shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod PandaWild » 25. leden 2017 10:39

"významná klíčová slova" - tohle mi nikdy není jasné, ani u Fotolie, která klíčová slova jsou vlastně důležitá? (a proto tam pořadí neřeším) Jsou důležitá obecná častá slova jako "background" nebo raději konkrétnější slova, která hledání upřesní, jako "green" ?
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod pižla » 25. leden 2017 11:02

Prosím o radu - potřebovala bych nehrát reference image, což vždycky dělám tak, že přes tlačítko add release přidám jpg obrázek se stručným popisem, což teď ale nefunguje. tlačítko add release je aktivní, ale ať klikám jak chci, nic se neděje. zkoušela jsem i přes upload-manage releases, ale tam taky nijak nejde ref. image přidat. vzhledem k tomu, že jsem reference image nahrávala mockrát a vždy to šlo, předpokládám, že tentokrát je chyba na jejich straně, máte někdo stejný problém?
pižla

IP: 2a00:1028:83b0:1e6a:f1f7:409a:64f6:29xx

Reputace: 0

Příspěvekod honza286 » 25. leden 2017 11:09

Právě že u Alamy essential keywords a supertags nejsou úplně totéž - u essential keywords bylo omezení na 50 znaků, supertags je 10 slov či slovních spojení (např. Czech republic je jen jeden supertag). A pokud nemáš 40 keywords, z toho 10 supertagů a vyplněné kategorie, tak je ta fotka dle nich špatně objevitelná (poor discoverability). V tom novém systému je limit 50 tagů (klíčových slov), název fotky (caption) max. 150 znaků (bylo 200, pokud se nepletu). Takže pokud máš v tom původním systému daná klíčová slova mimo těch essentials např. podle abecedy a máš jich nad 50, tak ti nějaká zmizí...
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Miky » 25. leden 2017 11:29

honza286 píše:Právě že u Alamy essential keywords a supertags nejsou úplně totéž - u essential keywords bylo omezení na 50 znaků, supertags je 10 slov či slovních spojení (např. Czech republic je jen jeden supertag). A pokud nemáš 40 keywords, z toho 10 supertagů a vyplněné kategorie, tak je ta fotka dle nich špatně objevitelná (poor discoverability). V tom novém systému je limit 50 tagů (klíčových slov), název fotky (caption) max. 150 znaků (bylo 200, pokud se nepletu). Takže pokud máš v tom původním systému daná klíčová slova mimo těch essentials např. podle abecedy a máš jich nad 50, tak ti nějaká zmizí...

Vybrana slova v “Essential keywords“(4 az 8 slov) mam zaroven i v “Main keywords“. A v Main keywords mam celkem u kazde fotky 30 az 45 slov. Tak to by melo byt OK.
Nazev fotky(caption) je u stareho systemu 128 znaku, takze to taky nebude problem.
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod Miky » 25. leden 2017 11:33

PandaWild píše:"významná klíčová slova" - tohle mi nikdy není jasné, ani u Fotolie, která klíčová slova jsou vlastně důležitá? (a proto tam pořadí neřeším) Jsou důležitá obecná častá slova jako "background" nebo raději konkrétnější slova, která hledání upřesní, jako "green" ?

Jo taky bych rad vedel jak velky vliv poradi slov u Fotolie/AdobeStocku ma na prodeje a jake slova idealne zvolit. Trochu jsem s tim experimentoval, ale zadny presny zavery z toho vyvodit nedokazu.
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod PandaWild » 25. leden 2017 11:40

pižla píše:Prosím o radu - potřebovala bych nehrát reference image,...
Zkouším a přidání referenčního obrázku mi funguje normálně. Tak asi to byla chvilková chyba.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. leden 2017 14:23

pižla píše:Prosím o radu - potřebovala bych nehrát reference image, což vždycky dělám tak, že přes tlačítko add release přidám jpg obrázek se stručným popisem, což teď ale nefunguje. tlačítko add release je aktivní, ale ať klikám jak chci, nic se neděje. zkoušela jsem i přes upload-manage releases, ale tam taky nijak nejde ref. image přidat. vzhledem k tomu, že jsem reference image nahrávala mockrát a vždy to šlo, předpokládám, že tentokrát je chyba na jejich straně, máte někdo stejný problém?

v klidu, dneska mají submitting celý nějaký rozbitý, už se to řeší ve fóru i na ss, snad to brzy opraví ;)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod milankubicka » 25. leden 2017 16:37

...no, rozbitý to je dost...když vidím ten bordel co jsem svýma uploadama způsobil, tak doufám, že to nějak opraví:)

ivusakzkrabice píše:
pižla píše:Prosím o radu - potřebovala bych nehrát reference image, což vždycky dělám tak, že přes tlačítko add release přidám jpg obrázek se stručným popisem, což teď ale nefunguje. tlačítko add release je aktivní, ale ať klikám jak chci, nic se neděje. zkoušela jsem i přes upload-manage releases, ale tam taky nijak nejde ref. image přidat. vzhledem k tomu, že jsem reference image nahrávala mockrát a vždy to šlo, předpokládám, že tentokrát je chyba na jejich straně, máte někdo stejný problém?

v klidu, dneska mají submitting celý nějaký rozbitý, už se to řeší ve fóru i na ss, snad to brzy opraví ;)
milankubicka

Reputace: +3

Příspěvekod pižla » 25. leden 2017 16:59

tak jsem se natěšila, když jsem si přečetla příspěvek od pandy, že to fachá, říkám si, že to zkusím znovu, dám edit submitted images a vyběhne na mě hláška: nothing here, why not to upload some images? :lol:

měla jsem tam cca 50 obrázků, které jsou teď neznámo kde a navíc jak naschvál po mně začali chtít reference image k typu ilustrací, ke kterým v životě nic podobného nechtěli....
pižla

IP: 2a00:1028:83b0:1e6a:c463:b676:d99e:d1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 25. leden 2017 17:02

Ze zvědavosti - jaké máte dneska prodeje? Protože zatím to je úplná tragédie - na to, že je středa... tak jestli se někdo přidá 8-)
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock