Zdravá konkurencia nikomu nevadí. Ani mne. Ak niekto kreslí lepšie a krajšie ako ja, dokáže sedieť u Illustratoru dlhšie a má lepšie nápady, pretože mu to kreatívnejšie myslí, tak si tie peniaze zaslúži a prajem mu ich. Spamovanie je ale obyčajný podvod. Na zaspamovanie názvu netreba žiadne výnimočné schopnosti. To dokáže úplne každý. Nie ale každý si to môže aj dovoliť. Spameri zrejme nemajú čo stratiť. Ja by som sa bál, že mi zmažú účet a že nebudem mať ani tie drobné, ktoré z fotobánk mám. Najhoršie je, že sa to všetko odohráva na najlepšej fotobanke, čo sa týka príjmov.
Shutterstock už s tým "robí" poriadky dobrého pol roka a stále nie sú žiadne výsledky ich "snaženia". Myslím, že ani tak skoro nebudú. Boja sa, že prídu o značnú časť ziskov. Zrejme už cítia, že ich dobiehajú iné fotobanky a tak si ešte chcú nahrabať, kým celý Shutterstock položia do "kytek". Myslím ale, že znevýhodnením spamerov by o nič neprišli. Keby sa prestali predávať zaspamované obrázky, tak by sa začali predávať naše nezaspamované, takže by to Shutterstocku malo byť jedno. Ale zjavne im to z nejakého nám neznámeho dôvodu jedno nie je.