základní postup

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: základní postup

Příspěvekod -Tereza- » 17. prosinec 2016 17:38

Ahoj, na prodeje je těch fotek opravdu málo, takže přidávat ze začátku pokud možno co nejvíc. Při cca 50 fotkách by se měy začít objevovat. Těch shlédnutí si moc nevšímej, trvá několik dní, než se započítají, navíc některé fotky jich mohou mít plno a nikdy se neprodají, naopak ty s 0 shlédnutí ano.

K portfoliu - celkově bych fotky trochu projasnila a zvýraznila barvy. Prodejní potenciál tam i je, ale musíš změnit popisky - o jaké obilí se jedná, o jaké kytky se jedná, jaký druh ještěrky, jaký druh králíka. Rozkvetlých kytek na louce tam bude plno, ale pokud někdo potřebuje fotku hluchavky (nebo co přesně to je) jako léčivé bylinky/přísady do salátu, tak tu tvoji nenajde.
Hodnocení: 0
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Reputace: 0

Příspěvekod Host » 17. prosinec 2016 19:08

PandaWild píše:
Host píše:...Takhle bude autor znechucen nedostatkem prodejů...
Na tohle mají opatření ve zvýhodnění nových autorů ve vyhledávání, po nějakou dobu od přijetí.

Tomuhle žádné zvýhodnění nepomůže, stačí se podívat na konkurenci v podobných tématech. Kdo tohle koupí, si koleduje o kopanec do pozadí od nadřízeného. Vůbec tady nejde o konkrétního fotografa, každý jsme nějak začínali. Tady jde o to, že se z Šutru začíná stávat něco jako veřejná galerie s určitou možností prodeje. Dřív byl brán jako symbol kvality mezi mikrofotobankami, teď mu zákazníci odcházejí do uživatelsky přátelštějších fotobank :?
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod alima007 » 17. prosinec 2016 19:37

Jak píše -Tereza-, je opravdu nutné popisovat květiny/živočichy/cokoliv přesnými jmény. Můžeš si to sám ověřit, zkus do šutru zadat nějaký název květiny a "květina". Jen letmo jsem zkusila petrklíč a květina. Výsledek jasný:
květina - 9,1 mil nalezených obrázků
petrklíč - 23 tis.

V tom je ještě možný potenciál prodeje nejen u květin. 8-)
alima007

IP: 91.237.237xx

Příspěvekod Ravennka » 17. prosinec 2016 19:40

A nediv se, když ti to bude řvát, že latinské názvy nejsou anglicky, jen je tam nech ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Noldo » 17. prosinec 2016 21:51

Ďakujem všetkým za rady, tipy a zdžuby. Neuvedomil som si, že ďalšia várka fotiek nebude tak skoro viditeľná. Na schválenie čaká skoro 30 fotiek a ďalšie sú čerstvo approved. Takže ak sa pozriete za pár dní, tak tam toho bude viac :)
Čo sa fotiek týka, tak úprimne, kto fotí pred tým ako počul o stocku dobre predajné fotky? Aspoň z môjho pohľadu nie je stock fotografia úplne presne to, čo prirodzene fotím. Nešlo mi ani tak o predaje, ale o pocit, že niečo nefunguje a že ľudia moje fotky ani nevidia. So schvaľovaním fotiek, najmä kvetov som problém nemal i keď som si všimol, že nie tradičná expozícia znamená automaticky refusal rovnako ako príliš malá hĺbka ostrosti. Problém je skôr intellectual property, občas mi ujde nejaké logo, alebo neviem čo všetko sa vlastne fotiť môže (napr. sochy v parku ?)
Čo sa konkrétnych názvov týka, tak je to skvelý nápad a pokúsim sa to doplniť, avšak zrovna tie kvetinky vôbec netuším ako sa volajú, uvidíme ako pomôžu flower recognition weby.
Ešte raz ďakujem za rady.

Edit: Laická otázka: Ako fungujú sety ? Resp. pri sete je možnosť " Publish set", čo to spraví ?
Noldo

Reputace: +10

Příspěvekod Lenka » 18. prosinec 2016 13:00

Noldo píše:
Edit: Laická otázka: Ako fungujú sety ? Resp. pri sete je možnosť " Publish set", čo to spraví ?

Na stránce, kde máš portfolio, se vedle "nové" a "oblíbené" objeví záložka "sety". Další využití je možnost sdílet odkazy na jednotlivé sety, což může bejt šikovný pokud máš představu, komu chceš prodávat nějakou konkrétní skupinu věcí.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Fug4s » 19. prosinec 2016 13:22

Noldo píše:Zdravím,

Bapriam ma znepokojuje, že žiaden môj obrázok na žiadnej fotobanke nemá ani jedno videnie.

Jsem na tom úplně stejně nemám ani jedno shlédnutí a prodej samozřejmě také ne. Do SS mě už 2x nevzali. Zkouším to teď na potřetí. Také spíš recykluji jen staré fotky než vytváření něčeho konkrétního pro FB. Snad se to rozjede. Nějakou korunu by to hodit mohlo.
Náhodou ten mail na 123RF nikdo neřešil. Nemohu to pořád najít. Díky
Fug4s

IP: 93.90.164.xx

Příspěvekod castyhost » 19. prosinec 2016 13:36

imho, jestli mas problem se n SS pri tom humusu co berou dostat, zvaz jestli by ti nebylo lepeji u jineho hobby
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Fug4s » 19. prosinec 2016 14:10

castyhost píše:imho, jestli mas problem se n SS pri tom humusu co berou dostat, zvaz jestli by ti nebylo lepeji u jineho hobby

no posílal jsem tam vectory a né fotky a zřejmě tam mám chybu v popisu nebo tak něco jinak zatím dávám normální fotky tady je screen co jsem nahrával na AS.
http://i63.tinypic.com/wjyi55.jpg
Fug4s

IP: 93.90.164.xx

Příspěvekod castyhost » 19. prosinec 2016 14:19

odkud mas tyhle fotky
7
15
23
24