Hacknutý účet na iStock

Hacknutý účet na iStock

Příspěvekod skubai » 22. červen 2016 19:17

Rád bych přidal čerstvou informaci ohledně hacknutí účtu na iStocku.
Před cca měsícem jsem zjistil, že se nemohu přihlásit ke svému účtu na iStocku a že mi nepřišla výplata za dubnové provize, která měla přijít před koncem května (hodně stovek dolarů). Bohužel až do dnešního dne mi díky fatální neschopnosti zákaznické podpory nebyl nikdo z IS schopen dát jakoukoliv jinou radu, než že si mám v prohlížeči vymazat cookies. Na mé odpovědi, že se nemůže jednat o problém s prohlížečem (stejný problém v jiných počítačích, prohlížečích i systémech) a že ani DeepMeta se nemůže přihlásit nikdy nebyla žádná reakce. Na to, že mi ani nepřichází email při žádosti o změně hesla taky neslyšeli. Když jsem vytvořil nový ticket a popsal problém s tím, že se určitě nejedná o problém s cookies opět stejná reakce. Začal jsem tedy obvolávat všechny dostupná telefonní čísla a vždy se mi dostalo odpovědi: "sorry, only support for customers". V té chvíli mi bylo jasné, že je účet hacknutý, časově cca 2 týdny zpět.
Až dnes po strašně ošklivém emailu, který měl v nadpisu: URGENT, ACCOUNT HACKED se mi ozvali s tím, že si mám zkusit změnit heslo. Což je něco, co jsem už asi 5x vysvětloval, že nefunguje a že je účet pravděpodobně hacknutý. Nyní to prý začnou řešit v IT dept a "risk management" dept. Obávám se ale, že lidi v IT budou ze stejně kvalitního materiálu jako ti na zákaznické podpoře. Další výplata prý bude 25.6 odeslána nějakému zloději z našeho oblíbeného Ruska, email artemniza1@ya.ru
+Bananaboy, +IM_foto, +PandaWild, +Ravennka, +admin, +soim Hodnocení: +6
skubai

Reputace: +7

Re: Hacknutý účet na iStock

Příspěvekod Anika » 22. červen 2016 19:47

Ahoj, díky za sdílené zkušenosti :(
Napadá mě, nepomohlo by ještě kontaktovat paypal, (nebo kde má ten zloděj účet) s tím, že je to podvodník, vysvětlit jim, co se stalo, třeba by ho ještě včas zablokovali. (Uvědomuju si, že je to naivní, ale nestálo by to za pokus?)
Hodnocení: 0
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod skubai » 22. červen 2016 19:59

Ahoj, díky za nápad, bohužel v tuto chvíli nevím, zda-li byl stejný email použit i pro výplatu, tj. jestli se shoduje s paypal účtem popř. jiným platebním účtem. Každopádně jestli tu nynější výplatu pošlou i přes moje výslovné upozornění, budu to žádat po IS zpět ať se děje cokoliv. Ta předchozí výplata je bohužel navždy pryč :(
skubai

Příspěvekod shalom3 » 22. červen 2016 23:30

Já se přiznám, že těm platebním systémům jako Paypal moc nevěřím a hakeři si poradí se vším. Proto si vyberu peníze z fb hned, jak klapne limit a taky hned, jak dojdou na Paypal, je převedu na účet. Při těch částkách, které zatím vydělávám, nemusím ke kurzu až tak moc přihlížet, případné kurzové ztráty beru jako poplatek za jistotu.
+Hamin Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod skubai » 23. červen 2016 08:30

Můj případ ale nemá s paypalem nic společného. A u iStocku se peníze nevybírají, ale jsou každý měsíc posílány na danou adresu/konto. Podle mě někdo hacknul přímo účet v iStocku těsně před výplatou. Nepředpokládám, že mám na svém PC nějaký keylogger, to bych už byl bez peněz na všech frontách.
skubai

Příspěvekod Návštěvník » 23. červen 2016 10:59

Zkus pohledat po zahr forech, mozna najdes dalsi zkusenost
Pred 2-3tydny byly nejaky veliky predelavky na DeepMeta, mozna to ma souvislost s bezpecnosti
Asi by stalo za to vyzkouset, jestli pri zmene hesla na IS posila jejich server zpravu, myslim, ze ne
Pri komunikaci s nima pouuzivej vyrazy korupce, teroristi, muj pravnik a pod, komunikace se zrychli
Kdyz ma osoba na hotlinu polský přizvuk, nic nezaridi, chtej sefa... bude jako gramo deska, bud taky, nakonec te prepoji

a, pls, dej vedet
+admin Hodnocení: +1
Návštěvník

IP: 2003:86:6d45:ee74:dc02:a3aa:db09:71xx

Reputace: 0

Příspěvekod IM_foto » 23. červen 2016 12:26

Ta bezmoc musi byt ubijejici, nezbyva nez drzet palec.
Smutny cteni...
+skubai Hodnocení: +1
IM_foto

Reputace: +26

Příspěvekod skubai » 23. červen 2016 13:25

Jak už jsem zmínil v úvodním postu, IS má mnoho hotlinů, dokonce i v ČR, ale pouze pro fotky nakupující zákazníky. Takže jediná možná komunikace je pouze přes webový formulář na který po nějakém čase odpoví a když jsem odpověděl na jejich nesmyslnou radu přes speciální link uvedený v emailu že se pravděpodobně jedná o hack mého účtu, už nikdy nedošlo k žádné další reakci.
Před chvílí mi např. přišla odpověď na měsíc starý dotaz z nějakého emailu, který jsem čistě ze zoufalosti zkusil. To, že rada byla opět "clear your browser cookies" už netřeba zmiňovat :D

Dnes mě taky napadlo, že hacker šel přes deepmeta. Ale jelikož jsem tento program naposled použil na Vánoce 2015, muselo by jít o hacknutí celé databáze loginů a hesel deepmeta. Bylo by velice divné, že by nedali o tomto prolomení žádnou zprávu.
skubai

Příspěvekod Návštěvník » 23. červen 2016 14:15

Urcite existuje cesta, jak na ne zatlacit.
Jasne, ze se problem budou snazit hodit na autora ( v 90% budou mit pravdu).

http://www.istockphoto.com/forum_messag ... adid=60802

http://www.microstockgroup.com/istockph ... is-hacked/
Návštěvník

IP: 2003:86:6d45:ee47:dc02:a3aa:db09:71xx

Reputace: 0

Příspěvekod skubai » 23. červen 2016 17:14

Platba naplánovaná na 25.6. byla zablokována a řešení problému se přesunulo z NYcity do Kanady. Z tohoto důvodu prý můžu očekávat zpoždění řešení problému :D
skubai

Další

Zpět na iStock