Jakub11 píše:Neviem koľko si za d610 dal, ale pravdepodobne ju asi kupovala z eglobalcentral, ten poskytuje aj 24 mesačnú záruku, ale neviem ako to cez nich reklamovať

.... keď tam zasa padne cena ako bola na jaro, keď stála cca 990, tak ju odtiaľ budem možno taktiež brať....ako si spokojný? Prípadne aké sklá používaš?
Dal som za ňu toľko, že ešte dnes by som ju po skoro dvoch rokoch predal so ziskom.
Som maximálne spokojný, konečne je to fotoaparát ktorý fotí ako to ja vidím, nie ako to vidia maximálne možnosti techniky. Neplánujem ho vôbec v najbližšej dobe meniť, tak som si ešte dokúpil battery grip, a tiež maximálna spokojnosť, aj keď používaný z eBay, ten je zas z Južnej Koreii
Jediné čo by ma vedelo presvedčiť ku výmene by bolo niečo vo veľkosti D610, ale s maximálnym pokrytím hladáčika AF bodmi, a zníženie šumu ISO aj pri 25600 na úroveň akú má teraz pri 6400 čo je hranica pro ktorej fotka ešte vyzerá použiteľne (ale na fotobanky neradím fotiť cez ISO 1600 max 2000)
Čo sa týka tých startrails, a prečo ich fotím na timelapse (nie na timelapse funkciu vo foťáku, tá vie spraviť len Full HD) lebo to mám plne pod kontrolou, teda nastavím si svetlosť, nastavím si focus, otestujem snímku a kým sa mi nepáči ako to vyzerá tak proste nastavujem. Pri long exposure, hádaš jednak čas, jednak ISO, jednak clonu aj zaostrenie. výsledok je tam oveľa slabší, naviac si obmedzený časom cca 2-3h kým sa čip neprehreje. na timelapse? mal som to tam 5h a nebol problém, teda mne už bolo zima a bol som ospalý tak som to zabalil.