blurry...Fakt nevím, co si o tom myslet.
shalom3

Příspěvekod MarekK » 25. březen 2016 13:58

shalom3 píše:To je jen můj osobní pohled, jiní lidé mohou mít jiné názory.
Ale ještě k Tvému předchozímu příspěvku "těžší hádanka". Nevím, jestli mi neuniká nějaká podstatná informace, ale nechápu, že se takováto fotka s takovou cenou může dostat mezi nejprodávanější. Kdo a nač ji potřebuje? A mapy snad mají copyright? Pak je taky trošku defocused, blurry...Fakt nevím, co si o tom myslet.

Ja bych rekl, ze je to hodne prizivuje Drumpf, ktery mekta ve svoji kampani porad o staveni plotu na hranici USxMexiko a jeho hlavni volebni bod je rasismu:)). Ve chvili kdy potrebuju do nejake ilustrace, grafiky jen maly nahled na hranici, tak si myslim, ze hloubka ostrosti moc nevadi..:))
MarekK

Reputace: +18

Příspěvekod Ravennka » 25. březen 2016 14:24

No spíš jde o to, že mapy se prodávat takhle nesmí... =) pokud by nebyl ten dotyčný i tvůrce a vydavatel (?) té mapy...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 25. březen 2016 14:31

No upřímně, je tam víc takovejch předraženejch fotek a je to teda od nás ošklivý, ale napadlo nás, jestli nejde o praní peněz.

Jinak se dneska asi vomr... z celýho pondu, teď jsem tam omylem u abstraktních ilustrací zaklikla MR a vono to nejde vodundat. Asi mě brzo vomejou. :evil:
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na Pond5