registrace na FÚ > ZP > ČSSZ

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: registrace na FÚ > ZP > ČSSZ

Příspěvekod Návštěvník » 31. březen 2016 15:44

čili je lepší si zřídit nový bankovní účet zvlášť pro fotobanky (respektive Skrill/PayPal) ?

Jaký je rozdíl v tom, že si budu posílat výdělky na osobní účet, na který mi chodí výplata z hlavní prac.činosti?
Hodnocení: 0
Návštěvník

IP: 78.156.128.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 31. březen 2016 15:55

Ono svym způsobem je to úplně jedno... kdysi dávno bylo třeba to mít rozdělené (jestli se dobře pamatuju), dneska už ne ;) Znám jenom pár OSVČ (ale to jsou plátci), kteří mají podnikatelský a osobní účet zlvášť...
U osobně-podnikatelského akorát případná kontrola z finančáku Ti prolustruje celé výpisy z účtu - včetně třeba toho, když platíš kartou v sexshopu :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod roman.dydek » 20. duben 2016 08:28

Zeptám se zde,

není nesmysl si pro prodej u fotobanek zakládat rovnou ŽL? Někde jsem četl, že autorský honorář je jednoduší ze začátku, ale já bych to nejraději vyřešil rovnou ŽL.

Je tam větší paušál, stačí vyplnit jednotný formulář (žádné běhání po úřadech)...nějak nevím proč je rozumnější zřizovat prvně OSVČ bez živnosti.
roman.dydek

IP: 37.58.58.2xx

Příspěvekod Ravennka » 20. duben 2016 09:20

Mě napadá třeba varianta, že Ti pracovní smlouva nedovoluje podnikat na ŽL, tak to obejdeš autorem :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod roman.dydek » 20. duben 2016 09:27

Aha no to mě nenapadlo, ale tohle se mě naštěstí netýká :-)
roman.dydek

IP: 46.167.243.2xx

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky