asi další křeč :)

asi další křeč :)

Příspěvekod kocab22 » 26. duben 2016 11:59

Zdravím všechny úspěšné i méně úspěšné, zkušené i začínající fotobankéře..

Po delší době mě zase dostihl ten pocit, že bych si nějak finančně měl přilepšit a čím jiným než kreslením, když už tak trochu kreslit umím..

Již před časem jsem měl takové "nápinky", ale bohužel jsem nedokázal být v tvorbě konzistentní a ze zdravotních důvodů jsem nedokázal dlouhodoběji sedět u PC a tvořit.

Bohužel můj zdravotní stav stále není ok a tím pádem nejsem schopen na PC kreslit jak bych si přál, nicméně s trochou sebezapření jsem stále schopen kreslit na papír. Říkal jsem si, že bych mohl zkusit poslat k posouzení nějakou naskenovanou kresbu a uvidím co na to komise :). Máte někdo zkušenost s prodejem klasických kreseb? A potřebuji dokládat fotku předlohy, pokud posílám plenérový obrázek? Pro příklad přihazuji rychlou kresbičku z procházky se psem. Na SS jsem ji odeslal samozřejmě ve větším rozlišení..

Díky a mějte se :)
Přílohy
tree-drawing-small.jpg
tree-drawing-small.jpg (162.42 KiB) Zobrazeno 5569 krát
+Pitju Hodnocení: +1
Nothing is more dangerous than an idea when it is the only one
you have..
kocab22

Reputace: +1

Re: asi další křeč :)

Příspěvekod Ravennka » 26. duben 2016 12:26

Asi takhle bych Ti to řekla - http://www.shutterstock.com/g/Ravennka/ ... -paintings :mrgreen:

Nicméně ke každému je potřeba vyplněné PR, jinak to nevezmou ;) A tyhle dětské kresby už SS tvrdí, že nebere... ale to Tvoje je o třídu jinde, to by projít určo mělo, někteří na tom mají založená celá portfolia.

Každopádně držím palec, ať jsi na tom co nejdříve zdravotně líp (ideálně nejlíp) Obrázek
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod cobraCZ » 26. duben 2016 12:57

Ravennka píše:Asi takhle bych Ti to řekla - http://www.shutterstock.com/g/Ravennka/ ... -paintings :mrgreen:

Nicméně ke každému je potřeba vyplněné PR, jinak to nevezmou ;) A tyhle dětské kresby už SS tvrdí, že nebere... ale to Tvoje je o třídu jinde, to by projít určo mělo, někteří na tom mají založená celá portfolia.

Každopádně držím palec, ať jsi na tom co nejdříve zdravotně líp (ideálně nejlíp) Obrázek

Ravennko a prodává se to? :)
cobraCZ

Reputace: +25

Příspěvekod Ravennka » 26. duben 2016 13:12

No je to úspěšnější, než jsem si myslela :mrgreen: jako žádné terno to není, ale občas se to stáhne, nejen na SS =) a když už jsem to měla, tak jsem to jenom naskenovala, přifařila k tomu nějaké kw a pohoda... i když nemám tušení, co s tím ti lidi dělají... Obrázek žádné využití mi google nenašel...

edit: Možná se na tom učí dětští psychologové, nebo pracovníci psycho poraden... jenom by mě zajímalo k jakým výsledkům docházejí :lol:
Ravennka

Příspěvekod cobraCZ » 26. duben 2016 13:16

Ravennka píše:No je to úspěšnější, než jsem si myslela :mrgreen: jako žádné terno to není, ale občas se to stáhne, nejen na SS =) a když už jsem to měla, tak jsem to jenom naskenovala, přifařila k tomu nějaké kw a pohoda... i když nemám tušení, co s tím ti lidi dělají... Obrázek žádné využití mi google nenašel...

Třeba se to používá na nějaké věhlasné klinice k psychoanalýze... co vidíte na následujícím obrázku? :D
cobraCZ

Reputace: +25

Příspěvekod kocab22 » 26. duben 2016 14:00

:) tak jsem zvědavý, každopádně už abych šel vyfotit ten strom , když budou chtít PR.. já jim tam nic neposlal.. a co kdybych kreslil obličeje z hlavy - neexistující. To by mi taky nevzali ? Mají tam kolonku na výběr, že digital art without reference, nebo tak něco.. To by mě zajímalo jestli by mi to uznali. Budu to muset otestovat :)
you have..
kocab22

Příspěvekod Ravennka » 26. duben 2016 14:09

Ne, já to PR myslela tak, že ten obrázek, který posíláš, dáš do toho PR a prohlásíš za vlastní ;)
Ravennka

Příspěvekod kocab22 » 26. duben 2016 16:53

jo takže já například ten strom nahraju ještě jednou do PR , pojmenuji a tím jej vlastně prohlásím za moje vlastnictví a tím pádem není třeba referenční foto? protože já to fakt kreslil naživo v trávě :) a žádnou předlohu nemám
you have..
kocab22

Příspěvekod Ravennka » 26. duben 2016 17:13

Nevím, jestli si rozumíme - já to nahrávala takhle - http://s32.postimg.org/fz95prhtx/image.jpg a bylo to ok ;) (samo vyplněná data :D)
Ravennka

Příspěvekod sedmicka7a » 26. duben 2016 17:14

PR je něco jako smlouva. Ale není třeba vždy, záleží na editorovi. Třeba moje papriky prošly bez PR. Mám doma spoustu dalších kreseb, ale nějak se nemůžu dohnat ke skenování :roll: .
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Další

Zpět na Shutterstock