Shuttertock

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Shuttertock

Příspěvekod Milden73 » 14. červenec 2016 11:14

Je třeba říct, že se mé děti fotí hrozně nerady a takové momentky, jsou úplné maximum, co jde zdokumentovat....
Promyšlené pózy, na to nelze ani pomyslet.

Milan

Ravennka píše:Já nevím, jestli je to monitorem, který je na ntb v práci, ale ty fotky se mi zdají strašně pošmourné. Já chápu, že v lese není moc světla, venku nejsou denně super světelné podmínky, ale i tak... trochu bych je "odšedivěla" (můj pracovní název, prostě více světla v postprocesu) + přitáhla bych barvy. Není to už potom tak věrohodné, ale ty fotky potom rázem vypadají úplně jinak a mnohdy stačí jenom málo...

Máš velký potenciál v tom, že máš děti, které jsou ochotny se nechat fotit :mrgreen: Nicméně vůbec si nedokážu představit, k čemu by se prodala třeba tahle fotka http://www.shutterstock.com/cs/pic-4509 ... KJGxQ-1-73 Už jenom ten výraz... ;)

Až bude hezky a slunečno, vem je ven a tam je foť v předem rozmyšlených "pózách" a situacích. Nejmíň polovina těch fotek dětí je super do rodiného alba, ale nedokážu si představit jejich využití kdekoliv jinde.
Hodnocení: 0
Milden73

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 14. červenec 2016 11:15

Bananaboy píše:Modelky na pláži sa fotia zásadne za priameho slnka a svedčí im to. :lol: ...
Musí mít odraznou plochu, kterou se nasvítí ještě odspodu, aby neměly stíny.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Milden73 » 14. červenec 2016 11:25

mé děti se fotí hrozně nerady, takže nějaká předem domluvená póza, to určitě nejde zrealizovat....
Milden73

Příspěvekod Anika » 14. červenec 2016 11:31

PandaWild píše:
Bananaboy píše:Modelky na pláži sa fotia zásadne za priameho slnka a svedčí im to. :lol: ...
Musí mít odraznou plochu, kterou se nasvítí ještě odspodu, aby neměly stíny.

Nebo s bleskem, který ty stíny vykompenzuje...
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Anika » 14. červenec 2016 11:35

Milden73 píše:mé děti se fotí hrozně nerady, takže nějaká předem domluvená póza, to určitě nejde zrealizovat....

Nemusí to být póza, spíš situace, činnost, kontext. To má větší využitelnost než statické portréty. Je léto, tak děti na výletě, děti jezdí na kole, děti spadly z kola :twisted: , rozhlíží se z rozhledny a tak...
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Ravennka » 14. červenec 2016 11:36

Milden73 píše:Je třeba říct, že se mé děti fotí hrozně nerady a takové momentky, jsou úplné maximum, co jde zdokumentovat....

A nedaly by se uplatit? :mrgreen: Víš jak - teď budeme chvíli fotit, táta vydělá korunky a pak Ti bude moct koupit tu panenku, kterou jsi chtěla ;)

Tvoje malá slečna je hrozně roztomilá a třeba takový posez na louce, kde by trhala kytky, nebo třeba někde na prolejzačkách - tam ani nepotřebuješ, aby nějak pózovala, jenom na mžik se zastaví, než se sklouzne...

Kluk by pak měl potenciál stylu teen fotek... vypruzeně dělá úkol, něco dělá na mobilu, tabletu, ntb, ... to mě napadá tak jako od boku. A ten by měl chápat, že čím víc bude spolupracovat, tím víc se vydělá, tím víc půjde do kapesného - se s ním šábni. Co vydělají jeho fotky, půjde 50:50 Tobě a jemu a uvidíš, jak bude rázem spolupracovat :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Milden73 » 14. červenec 2016 11:39

je to složitější... zatím jsem toho na shutterstocku moc nevydělal.....

Anika píše:
Milden73 píše:mé děti se fotí hrozně nerady, takže nějaká předem domluvená póza, to určitě nejde zrealizovat....

Nemusí to být póza, spíš situace, činnost, kontext. To má větší využitelnost než statické portréty. Je léto, tak děti na výletě, děti jezdí na kole, děti spadly z kola :twisted: , rozhlíží se z rozhledny a tak...
-Tereza- píše:Ahoj, souhlasím s Ravennkou, fotky jsou trochu moc tmavé a vybledlé, zapracovala bych tedy na post procesu - úprava barev/jasu/expozice etc. Narychlo jsem zkusila dvě trochu zvýraznit:

http://imgur.com/a/Lu4uv

Podívej se na podobné populární dětské fotky na SS, jsou často až přesvětlené nebo mají přesycené barvy, ale to právě kupující nejvíc zaujme. A potom ta keywords - schválně se také inspiruj u podobných nabízených fotek, jde o to co nejvíce popsat danou situaci, osobu, doplňky, událost, aktivitu, emoce etc. Třeba tady http://www.shutterstock.com/pic-4344326 ... 7SfeA-2-11 budeš mít třeba nadpis - dreamy little blonde girl with blooming clover crown smelling a flower. a klíč. slova namátkou - girl, little, blonde, hair, crown, flowers, clover, shamrock, blooming, blossom, leaves, white, earrings, flower chain, wreath, tiara, headband, nature, garden, nose, pollen, allergy, hay fever, sense, meadow, dreamy, thinking, wonder, contemplating, princess, caucasian, cute, sweet, toddler, child, kid, outdoors, fairy, play, game, plant, smelling, scent, smiling, fresh, hair accessories, pretty, sad, happy, missing someone, imagination, gift, adorable, fantasy, rural, romantic, daughter, baby, spring, summer, sniffing, grey dress/t-shirt/blouse/shirt, floral, weave, braid, closed/brown eyes, shy, melancholic, 4 year old....
Milden73

Příspěvekod Ravennka » 14. červenec 2016 11:44

1. fotek máš málo
2. u fotek je obří konkurence
3. houby nejsou zrovna top téma, fotky dětí taky nejsou ideální
4. ty popisky a kw jsou fakt nedobře, tím pádem to najde ještě méně lidí...

Vím, že to není zrovna moc motivující, ale první dva roky je to (pro běnžého fotobankéře) o budování portfolia, hledání cesty jak na popisky, kw, kudy prorazit, co je potřeba se naučit, atp... nedělej si iluze, že by to dřív jak za rok dělalo nějaké slušné kapesné a je třeba se tomu věnovat. Žádný amatér do fb nevlítne a nezačne hned vydělávat... ale pokud na to nemáš trpělivost, vytrvalost a ten životní optimismus a radost z každého centíku, tak je fakt lepší jít někam na brigošku, kde jsou ty peníze vidět hned. Opravdu Tě nechci odradit, protože fb jsou super věc a já jsem tak ráda, že jsem s nimi kdysi začla... ale prostě to chce trpělivost, pracovat na sobě a nenechat se odradit tím, že to dlouho trvá, nebo že ten úspěch je menší, než u jiných.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Milden73 » 14. červenec 2016 11:52

Já na opravách i úpravách vložených fotek zapracuji. Budu to tam dál valit....

Ravennka píše:1. fotek máš málo
2. u fotek je obří konkurence
3. houby nejsou zrovna top téma, fotky dětí taky nejsou ideální
4. ty popisky a kw jsou fakt nedobře, tím pádem to najde ještě méně lidí...

Vím, že to není zrovna moc motivující, ale první dva roky je to (pro běnžého fotobankéře) o budování portfolia, hledání cesty jak na popisky, kw, kudy prorazit, co je potřeba se naučit, atp... nedělej si iluze, že by to dřív jak za rok dělalo nějaké slušné kapesné a je třeba se tomu věnovat. Žádný amatér do fb nevlítne a nezačne hned vydělávat... ale pokud na to nemáš trpělivost, vytrvalost a ten životní optimismus a radost z každého centíku, tak je fakt lepší jít někam na brigošku, kde jsou ty peníze vidět hned. Opravdu Tě nechci odradit, protože fb jsou super věc a já jsem tak ráda, že jsem s nimi kdysi začla... ale prostě to chce trpělivost, pracovat na sobě a nenechat se odradit tím, že to dlouho trvá, nebo že ten úspěch je menší, než u jiných.
Milden73

Příspěvekod Milden73 » 14. červenec 2016 12:11

Uvidíme, zkusím na tom zapracovat...

Ravennka píše:
Milden73 píše:Je třeba říct, že se mé děti fotí hrozně nerady a takové momentky, jsou úplné maximum, co jde zdokumentovat....

A nedaly by se uplatit? :mrgreen: Víš jak - teď budeme chvíli fotit, táta vydělá korunky a pak Ti bude moct koupit tu panenku, kterou jsi chtěla ;)

Tvoje malá slečna je hrozně roztomilá a třeba takový posez na louce, kde by trhala kytky, nebo třeba někde na prolejzačkách - tam ani nepotřebuješ, aby nějak pózovala, jenom na mžik se zastaví, než se sklouzne...

Kluk by pak měl potenciál stylu teen fotek... vypruzeně dělá úkol, něco dělá na mobilu, tabletu, ntb, ... to mě napadá tak jako od boku. A ten by měl chápat, že čím víc bude spolupracovat, tím víc se vydělá, tím víc půjde do kapesného - se s ním šábni. Co vydělají jeho fotky, půjde 50:50 Tobě a jemu a uvidíš, jak bude rázem spolupracovat :lol:
Milden73

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky