Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Pedro » 28. červenec 2016 19:52

Ravennka píše:Ještě takový dotaz - kolik videí jste tak měli +/- když se Vám začly, alespoň 1ks měsíčně, prodávat? Tak jako baj vočko... ;)

To je hodně individuální, záleží jaké videa či animace děláš na koho míří atd... Já jsem sesmolil asi něco kolem 30 animací v prvním měsíci a hned se začly některé prodávat. Teď mám pravidelné prodeje, ale nejhorší na prodeje videa je zatím SS což jsem vůbec nečekal. Nejlepší je zatím s prodeji Fotolia a Videoblocks.
Hodnocení: 0
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod PandaWild » 28. červenec 2016 20:59

Prodej videí je hodně náhodný a tak se těžko něco vyčísluje. Když jsem nahrál své první video na ShutterStock, tak se za pár dnů prodalo. A pak dlooooho nic! :-)
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod shalom3 » 28. červenec 2016 22:51

Mám trochu obavy, že videa - ilustrace a abstraktní asi nepůjdou na dračku. Když jsem se dívala na SS v seřazení podle Nejoblíbenějších, tak se ukazují samá videa s lidičkami točená kamerou, zřídka se objeví něco jiného. A taková videa já nedělám :(
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 28. červenec 2016 23:03

No, tak já budu optimista a prostě tam nasekám alespoň 30 videí, to určo zrecykluju z toho, co už mám hotové... a pak uvidím =) když už nic jiného, tak je to opravdu prima vybočení z 'normálu'.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 28. červenec 2016 23:16

shalom3 píše:Mám trochu obavy, že videa - ilustrace a abstraktní asi nepůjdou na dračku. Když jsem se dívala na SS v seřazení podle Nejoblíbenějších, tak se ukazují samá videa s lidičkami točená kamerou, zřídka se objeví něco jiného. A taková videa já nedělám :(

Dúfam, že to tak nie je, pretože sa práve učím animovať a všetko na to vsádzam. S vektorami už nestíham držať krok. Minulý rok som ich musel nakresliť 1000 aby som sa udržal "na hladine" a neutopil sa v záplave konkurencie. To som ešte ako tak zvládol, ale pretože tempo rastu Shutterstock databázy je šialené, tak na tento rok som ich mal nakresliť už 2000 a zatiaľ som ich nakreslil len 400 (zvyšných 1600 kusov do konca roka nestihnem nakresliť ani náhodou). Pri tomto raste SS databázy by som ich na budúci rok musel nakresliť 4000 a v roku 2018 až 8000! To sa proste nedá zvládnuť, pokiaľ tie obrázky majú mať aj nejakú kvalitu a úroveň. Preto sa spolieham, že animácie vynahradia straty na stále sa znižujúcom počte predaných vektorov.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod shalom3 » 28. červenec 2016 23:59

Řekla bych, že by bylo pro animátory ilustrací a abstrakcí, prostě grafických materiálů, výhodnější, kdyby tato videa byla jako samostatná kategorie, oddělená od natáčených videí. Nezkoumala jsem do hloubky, zda to v jednotlivých fotobankách lze nějak efektivně filtrovat (snad jedině pomocí kw jako animated illustration, abstract movie apod.). Neřekla bych, že o tato videa nebude zájem, ale je jich podstatně méně než natáčených a nedají se tak snadno vyhledat. Třeba pokud zadám kw business, tak na první stránce oblíbených vyjedou "grafická" videa sporadicky.
Jinak mne to baví také, snažím se skloubit testování Affinity Designeru právě s tvorbou videí (pomocí PowerPointu) a je to zajímavé a vcelku rychlé.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ToM » 29. červenec 2016 08:30

Měl bych zase jeden dotaz.

Jakým způsobem přidat Videohive watermark, který jsem si stáhl z jejich stránek ve formátu png?

Ani interní ani jiné filtry co jsem stáhl do virtualdub neberou png. Jestli nějaký ano, zatím jsem na něj nenarazil. Nebo je třeba to nějak obejít?

Teď mě napadá, ten náhled zase vyexportovat do obrázů, přidat ve Photoshopu a zase složit, ale to je trochu krkolomná cesta. :(
ToM

IP: 93.91.49.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 29. červenec 2016 10:18

Dělal jsem to s VirtualDub. Použije se interní filtr "logo". Obrázek je ve formátu PNG, zapnutý přepínač "Enable per-pixel alpha blending". Ale - logo bylo příliš průsvitné, nebylo skoro vidět. Tak jsem ho před použitím nejdříve zesílil ve Photoshopu - otevřít, zduplikovat vrstvu s Ctrl+J, uložit.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod ToM » 29. červenec 2016 18:22

PandaWild píše:...zapnutý přepínač "Enable per-pixel alpha blending...

tak už to mám, "Enable per-pixel alpha blending" zapnout, ale pak se ještě musí vypnout "Use premultiplied alpha" a to už jsem neudělal. Takže interní filtr funguje v pohodě.

Děkuju
ToM

IP: 93.91.49.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 1. srpen 2016 18:31

Myslíte, že je nutné pridávať k animáciám aj alpha masku? Zrovna si o tom niečo zisťujem na internete a som z toho úplný jeleň. Kým by som to pochopil a naučil sa alpha masku vytvárať v After Effects, tak by ma to hrozne zdržalo od nahratia prvých animácií. Preto sa pýtam, či má prítomnosť alpha masky nejaký vplyv na predajnosť. A taktiež by som sa chcel spýtať, či môžem nahrať video bez alpha masky a po čase až sa tú alphu naučím, tak nahrať to isté video s alpha maskou? Skúšali ste to niekto?
Bananaboy

Reputace: +1077

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě