Upload na iStock

Re: Upload na iStock

Příspěvekod Ravennka » 31. červenec 2016 11:39

mato181 píše: Alebo proste zostáva len nezmyselne niečo načrtnúť na papier a poslať im to ako predlohu?

Tohle udělej.

BTW i když SS nabízí tamtu možnost, tak je stejně k ničemu, i když jsem ji zvolila, tak chtěli podklad, takže jsem si to musela vytisknout a pak to skoro obtahovat, aby se to podobalo :lol:
+mato181 Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 31. červenec 2016 11:46

Párkrát jsem měla ten samý problém i na Shutru. Diskutovalo se tady už na to téma, někdo to řeší naskenováním jakéhosi dodatečného náčrtku, byl zde doporučen i free program Fotosketcher, který dokáže ze souboru jpg vytvořit jakýsi náčrtek. Jednou jsem to využila a vzali to, podruhé ne. Ale po pravdě řečeno, protože jsou to jen kusovky, tak to moc neřeším a nechám to prostě být. Čas věnovaný vytvoření předlohy raději věnuji jiné ilustraci. Na druhé straně, pokud se to často opakuje, tak ten program Fotosketch umožnuje vytvořit si a uložit určitý styl (jestli si dobře vzpomínám), který se pak dá znovu aplikovat.
Jinak jak koukám na radu Ravennky, vytisknout a občmárat je povedená racionalizace :lol: .
+mato181 Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod shalom3 » 6. srpen 2016 23:53

Pomalu se chystám nahrát nějaké vektory přes Deepmeta na Istock a dovolím si tedy pro jistotu hloupou otázku - jak na to, abych to nezkazila? Možná se to tu někde probíralo, ale nějak nejsem schopná to najít. Dík moc
Hodnocení: 0
shalom3

Příspěvekod basti » 7. srpen 2016 19:50

S ohledem na vynikající novinky, které začnou platit 10.8., bych spíš uvažoval o bleskovém smazání portfolia na IS než o nahrávání... http://www.microstockgroup.com/istockph ... -changes'/
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Ravennka » 10. srpen 2016 02:40

Jsem divná já, a nebo na iStocku jim úplně prdlo v hlavě? Mi vyhodili http://www.shutterstock.com/pic-1631835 ... N1dgQ-21-1 s odůvodněním "++Texture++
This illustration appears to be derived from another work, such as a photograph, sketch, 3D render, scan, or grunge texture. Certain usage of your file could infringe on the exclusive rights of the original artist of the source material."

Asi mi nějak nedochází, co chtějí tou texturou říct... ale možná mám dlouhý vedení ;)
Ravennka

Příspěvekod shalom3 » 10. srpen 2016 10:16

Jsem si jistá, že ohledně svého duševního zdraví můžeš být úplně v klidu. Někdo tu někde uveřejnil odkaz na to, že Getty Image má nějaké právní nepříjemnosti a asi jim z toho hráblo. Lze očekávat, že budou asi vyhazovat úplně všechno s ohledem na to, že v podstatě cokoli může být odvozeno z čehokoli :lol: :lol: :lol: . Taky možná, že už si někdo nechal patentovat červený, modrý, zelený, černý a bílý bod.
shalom3

Příspěvekod Ravennka » 14. srpen 2016 15:12

Dotaz - video se na istock dostává jenom takhle kostrbatě? http://www.istockphoto.com/article_view.php?ID=1766
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 14. srpen 2016 15:40

Ano, ale není to až tak moc divoké jak to vypadá. Dříve bylo dost obtížné dávat video na iStock, ale teď přes ESP je to už dost snadnější. Formát se posílá nejlépe MOV jako do jiných fotobank, jen max. HD, 4K tam je tak jaksi k ničemu (přestože tvrdí že to berou). Na ESP se registruje z odkazu z iStock a tím se to propojí. Kw tam sice překódovávají významy podle pravidel iStock (max. 30 slov), ale významy nikomu nevadí a nekontrolují se, tak stačí nechat slova bez úprav (ovšem za cenu trochu nižší šance na nalezení než kdyby se významy pečlivě opravovaly, ale to by bylo dost pracné). Příjem dělají editoři z getty images a ti nedělají takové přísné šaškárny jako ti z iStock a berou většinou vše, moc k tomu nemají řeči.
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod thor83 » 15. srpen 2016 13:32

Nejdou mi nahrát některé illustrace.Objeví se jen okno že náhled se generuje ale tak to je třeba i 3dny.Předpokládám že je to tím že to je 8192x8192.Takže tam platí stejné omezení jako u náhledů eps ? Sem mysel že čím větší tím lépe já bych to dělal klidně i 16384x16384 .-p Pro budoucí generace
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod Sagi » 6. září 2016 13:29

Od včerejška mi nejde nahrávat na iStock přes DeepMeta. :( Máte podobný problém?
Sagi

Reputace: +41

PředchozíDalší

Zpět na iStock