Můj Youtube channel :)

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Můj Youtube channel :)

Příspěvekod Majk88 » 22. listopad 2016 23:04

PandaWild píše:Z Tebe bude profi tvůrce. :-) Hodně se mi tam líbí ten zvuk kytary. Hraješ dobře, kytara nemá chybu.

Když si to porovnávám s originální skladbou - oni mají sice zvuk perfektní, dokonalý, vyladěný a bez chybičky. Jenže v tom je současně i zádrhel. Hudební tvůrci se v tvorbě hudby časem zdokonalují, jenže taková hudba se časem stává příliš uniformní a plochá, ztrácí náboj který měla v době jejich nedokonalých začátků a tak lidé pak raději sahají po starších nedokonalých verzích, které ještě obsahovaly živost tvorby a ne strojovou dokonalost. Mně se Tvá verze líbí víc než originál, protože je netradiční, něco obsahuje, není to ten dokonalý klip jakých je miliony. Podle mne máš velkou šanci se tímto způsobem chytnout. :-)

To mi připomnělo - "Chocolate Rain" je také podobná velmi amatérská tvorba pro YouTube a přitom se to stal super hit s obrovskou sledovaností. :-) (protože i přes nedokonalost má vysoký náboj) Něco takového se Ti může také stát. ... A možná časem přejdeš z coverů na plnou vlastní interpretaci hudby (s podporou hudebních editorů).

Pando, díky moc, opravdu si toho vážím a jsem rád že se ti to líbí... dalo mi to hodně práce...když to spočítám s nahráváním hudby střihem, kompozicí videa apod...to bude určitě přes 10h práce :) ... takže jsem rád že to nebyl k ničemu....a rozhodně jste mě nakopli pokračovat dál...a hlavně se dále zlepšovat--- :) ještě jednou velké DÍKY
Hodnocení: 0
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Příspěvekod Majk88 » 22. listopad 2016 23:10

hypotekyfidler.cz píše:Hezká písnička, vůbec jsem jí neznal. Určitě jdeš správným směrem, o smysluplnosti těch předchozích pokusů jsem dost pochyboval, ale hudba má vždycky smysl. My jsme kdysi hráli u táboráků, ale youtube je samozřejmě mnohem lepší, nenačichneš kouřem, nezmokneš a hlavně tě může poslouchat mnohem víc lidí.
Ty se ale snažíš v jednom člověku nahradit celou kapelu a udělat to tak, aby to znělo více méně jako originál. To si ale raději místo toho pustím ten originál Dobrý cover je o tom, že sice hraješ cizí hudbu, ale hraješ jí úplně jinak a úplně po svém. Podívej se třeba, tady na toho. Se stejnou písní má za tři roky přes mega views.
Jak si to nahraješ dopředu a potom tam děláš video a šaškuješ tam s kytarou a tak, tak to vypadá strašně nevěrohodně a nemá to žádný náboj. Nešlo by prostě vzít kytaru a zahrát to a zazpívat? Já jsem možná poznamenaný těmi táboráky, ale unplugged je teď v módě a někde jsem četl, že většina rockových i metalových megahitů vznikla právě takhle.

Díky za tvůj názor...popravdě jsem vyrůstal stejně..s akustickou kytarou u táboráku...ale už nějaký ten pátek hraju v rockové skupině....a je to prostě o tom, aby ten zvuk byl věrohodný...pro mě není sebemenší problém chytit do ruky kytaru a třeba aniž bych tu písničku znal ji i idimprovizovat....případně během chvilky naučit a zahrát bez nějakého jak říkáš ty "šaškování" ....ale propravdě to není playback :) ... když to nahrávám tu písničku mám zaplou..stejně tak i mé kombo ..--- samozřejmě hodně nahlas a hraju uplně normálně...jinak to ani nejde....pak jen spojím a dám tam orig zvuk co sem si nahrál předem..ale to "šaškování" je spontánní ... díky tomu že opravdu hraju ... :) Snad sem to sepsal nějak srozumitelně :D
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 22. listopad 2016 23:36

Jasně, je to jen můj názor a navíc já nejsem určitě tvojí typickou cílovou skupinou. Uvidíš jak ti to půjde a podle toho můžeš případně něco v budoucnu měnit.

Já jsem tím chtěl hlavně říct to, že se mi to líbí a je to moc dobře zahrané, ale upřímně, kdybych na to náhodně narazil, tak bych to nedokoukal a nepodíval bych se na to dvakrát, protože mě to nepřipadá dost zajímavé a originální.

Jenom jako perličku, dle řady kritiků nejepší provedení Enter Sandman za posledních 10 let.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Majk88 » 23. listopad 2016 16:22

hypotekyfidler.cz píše:Jasně, je to jen můj názor a navíc já nejsem určitě tvojí typickou cílovou skupinou. Uvidíš jak ti to půjde a podle toho můžeš případně něco v budoucnu měnit.

Já jsem tím chtěl hlavně říct to, že se mi to líbí a je to moc dobře zahrané, ale upřímně, kdybych na to náhodně narazil, tak bych to nedokoukal a nepodíval bych se na to dvakrát, protože mě to nepřipadá dost zajímavé a originální.

Jenom jako perličku, dle řady kritiků nejepší provedení Enter Sandman za posledních 10 let.

díky za názor :) jj jinak to video sem viděl - hodně dobré :D
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod Majk88 » 30. listopad 2016 23:04

Je to tu, zrovna jsem pro Vás dokončil další music video....tentokrát se jedná o písničku Halo on Fire od skupiny Metallica. Písnička je z nového alba Hardwired to self-destruct!....opět je za videem spousta práce .. Budu rád za jakýkoliv názor a samozřejmě si cením každého "lajku" a odběru...mějte se fajn Majk https://www.youtube.com/watch?v=WTdfQEKk2pY
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod PandaWild » 30. listopad 2016 23:43

Neměls špatně (jinak) naladěnou kytaru? To se tam strašně navzájem pere, kytara na popředí s kytarou na pozadí, jako když spolu nesedí ladění. Celé to zní úplně neposlouchatelně, až jsem si musel zkontrolovat jestli jsem si omylem nepustil dvě úplně spolu nesouvisející hudby. :shock: Možná by jen stačilo zeslabit originál, nebo jestli je originál jen špatně časově posunutý, nevím.

Zkusil jsem si to porovnat s originálem - vypadá že jsi laděním trochu níž.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 1. prosinec 2016 00:04

Já musím říct, že jsem se trochu "vyděsila", když najednou zmizela ta kočka - jsem ospalá, tak jsem si myslela, že už mám halušky a mám jít spat :lol:
+soim Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 1. prosinec 2016 00:48

S tou kočkou je to docela srandovní, jak zmizí a pak se zase objeví.
Mně se to líbilo ze všech těch tří kousků určitě nejvíc - co jsem se díval i na jiné covery, které tam jsou, tak ten tvůj se mi zdál zatím nejlepší.
Kdybys takhle udělal víc pecek od Metalliky a objížděl s tím české hospody jako Metallica Revival tak máš určitě super úspěch.
Budu se ale opakovat, pro větší úspěch by to chtělo vyvinout vlastní úplně odlišný originální styl. Znáš třeba Iron Horse? (to se mi zrovna vůbec nelíbí, ale originální to je).
Přeci jenom, když si chci poslechnout Metallicu, tak si pustím originál. Když mám chuť na alternativu, tak chci ale potom opravdu alternativu.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Majk88 » 1. prosinec 2016 06:55

díky za postřehy a komenty :) ... co se týče ladění, je možné, že to je trochu níž...ale určitá disharmonie je i v originálu...opět jsem se snažil udělat trochu něco odlišného ... protože co jsem našel na Youtube, každý hrál jen třeba jednu kytaru nebo to hrál bez zpěvu...já se snažil to udělat komplet....a jak píšu v popisu videa určitě tam jsou chyby..to nepopírám...je to i tím že je Metallica prostě hodně těžká na hru :D ... ale mám rád výzvy a hlavně tu písničku prostě miluju a baví mě ji hrát... :) do příště uvidím co dál :) .. díky všem
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod PandaWild » 1. prosinec 2016 08:49

Ještě mě napadá že to praní se hudby bude i proto, protože v originále jsou příliš intenzivní sóla (kytara a zpěv) a když to přebíjíš stejným stylem, tak pak necháš originál dost hlasitě aby zůstal být slyšet doprovod, ale dvě sóla stejně hlasitá se nesnesou, protože to hraješ trochu odlišně a tak se to místy navzájem hádá. Taková hudba s výrazným sólem není moc dobrá na coverování, leda že bys originál víc zeslabil za cenu vymizení doprovodu. Nejlíp vypadá, když do klidné hudby vpravíš drsný styl, tam se to dobře přebije novým.

Zkus příště před mixáží upravit originální hudbu s Audacity, kde s filtrem "Vocal Reduction and Isolation" můžeš potlačit sóla, protože ta jsou obvykle ve stereofonním středu. Myslím že tahle úprava by Ti pro coverování hodně pomohla. http://fotobanky.cz/editace-zvuku-audac ... lreduction

Zkoušel jsem upravit originál od Metallicy - když se ve filtru "Vocal Reduction and Isolation" nastavi režim "Remove Vocals" se Strength=1, Low Cut=400 a High Cut=4000, tak to docela úspěšně potlačí zpěv a v některých pasážích sólovou kytaru, aniž to nějak moc zkazí ostatní zvuk. Myslím že to by dost pomohlo. U téhle skladby to teda trochu potlačí i bicí, možná že by byl lepší slabší Strength, možná tak 0,5, kdy to vokály stáhne tak na polovinu, i to by bylo asi lepší.
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse