focus -- Subject is...

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

focus -- Subject is...

Příspěvekod Patas » 6. červen 2016 21:22

Čau, chtěl bych se vás zeptat co většinou bývá špatně, když fotabanka odmítne fotku z důvodu focus -- Subject is out of focus, focus is too soft, or image is blurry due to camera shake. Fotil jsem dneska kafe a buchty :D ze stativu :) a ze 3 fotek mi Bigstock vzal jen 1 a u zbylých 2 mi napsali již zmiňovaný důvod.. Rozvostřené to určite není a ani z důsledku chvění, protože sem to fotil ze stativu. :) Nevím můžete poradit ?:)
Hodnocení: 0
Patas

IP: 213.235.142.xx

Reputace: 0

Re: focus -- Subject is...

Příspěvekod Návštěvník » 6. červen 2016 21:48

Ve fotkách to nejspíš nebude. Mají napsat pravdu, jak jiné fotobanky, a to "nemá to pro nás komerční hodnotu".
Návštěvník

IP: 46.135.202xx

Příspěvekod sedmicka7a » 6. červen 2016 21:48

Patas píše:Čau, chtěl bych se vás zeptat co většinou bývá špatně, když fotabanka odmítne fotku z důvodu focus -- Subject is out of focus, focus is too soft, or image is blurry due to camera shake. Fotil jsem dneska kafe a buchty :D ze stativu :) a ze 3 fotek mi Bigstock vzal jen 1 a u zbylých 2 mi napsali již zmiňovaný důvod.. Rozvostřené to určite není a ani z důsledku chvění, protože sem to fotil ze stativu. :) Nevím můžete poradit ?:)

ono to také může znamenat, "tuhle fotku nechceme" , ale na to tam nemají klikátko, prostš klikno prví co mu přijde pod ruku. Nechceš sem dát odkazy na ty fotky? Určitě bychom ti řekli, co je a není na nich špatně :)
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod Ravennka » 6. červen 2016 22:07

Určitě zamítli makovou a povidlovou a vzali jenom tvarohovou... podle chuti ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Patas » 6. červen 2016 22:42

sedmicka7a píše:
Patas píše:Čau, chtěl bych se vás zeptat co většinou bývá špatně, když fotabanka odmítne fotku z důvodu focus -- Subject is out of focus, focus is too soft, or image is blurry due to camera shake. Fotil jsem dneska kafe a buchty :D ze stativu :) a ze 3 fotek mi Bigstock vzal jen 1 a u zbylých 2 mi napsali již zmiňovaný důvod.. Rozvostřené to určite není a ani z důsledku chvění, protože sem to fotil ze stativu. :) Nevím můžete poradit ?:)

ono to také může znamenat, "tuhle fotku nechceme" , ale na to tam nemají klikátko, prostš klikno prví co mu přijde pod ruku. Nechceš sem dát odkazy na ty fotky? Určitě bychom ti řekli, co je a není na nich špatně :)

A jak se to z bigstocku posila? Když je to zamitnute? :) nebo kam to nahrat :)
Patas

IP: 213.235.142.xx

Příspěvekod PandaWild » 6. červen 2016 23:16

Out of focus v tomhle případě by nejspíš měla být malá hloubka ostrosti, kdy je hlavní zaměření ostření na příliš malou (nebo nepodstatnou) část scény a ostatní je neostré. Nebo neostrost kvůli příliš velké cloně a difrakci. A i ze stativu se dá fotit neostře kvůli pohybu, když se nepoužije časovač nebo dálkové ovládání nebo když se nechá zapnutý stabilizátor.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ToM » 7. červen 2016 06:43

out of focus... jsem měl i u 3D renderu, kde jsem s hloubkou ostrosti vůbec nepracoval. víc se k tomu nemá cenu vyjadřovat
ToM

IP: 178.255.168xx

Zpět na Diskuse pro nováčky