Depositphotos

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: Depositphotos

Příspěvekod Trueblackheart » 22. srpen 2016 18:01

Dnes přetekl můj pohár trpělivosti a požádál jsem o zrušení účtu a smazání fotek na depositphotos.3x jsem posílal fotky než mě přijali, po přijetí mi samozřejmě ty fotky s kterými mě přijali, vyhodili.Většina fotek pro ně není komerčně zajímavá, případně pruděj s poor lighting atd. Samozřejmě to jsou fotky který na shutterstocku, fotolii, bigstocku atd.. berou bez keců a prodávají se. Na tuhle fotobanku se mi podařilo protlačit během cca 3-4 měsíců něco kolem 350 fotek. Za celou dobu 2 shlédnutí a ani jeden prodej.Naprostá tragédie. :shock:
Hodnocení: 0
Trueblackheart

Reputace: +37

Příspěvekod Ravennka » 22. srpen 2016 18:43

Já mám cca 2000 vektorů a fotek a dělá to tak 10% SS... na ulici to nenajdu ;) Nicméně mám pocit, že první rok se neprodávalo skoro vůbec nic...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod castyhost » 22. srpen 2016 18:53

Deposit mi dela 16,7 promile SS...to je snad rychleji najdu na ulici :-D
castyhost

IP: 92.240.174.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod knutt » 22. srpen 2016 18:56

Chyba-přesně jak píše Ravenka-první rok na Depositu je mizerie,neprodávají se tam nové věci ale potom se to zlepší/ u mě je to 25% Shutterstocku/
knutt

IP: 81.200.57.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Trueblackheart » 22. srpen 2016 19:00

Mě to nevydělalo nic a první výplaty bych se nemusel dožít.To Shutterstock a fotolia to je jiná káva.Ještě přemýšlím o zrušení dreamstime tam mi sice berou skoro všechno, ale od února letošního roku bez jedinýho prodeje.
Trueblackheart

Příspěvekod Ravennka » 22. srpen 2016 19:12

Dotaz - a co ti vydělá to prodání?

Kdybys to tam nechal hnít, tak se dřív nebo později něco prodá... a na Depositu je výplata od nějaké nižší částky... $50, ne? Tak vybereš jednou za dva roky... ale litránek dobrej, ne? :lol:

Dreams mi dělá obdobně jak Deposit... akorát na Dreamsu občas jde i nějaká hezčejší částka jako třeba $10, nebo tak ;) i když už dlouho ne, ale první rok se mi prodávalo fest málo, ale vždycky právě takhle za lepší částku.
Ravennka

Příspěvekod Trueblackheart » 22. srpen 2016 19:31

Pokud se na shutterstocku, fotolii, bigstocku prodává hned od začátku tak je evidentně něco špatně když se na deposit a dreamstimu musí nechat portfolio rok uležet. To ty fotky jako budou po roce lepší nebo nezobrazujou ve vyhledávání nový fotky? To ať si strčí do nosu :) a to jejich not suitable for commercial use už mě taky pěkně .......
Trueblackheart

Příspěvekod Ravennka » 22. srpen 2016 20:00

To ber tak, že ty hlavní fb prodávají jako když vyděláváš na hlavní pracovní poměr... a to, co vydělají tyhle "čučkaři" jsou takový bonus, jako když najdeš bůra na ulici 8-) a občas překvapí... a najdeš tam třeba rovnou 2 eura :mrgreen:
Ravennka

Příspěvekod Trueblackheart » 22. srpen 2016 20:05

Jenže dělaj to takovým stylem, jako kdybych se pro toho bůra shýbal a někdo mě přitom kopal do pr..le a to si klidně něchám ujít :) Mě přijde, že si hrajou na hogo fogo, ale maj jen na to hogo a na fogo už jim nezbylo.
+Lenka, +Ravennka, +karelk Hodnocení: +3
Trueblackheart

Příspěvekod Bananaboy » 23. srpen 2016 07:15

No jo. Dělají machry a hajzly mají na chodbě. :lol: A preto tam tiež dosť neochotne nahrávam. Tvária sa ako najlepšia fotobanka na svete, ale pritom "skutek utek".

Mimochodom ak tam náhodou ostaneš, tak sa radšej priprav, že predávať sa začne až po dvoch rokoch a nie po roku ako ti tu píšu. To len tak preventívne, aby si nebol po roku sklamaný. Ja tam totiž ani zaboha nepredám vektor mladší ako dva roky. ;) Našťastie som tam 5 rokov, takže sa nejaké staršie veci predávajú.
+Lenka Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1077

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní microstock fotobanky