Nechut

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Nechut

Příspěvekod Jarousek » 24. leden 2017 08:44

Tak nějak sem váhal nad tím zda prodávat na fotobankach.Dnes jsem dodělal svůj internetový magazín a když jsem procházel internet kvůli fotkam zdarma a narazil na fotku kterou jsem dříve viděl u jedné fotobanky když jsem studoval obsah fotobank.Když jsem klikli na profil zjistil jsem že uživatel má přes 120 tisíc fotek v bance ktere nafotil ale stáhl si z netu z licenci cco.Vzhledem k tomu že je dáno že autor se vzdává veškerých práv danému člověku nic nehrozí.V tu ránu jsem malém dostal infarkt.Jak se díváte vy na tenhle problém má to vůbec cenu
Hodnocení: 0
Jarousek

Reputace: 0

Re: Nechut

Příspěvekod Host » 24. leden 2017 09:08

Inu, befeleme pes se veze, nebo chrbl mrld prld z hlediska vseobecne znameho jevu budeczx nad pgrol pod frdel toto reseni ma nekolik moznych mrfcxat. Kdyz se nad tim zamyslime dojdeme k jasnemu zaveru: chrdblmsx a nebo take k variante prdbl psouk.
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod castyhost » 24. leden 2017 09:22

Proc zrovna Jarousek??
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod firstpentuer » 24. leden 2017 09:32

Já vidím jako problém čárku. Poměrně úspěch je použití tečky za větou, za to chválím. Teď už jen protáhnout tečku v čárku, občas jí náhodně vložit mezi slova a v dohledné době bude možné najít online překladač, který příspěvku dá trochu smysl. Bez čárky ztrácí život smysl...a písmenka a slovíčka taky. Toto je ta mysteriózní čárka: ,
firstpentuer

Reputace: +10

Příspěvekod Koloběžka první » 24. leden 2017 09:39

Blablabla blabla blablabla bla blabla. A hlavně blaaablaaabla blablaaa bla bla. Můžete mi poradit?
Koloběžka první

IP: 46.135.22.xx

Příspěvekod Lenka » 24. leden 2017 09:47

Tak trochu nasraná (protože mě zlobí mobil a navrch mi před chvílí volala nějaká žebravá callbaba trpící potřebou sdělit mi, že dělá dobrou věc), jsem otevřela toto vlákno (názvem korespondující s mou náladou) a od té chvíle se nemohu přestat tlemit, za což všem zúčastněným ze srdce děkuju.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod admin » 24. leden 2017 09:47

Jarousek píše:Tak nějak sem váhal nad tím zda prodávat na fotobankach.Dnes jsem dodělal svůj internetový magazín a když jsem procházel internet kvůli fotkam zdarma a narazil na fotku kterou jsem dříve viděl u jedné fotobanky když jsem studoval obsah fotobank.Když jsem klikli na profil zjistil jsem že uživatel má přes 120 tisíc fotek v bance ktere nafotil ale stáhl si z netu z licenci cco.Vzhledem k tomu že je dáno že autor se vzdává veškerých práv danému člověku nic nehrozí.V tu ránu jsem malém dostal infarkt.Jak se díváte vy na tenhle problém má to vůbec cenu

Jestli myslíte, zda má smysl přispívat do placených fotobank, tak rozhodně má. Ty free fotobanky používá úplně jiná sorta lidí a opravdu v nich máááálokdy najdu něco použitelného (když tedy potřebuji konkrétní obrázek a ne jen barevnou výplň textu).
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 24. leden 2017 11:06

Já to pochopil jako dotaz, zda má smysl prodávat fotky, když někdo prodává kvanta fotek z public domain? Nesmí je takhle prodávat (na fotky "bez copyrightu" nelze uvalit svůj copyright - a to je podmínkou prodeje ve fotobankách). Pokud se na někoho takového narazí, je vhodné na něj upozornit fotobanku. Ovšem jiným případem je, když to takhle nabízí už samotná fotobanka.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 24. leden 2017 11:11

Lenka píše:Tak trochu nasraná (protože mě zlobí mobil a navrch mi před chvílí volala nějaká žebravá callbaba trpící potřebou sdělit mi, že dělá dobrou věc), jsem otevřela toto vlákno (názvem korespondující s mou náladou) a od té chvíle se nemohu přestat tlemit, za což všem zúčastněným ze srdce děkuju.

Callbaby mě už nemůžou nasrat. Mám nacvičenou takovou malou soft skills dovednost - a sice ukončit takovéto hovory nejdéle do 60 s. Dá se na to vymyslet mnoho vzorových vět a některé z nich mohou být i slušné. ;)
Nicméně, já jsem na toto vlákno nejprve koukala tak nějak divně, ale pak mne to taky pobavilo. Došlo mi, že zřejmě jde o využití nějakých těch "chytrých" způsobů psaní, které podsouvají různá slova apod. Já to nepoužívám, protože nemám trpělivost text editovat. Ale připomnělo mi to jeden takový kec, který běžel za mého mládí:
Na plotě seděly dvě krávy a háčkovaly. Kolem letěl bagr a ptá se: kolik je hodin? Starší kráva vytáhla teploměr a odpověděla: zítra bude pětadvacátého.

Tenkrát mi to připadlo strašně legrační svou nesmyslností, ale musím konstatovat, že se to dneska značně přiblížilo standardnímu způsobu konverzace.
+Lenka Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 24. leden 2017 11:31

Lenko u callbáb je dôležité zmeniť hovor vo svoj prospech. Začneš sa jej sťažovať ako ťa hnevajú deti, manžel, koľko máš práce a starostí okolo hospodárstva, že ťa trápia ľadvinové kamene a podobne... Čím viac zapojíš fantáziu a čím viac bude tvoje rozprávanie depresívnejšie, tým lepšie. A ver mi, že za pár minút callbaba zloží telefón ako prvá a zvyšok dňa bude mať blbú náladu ona a nie ty. ;)
+Ravennka, +shalom3 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1077

Další

Zpět na Diskuse pro nováčky