shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Nada » 4. říjen 2016 19:25

castyhost píše:prednedavnem mi prestali prijimat stara MR, stahnul jsem si jejich formulare v CJ, vyplnit, nahral a OK

Aha, tak to by mohlo být příčinou. A že to nenapíšou, že je potřeba použít nový formulář...

děkuji
N
Hodnocení: 0
Nada

IP: 77.240.98.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Marsan » 4. říjen 2016 19:32

a je to opravdu příčinou? 4 dny zpět jsem nahrával MR (univerzální co nahrávám poslední 2 roky) a v pohodě prošlo
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Nada » 4. říjen 2016 20:11

Marsan píše:a je to opravdu příčinou? 4 dny zpět jsem nahrával MR (univerzální co nahrávám poslední 2 roky) a v pohodě prošlo

Zatím nevím, zkusím nový MR opětovně nechat vyplnit a pošlu na schválení.

N
Nada

IP: 77.240.98.1xx

Příspěvekod Miles » 8. říjen 2016 07:57

Zdravím, taky se vám někomu stalo, že vám resamplovaly obrázky? Dívám se na svoje portfolio účtem pro nákupy a zjistil jsem, že fotka, která je focená na 4536 x 2936 px je tam k prodeji jako supersize 9072 x 5872 px, což znamená, že to museli o 100% resamplovat. To je šílený, to přece musí být rozmazaný!

Potom ještě nechápu jak můžou nabízet rozšířenou licenci v TIFF formátu, když je to tam posláno v JPG. Jestli dobže chápu výhody TIFF, tak je to v 16bit barevné hloubce, ale když se to převede z 8bit JPG, tak to asi nemá smysl...
Petr
Miles

Reputace: +10

Příspěvekod PandaWild » 8. říjen 2016 09:12

Co je pod 15 MPx, tak nabízejí i 2x větší velikost - ale je to označené tím supersize, zákazník ví že to je zvětšené. Domnívají se, že zákazník si to pro tisk neumí zvětšit sám, že to udělají kvalitněji.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 8. říjen 2016 09:14

To dělají odjakživa - nebo hodně dlouho - a už tady o tom byly diskuze. Možná, že na to mají nějaký super vymakaný program, který to udělá tak, že to má smysl. Nebo je to jenom oblbovací marketing. Jejich zákazníci jsou ale přece většinou profesionální grafici, tak by nemělo mít smysl je moc oblbovat.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod PandaWild » 8. říjen 2016 09:16

I ten TIFF formát bude nejspíš jen oblbování zákazníků, aby si mysleli že dostávají větší kvalitu.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Miky » 8. říjen 2016 09:21

Miles píše:Zdravím, taky se vám někomu stalo, že vám resamplovaly obrázky? Dívám se na svoje portfolio účtem pro nákupy a zjistil jsem, že fotka, která je focená na 4536 x 2936 px je tam k prodeji jako supersize 9072 x 5872 px, což znamená, že to museli o 100% resamplovat. To je šílený, to přece musí být rozmazaný!

Potom ještě nechápu jak můžou nabízet rozšířenou licenci v TIFF formátu, když je to tam posláno v JPG. Jestli dobže chápu výhody TIFF, tak je to v 16bit barevné hloubce, ale když se to převede z 8bit JPG, tak to asi nemá smysl...

Jj 2x to zvetsi. Na kvalite se to samozdrejme projevi, ale kdyz vis jak to softwarove zvetseni odkrokovat tak to neni az takova hruza.
No jasne vezmou klidne 8bit JPG a ulozi ho jednoduse do TIFF. Blbost to je a za blbost se prece plati.
Co chces od fotobank ktery vyplaci tak paradni provize kontributorum? Ze budou ojebavat jen kontributory a ne zakazniky? :lol:
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 8. říjen 2016 10:17

PandaWild píše:I ten TIFF formát bude nejspíš jen oblbování zákazníků, aby si mysleli že dostávají větší kvalitu.

Asi jo, když uložím rovnou z raw (psd) do 16 bit tiff a vedle toho vyexportuji do jpg, tak i když se dívám na 200% zvětšení, tak rozdíl nevidím žádný. Možná bude ale rozdíl při dalším upravování.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Host » 8. říjen 2016 11:08

Miky píše:
Miles píše:Zdravím, taky se vám někomu stalo, že vám resamplovaly obrázky? Dívám se na svoje portfolio účtem pro nákupy a zjistil jsem, že fotka, která je focená na 4536 x 2936 px je tam k prodeji jako supersize 9072 x 5872 px, což znamená, že to museli o 100% resamplovat. To je šílený, to přece musí být rozmazaný!

Jj 2x to zvetsi. Na kvalite se to samozdrejme projevi, ale kdyz vis jak to softwarove zvetseni odkrokovat tak to neni az takova hruza.
No jasne vezmou klidne 8bit JPG a ulozi ho jednoduse do TIFF. Blbost to je a za blbost se prece plati.
Co chces od fotobank ktery vyplaci tak paradni provize kontributorum? Ze budou ojebavat jen kontributory a ne zakazniky? :lol:

Jo, ty zvetseniny vypadaji vetsinou slusne. Par jsem jich videl, vcetne vlastnich, takze vim jak vypadal zdroj. Ojebavani to neni, protoze to jasne pisou a zakaznikovi by dalo nejakou praci to takhle kvalitne udelat. Osobne mam zkusenost, ze velikost obrazu ma nulovy vliv na prodeje.
Host

IP: 193.86.92.1xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock