Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod shalom3 » 8. červenec 2016 17:52

A safra, Ty jsi šikula. To můžeš mít z těch výher už celkem skvěle vybavenou domácnost :lol: :lol: .
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Lenka » 8. červenec 2016 18:43

Druhej výherce je sedmý synovec třetí manželky zástupce šéfredaktora. A Nikon je stejně na odpis, dokud nebudu mít novej foťák tak na to peču. Ten čip je v takovým stavu, že už to zrní vidím i já - bez zvětšení. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod styna » 12. červenec 2016 06:01

Zajímalo by mě, jakým způsobem vznikají takovéto abstrakce. Asi na to je nějaké udělátko, že?
+PandaWild Hodnocení: +1
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Anika » 12. červenec 2016 06:56

styna píše:Zajímalo by mě, jakým způsobem vznikají takovéto abstrakce. Asi na to je nějaké udělátko, že?

Tak tady bych viděla ilustrátor. Má takovou sadu nástrojů na deformaci křivek, je tam warp (zkroucení), deformování a další nějaké podobné, dá se s tím dělat přesně tohle. V inkscape je něco podobného taky.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 12. červenec 2016 07:08

Sice píše "Watercolor Painting", ale vektorizovaná ruční malba asi těžko, neudělá takové tenké čáry a průhledné překryvy. ... Zkouším deformace v AI, ale nenacházím nic, co by se tomu blížilo, tak zatím teda netuším. :-(

Ten efekt stočení do spirály v malé oblasti obrazu jsem se už dřív marně snažil v něčem dosáhnout (i v TexiGen) - něco ve stylu Van Goghovy Hvězdné noci. S takovou deformací by se daly dělat hezké efekty.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Anika » 12. červenec 2016 07:28

PandaWild píše:Sice píše "Watercolor Painting", ale vektorizovaná ruční malba asi těžko, neudělá takové tenké čáry a průhledné překryvy. ... Zkouším deformace v AI, ale nenacházím nic, co by se tomu blížilo, tak zatím teda netuším. :-(

Ten efekt stočení do spirály v malé oblasti obrazu jsem se už dřív marně snažil v něčem dosáhnout (i v TexiGen) - něco ve stylu Van Goghovy Hvězdné noci. S takovou deformací by se daly dělat hezké efekty.

Zkusila jsem v ilustrátoru, tohle trvalo asi dvě minuty. Nevím, jak se ty nástroje jmenují česky ani anglicky, nechala jsem je v náhledu:
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (86.76 KiB) Zobrazeno 2820 krát

Stačí tam naflákat nějaké barevné tvary a těmi nástroji se to snadno a rychle deformuje.
Anika

Příspěvekod PandaWild » 12. červenec 2016 07:38

Aha, neznalec. :-) Já vždy používal jen menu Efekty, tohle jsem nepoužíval. V češtině je to "Nástroj zkroucení" a máš pravdu, všechno to tam jde udělat snadno. Tak pak už by mohlo být, že zvektorizuje nějaký obraz, čímž se dosáhnou snadno a rychle nepravidelné barevné plochy, a možná ještě překryje přes sebe několik obrazů s průhlednosti. A pak už jen deformuje. ... Stále vidím jak jsem v tom všem velký začátečník, ach jo. :roll:
PandaWild

Příspěvekod Anika » 12. červenec 2016 07:52

Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (252.46 KiB) Zobrazeno 2805 krát

Může to být super na recyklaci starých vektorů, když dojdou nápady ;) :lol:
Anika

Příspěvekod PandaWild » 12. červenec 2016 08:31

No jo chce to i nějaký umělecký cit, tohle by asi těžko prošlo. :lol: (vektorizace fotek asi nebude ta nejlepší cesta) Jo a - volby efektu dvojklikem na ikonu, velikost Alt(+Shift)+táhnout myší s levým tlačítkem (kdyby někdo nevěděl jako já).
Sea-Eagle.jpg
Sea-Eagle.jpg (5.1 KiB) Zobrazeno 2788 krát
+Pedro Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Pedro » 12. červenec 2016 08:41

PandaWild píše:No jo chce to i nějaký umělecký cit, tohle by asi těžko prošlo. :lol: (vektorizace fotek asi nebude ta nejlepší cesta) Jo a - volby efektu dvojklikem na ikonu, velikost Alt(+Shift)+táhnout myší s levým tlačítkem (kdyby někdo nevěděl jako já).
Sea-Eagle.jpg

Ten orel, to je perla! Už jsem se po ránu dlouho tak nenasmál :D Díky za to Pando! :D
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
Pedro

Reputace: +78

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse