Znáte někdo MotionElements?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Znáte někdo MotionElements?

Příspěvekod PandaWild » 14. leden 2017 12:05

shalom3 píše:...Ale co znamenají ty ceny, jak jsem psala v předešlém dotazu? Nastavovala jsem cenu 15 USD, nevím, kde se tam vzalo 1 USD (Ještě jinde se to zobrazuje jako EUR). Máte to tam taky? Nebo že by to souvislelo s tím jejich programem tuším zvaným Added Value?
Asi to bude tak jak píšeš, tedy Added Value. Dívám se, že se mi tam také objevily ceny $1 pro downconverted na 640x360, což v šabloně pro ceny nemám.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod shalom3 » 14. leden 2017 12:11

Já tam zatím dávám jen FullHD, tak nevím, jak to bude. Jestli snad udělají sami nějaké menší rozměry, jako je to v jiných fb? FullHD za 1 USD, to bych prodávat tedy nechtěla :(
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 14. leden 2017 12:40

Když si v šablonách nastavíš cenu pro HD 720, tak Ti z FullHD budou automaticky konvertovat i rozměr 1280x720. Menší rozměry pravděpodobně nebudou generovat ani v budoucnu, protože od těchto menších rozměrů fotobanky obecně upouštějí (nejsou pro ně ziskové), Ale dají se tam přidat vlastní konverzí.

Ta automatická konverze na 640x360 za 1 USD se bude nejspíš týkat obrázků (screenshoty z videa) a GIF animací (nízký FPS).
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 15. leden 2017 11:45

Takhle vypadá ten promotion. Vybere se kolekce, připíše titulek a to se pak objeví v pruhu na titulní stránce fotobanky. (já mám ta auta vpravo dole) Píše to cenu za kolekci a v rámečku součet cen videí v kolekci (aby bylo vidět kolik se za kolekci ušetří).
leden_2017.jpg
+soim Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 15. leden 2017 21:29

Moje otázka je asi dost hloupá, ale koumám nad tím, zda mohu obrázky přidávat do kolekcí nějakým efektivním způsobem (mám na mysli něco jako přetažení myší v katalogu SS) nebo jestli musím každý obrázek za tím účelem otevřít do editace a vyplnit jméno kolekce. Jestli jsem to dobře pochopila, tak kolekce si může vytvářet kdokoli, ale do promotion je může dávat až Superhero. A videa v kolekcích nemusí být exkluzivní, že?
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 15. leden 2017 22:01

Videa v kolekcích nemusí být exkluzivní.

Videa je možné do kolekcí zařazovat v editoru kolekcí - titulek kolekce ze seznamu se myší přetahuje na videa. A ještě další možnost - v elementech se označí více videí najednou, zvolí se hromadná editace, kolekce se nastaví u prvního (=vybraného) videa, pak se vyberou všechna videa se Select All a se Sync se obsah vybraného videa přenese do ostatních vybraných videí. Stačí zaškrtnout jen přepínač Collection, aby se přeneslo jen nastavení kolekcí.

U kolekcí upozorňuji na jednu chybu - pokud budete rušit kolekci, je nutné nejdříve vyřadit videa z kolekcí a pak až teprve kolekci smazat. Jinak u videa zůstane vybraná falešná neexistující kolekce a nedá se toho už zbavit.
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 15. leden 2017 22:47

MOc díky, to je legrace, pod vlivem katalogu na SS jsem měla přesně obrácenou tendenci (tj. obrázek tahat na kategorii). A ještě mi nějak nedochází, jak nastavit kolekci cenu a že má být publikována. Ty možnosti tam byly při založení nové kolekce, myslela jsem, že to udělám později přes to tlačítko Edit u názvu kolekce, ale už se do toho dialogového okna nedokážu dostat. Ach jo, jak intuitivní :(
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 15. leden 2017 23:02

Kolekce se nedá publikovat prázdná, musí se to dodatečně editovat a povolit publikaci, plus třeba i nastavit cenu. Jenže - zrovna jsi natrefila, kdy jim to přestalo fungovat. Dneska mi také nefunguje editace kolekcí, okno se neobjeví. Bude to jen nějaká přechodná chyba (doufejme).
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 16. leden 2017 00:21

Aha, takže to je jejich chybka. Mám pocit, že fůru věcí na těch stránkách řeší přes Javascripty a ty leckdy nejsou moc spolehlivé. Tu a tam jsem se setkala s tím, že v některých prohlížečích byly úplně mrtvé (myslím obecně, ne na jejich stránkách). Divím se, že to raději nepořeší přes php.
shalom3

Příspěvekod Pitju » 15. duben 2017 18:13

Ahojte.
Toto je pokračovanie diskusie zo "Stocksubmitter" http://forum.fotobanky.cz/nastroje-ulehcujici-prodej-ve-fotobankach-f17/navod-jak-nahravat-pres-stocksubmitter-t806-230.html vlákna-témy vzťahujúcejsa MotionElements-u.
shalom3 píše:...
Já si dávám do adresáře k nahrávání společně MP4 a MOV (stejnojmenné), jpg vygeneruje automaticky při načtení.....

shalom3: Ešte by ma zaujímalo na čo ti tam je mp4?
Pitju

Reputace: +17

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě