Strategie na SS

Re: Strategie na SS

Příspěvekod marjis » 4. listopad 2016 07:51

Řešení vidím následující: Z jednotlivých složek (témat) vyberu vždy 2 - 3 fotky. Ty vyjmu a dám do složky nahráno (odtud uploud na banku) a podle schválení archivuji nebo hodím do složky opakovat.
Hodnocení: 0
marjis

Reputace: +2

Příspěvekod Host » 4. listopad 2016 09:34

Momentálně nejlepší strategie na šutru je založit nový profil na "bílého koně", ukradnout někde na warezu co nejvíc špičkových obrázků, nahrát je a po schválení všechny pořádně ospamovat. Než s tím něco udělají, tak vyděláte pěkné peníze a už si můžete mezi tím připravovat další pirátský profil.
Setkal jsem se s názorem, že přesně tohle je neoficiálně podporováno i majiteli Shutterstocku, protože jim to generuje největší a nejrychlejší zisky. Vždy nové špičkové portfolio se začátečnickou odměnou 25centů. Jedinou tzv. "férovou" alternativou k tomuhle je prý snižování odměn pro "zasloužilé" dodavatele. Loď se potápí a tak šéfové zacpávají díry čím se dá... :mrgreen:
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 4. listopad 2016 15:21

Host píše:Momentálně nejlepší strategie na šutru je založit nový profil na "bílého koně", ukradnout někde na warezu co nejvíc špičkových obrázků, nahrát je a po schválení všechny pořádně ospamovat. Než s tím něco udělají, tak vyděláte pěkné peníze a už si můžete mezi tím připravovat další pirátský profil.
Setkal jsem se s názorem, že přesně tohle je neoficiálně podporováno i majiteli Shutterstocku, protože jim to generuje největší a nejrychlejší zisky. Vždy nové špičkové portfolio se začátečnickou odměnou 25centů. Jedinou tzv. "férovou" alternativou k tomuhle je prý snižování odměn pro "zasloužilé" dodavatele. Loď se potápí a tak šéfové zacpávají díry čím se dá... :mrgreen:

Ehm, viděl jsem pár takových portfolií s kradenými obrázky. Vetšinou se to do jednoho dvou měsíců provalí a Shutterstock na první žásdost portfolio zruší...

A ještě k tomu
přesně tohle je neoficiálně podporováno i majiteli Shutterstocku
to je informace odkud? Nebo je to jen doměnka? Myslím si, že Shutterstock nic takového neřeší - tedy je to pod jejich úroveň :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 4. listopad 2016 16:01

Takové falešné portfolio je i právně stíhatelné, jako podvod, ne? Přes PayPal je majitel dohledatelný, nedá se prodávat anonymně. Jestli to někdo dělá, tak si dost koleduje o průšvih.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Host » 4. listopad 2016 16:40

PandaWild píše:Takové falešné portfolio je i právně stíhatelné, jako podvod, ne? Přes PayPal je majitel dohledatelný, nedá se prodávat anonymně. Jestli to někdo dělá, tak si dost koleduje o průšvih.

Dělá to bohužel dost lidí. Já jsem si tady jen víceméně ulevil protože mi to nějak už bere motivaci.

To o té tiché podpoře spammerů a pirátů na které zatím ještě nikdo neupozornil mám od velmi dobrého zdroje, který byl v SS zaměstnán.
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 4. listopad 2016 16:56

Host píše:
PandaWild píše:Takové falešné portfolio je i právně stíhatelné, jako podvod, ne? Přes PayPal je majitel dohledatelný, nedá se prodávat anonymně. Jestli to někdo dělá, tak si dost koleduje o průšvih.

Dělá to bohužel dost lidí. Já jsem si tady jen víceméně ulevil protože mi to nějak už bere motivaci.

To o té tiché podpoře spammerů a pirátů na které zatím ještě nikdo neupozornil mám od velmi dobrého zdroje, který byl v SS zaměstnán.

Management firmy, která je už velká jako šutr a je kótovaná na burze, zajímá jedna jediná věc, a to jsou nejbližší čtvrtletní a roční výsledky a na to navázané premie. Pokud usoudili, že jim v tom piráti a spammeři pomohou, tak je samozřejmě tiše podporují - tichá podpora spammarů je přeci naprosto zřejmá už všem.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Trueblackheart » 4. listopad 2016 17:33

Tohle už jsou hodně slušný spiklenecký teorie. Právě proto, že je to tak velká firma asi těžko bude riskovat prodej kradených fotek. To by je ve výsledku vyšlo hodně draho. A podpora spamerů je taky kravina, protože kdyby se neprodala spamerova fotka nebo vektor tak se prodá jiná finančně to vyjde šul nul. Jediný problém je tak pouze řazení ve vyhledávání. Proč tohle neřeší taky nechápu, když by stačilo zakázat editaci po schválení jako třeba na fotolii. :roll:
Trueblackheart

Reputace: +37

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 4. listopad 2016 18:12

Vždyť jednoho takového piráta jsme nedávno odhalili my, tady v rámci diskuze na foru - už nevím v jakém vlákně se to probíralo. Pak mu zrušili účet, ale když jsme na něj přišli tady - díky nestandardně vysokému mranku vzhledem k délce fotobankování, tak na to přeci mohl přijít i šutr, kdyby chtěl.
MImochodem zajímalo by mě, jesti informovali zákazníky, že si koupili kradené obrázky a vrátili jim peníze.
Vyřešit to spamování by přeci bylo tak jednoduché, jediné vsvětlení je, že se jim nechce. Například proto, že si spočítali, že ti spammeři jsou většínou v nižších pásmech a když prodávají oni, tak je to pro ně výnosnější - to netvrdím, je to jenom jedno možné vysvětlení.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod PandaWild » 4. listopad 2016 18:14

Že to tak velká firma nebude riskovat je jen teoretický odhad, ale podle jejich chování to vypadá že to s tou podporou spamerů a zlodějů bude pravda. Zřejmě to pro ně má nějakou finanční výhodu. U zlodějin nic neriskují, risk je na triko prodejce. Předpokládám že peníze zákazníkovi nevracejí a nejspíš ani licenci neruší, jen smažou účet a kdyby se ozval původní autor, tak ať se soudí s prodejcem sám.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod marjis » 5. listopad 2016 10:54

Věřím, že to kluci a holky z SS jedou primárně na výdělek a jdou klidně i do nějaké černoty, jen aby byl ten dolárek na účtě byl navíc.

Téma se nám trochu zvrhlo. Kdybych chtěl vydělat peníze kradením, tak to dávno udělám. Děr je v systému hodně i mimo fotobanky. Chtěl jsem se optat na strategii a svým způsobem to bylo již osvětleno v první reakci od uživatele PandaWild. Jeho doporučená strategie mě dává smysl. Jsem bývaly zavodní hráč šachu, takže to poznám ;)
marjis

Reputace: +2

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock