| Hodnocení: 0 |
Pitju píše:Myslím, že drvivá väčšina to tak nerieši a to vzhľadom na to, že nebudú zákazníci predsa platiť predplatné na niekoľkých fotobankách. Tiež si myslím, že tí čo nemajú predplatné, ani netušia, že takú istú fotografiu môžu kúpiť niekde inde miesto 2 $ za 1,5 $
Lenka píše:Co si myslíte o teorii, že zákazník najde na Pondu (nebo kdekoli jinde) obrázek, a následně ho vyhledá v jiné fotobance za nižší cenu? Chovají se tak zákazníci? Nebo je to jen moje představa ovlivněná běžným chováním českých důchodců?
shalom3 píše:Lenka píše:Co si myslíte o teorii, že zákazník najde na Pondu (nebo kdekoli jinde) obrázek, a následně ho vyhledá v jiné fotobance za nižší cenu? Chovají se tak zákazníci? Nebo je to jen moje představa ovlivněná běžným chováním českých důchodců?
Předpokládám, že tímto způsobem mohou postupovat zákazníci, kteří nakupují jen kusovky a nevyplatí se jím předplatné. V takovém případě je možné, že se budou poohlížet po levnější příležitosti koupě (nejen český důchodce, ale kdokoli se snaží optimalizovat náklady, protože na volném trhu se ceny mohou lišit i v násobcích). Samozřejmě další podmínka je, že bude vědět, jak tu levnější koupi vyhledat.
shalom3 píše:Ten kdo nakupuje ve velkém a opakovaně, jistě bude nakupovat převážně za předplatné a spíš nebude mít čas vyhledávat "doplňkové zboží" za nižší ceny. Asi bych to z této pozice udělala tak, že bych koukla na první jinde vyhledaný úlovek a pokud by mi cena přišla přemrštěná, tak případně na 2-3 další a pak bych koupila.
shalom3 píše:To je jen můj osobní pohled, jiní lidé mohou mít jiné názory.
Ale ještě k Tvému předchozímu příspěvku "těžší hádanka". Nevím, jestli mi neuniká nějaká podstatná informace, ale nechápu, že se takováto fotka s takovou cenou může dostat mezi nejprodávanější. Kdo a nač ji potřebuje? A mapy snad mají copyright? Pak je taky trošku defocused, blurry...Fakt nevím, co si o tom myslet.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.