Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 13. únor 2017 11:36

Trochu reklamního spamování. :-) Pořídil jsem si novou tiskárnu Canon Pixma G2400, s tankovým systémem, u které vychází hrozně levně tisk (desetník na barevnou A4), a se kterou jsem dost nadšený. Tak tady unboxing :-) http://panda38.blog.cz/1702/nova-tiskar ... ixma-g2400
+Bananaboy, +admin, +duben Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 13. únor 2017 11:52

Tiež mám doma Pixmu od Canonu, ale nejaký starší ešte netankujúci model a som s ňou spokojný. Akurát ju moc nepoužívam. Nie je načo. Ak budem niekedy meniť tlačiareň, tak asi pôjdem tiež už do tankujúceho modelu. Vyzerá to dosť dobre. Díky za recenziu. ;)
+AirP72 Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod milankubicka » 13. únor 2017 11:54

Díky za informace o tiskárně. Zeptám se, na kolik peněz vyjde tisk jedné fotografie 10 x 15 cm? Dá se to nějak odhadnout? Prostě "běžná" fotka, příroda, nebo tak něco......díky:)

PandaWild píše:Trochu reklamního spamování. :-) Pořídil jsem si novou tiskárnu Canon Pixma G2400, s tankovým systémem, u které vychází hrozně levně tisk (desetník na barevnou A4), a se kterou jsem dost nadšený. Tak tady unboxing :-) http://panda38.blog.cz/1702/nova-tiskar ... ixma-g2400
Hodnocení: 0
milankubicka

Reputace: +3

Příspěvekod PandaWild » 13. únor 2017 12:17

milankubicka píše:Díky za informace o tiskárně. Zeptám se, na kolik peněz vyjde tisk jedné fotografie 10 x 15 cm? Dá se to nějak odhadnout? Prostě "běžná" fotka, příroda, nebo tak něco......díky:)
To se dá těžko odhadnout, když se nedá nějak přesně měřit úbytek barvy. Možná to tam nějaký software umí počítat. Jen podle údaje výrobce - uvádí 1 nádobka barvy 70ml (za 150 Kč) při 5% pokrytí vytiskne 6000 stránek A4. 1x A4 je efektivně pokrytá plocha 0,3 dm2. To by znamenalo 0,04 ml inkoustu na 1 dm2 při 100% pokrytí. Pro fotku 10x15 (100% pokrytí) by to bylo 0,06 ml barvy, tedy náklad na barvu by vycházel 12 haléřů. Zřejmě mají na mysli standardní kvalitu. U fotek by byla max. kvalita, tak odhaduji že by to mohlo být tak 30 haléřů.

K tiskárně mě inspiroval tento článek, kde porovnávají náklady na tisk. Tahle tiskárna tam sice není, ale je tam Epson L455 a L365 a ty mají stejný systém a přesně stejné náklady na tisk jako tahle. http://www.cnews.cz/test-sedmi-inkousto ... -kancelar/
+Baldion Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod milankubicka » 13. únor 2017 12:33

Skvělé, díky moc!

PandaWild píše:
milankubicka píše:Díky za informace o tiskárně. Zeptám se, na kolik peněz vyjde tisk jedné fotografie 10 x 15 cm? Dá se to nějak odhadnout? Prostě "běžná" fotka, příroda, nebo tak něco......díky:)
To se dá těžko odhadnout, když se nedá nějak přesně měřit úbytek barvy. Možná to tam nějaký software umí počítat. Jen podle údaje výrobce - uvádí 1 nádobka barvy 70ml (za 150 Kč) při 5% pokrytí vytiskne 6000 stránek A4. 1x A4 je efektivně pokrytá plocha 0,3 dm2. To by znamenalo 0,04 ml inkoustu na 1 dm2 při 100% pokrytí. Pro fotku 10x15 (100% pokrytí) by to bylo 0,06 ml barvy, tedy náklad na barvu by vycházel 12 haléřů. Zřejmě mají na mysli standardní kvalitu. U fotek by byla max. kvalita, tak odhaduji že by to mohlo být tak 30 haléřů.

K tiskárně mě inspiroval tento článek, kde porovnávají náklady na tisk. Tahle tiskárna tam sice není, ale je tam Epson L455 a L365 a ty mají stejný systém a přesně stejné náklady na tisk jako tahle. http://www.cnews.cz/test-sedmi-inkousto ... -kancelar/
milankubicka

Reputace: +3

Příspěvekod admin » 13. únor 2017 13:34

Wau! Pando díky!
Vůbec jsem nešul, že něco takového existuje. Už rok se rohoupávám, že si koupím novou tiskárnu - stávající inkoustovka hodně žere a navíc nespolupracuje s routerem, takže si tu přehazujeme v místnosti 10 metrový USB kabel. Takže co nevidět se konečně rozhoupu a půjdu do tankovací tiskárny.

Jen takový detail, není pak ta tiskárna náchylná na zasychání tiskové hlavy? Teď když se mi něco takového stane, tak jen vyměním cartridge za plnou a jedu dál...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 13. únor 2017 13:52

Zaschnutí hlavy je také věc ze které mám ještě trochu obavu, protože kdyby se ji nepodařilo oživit, tak řešením je už jen servis, protože se nová hlava nedá ani dokupovat.

Proto počítám s tím, že každý víkend to projedu a vytisknu barevný vzorek, aby k zaschnutí nedošlo. Výhoda levného tisku je, že se nemusí hledět na ztráty např. při samočištění hlav, takže nebude problém to oživovat tiskem. Ale zatím se zdá že tiskárna bude hodně používaná (protože je tisk tak levný) a ani nebude potřeba oživovat to tisky.

Já teda si k tiskárně dokoupil ještě prodlouženou záruku - prodloužení ze 2 na 5 let záruky za 956 Kč, právě kvůli možným problémům např. s hlavou. Probíral jsem záruku s prodavačem Alzy a on mě ujišťoval, že záruka se u této tiskárny vztahuje i na tiskovou hlavu a také i na jej zaschnutí, protože tiskárna má mít zabezpečení aby hlava nevyschla (krytkou v klidu). Tiskové hlavy jsou sice brané jako spotřební materiál, ale je to omezené dobou životnosti, což u této tiskárny je 30 tisíc stránek (tiskárna má počítadlo stránek), to těžko za 5 let vyčerpám. Takže případné problémy mi Alza prý spraví v jejich servisu.

Tedy, počítám s tou tiskárnou na 5 let - to je doba, kdy by se měly zachytit všechny obvyklé poruchy, včetně problémů s hlavou. Hlava je udávaná jako s dlouhou životností. Je tedy dost možné, že i po těch 5 letech pojede dál v pořádku.

Možná bylo to prodloužení záruky zbytečné. Nevěděl jsem, že to se vlastně dělá formou pojištění od pojišťovny - a pojišťovna má jistě dobře spočítané, aby na tom vydělala, tedy je dost pravděpodobné, že se mi ta tisícovka navíc za ty 3 roky nevyplatí a případné náklady na opravy toho nedosáhnou (resp. nebudou žádné problémy).
+Baldion Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod duben » 13. únor 2017 14:23

Pando to vypada na super tip. Jak rychle to tiskne? Ja mam barevnou duplexni laserovku, ale na fotky, diplomy a brozurky co tiskneme to pri tehle cene tisku vypada hodne dobre. Me stoji barevny tisk porad nekolik korun. Umi to i duplex?
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod admin » 13. únor 2017 14:26

Také bych řekl, že už to mají vychytané. Současnou tiskárnu máme asi 8 let, netiskneme nijak moc často, náplň kupuji tak jednou za půl roku a ještě se nám nestalo, že by ta hlava zaschla. A to určitě byly období, kdy se na ní třeba 2-3 týdny netisklo.
+AirP72 Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod duben » 13. únor 2017 14:36

Jinak bezne se udava ten pocet stranek pri 5% pokryti stranky, coz odpovida textovemu dokumentu. Jestlize tvrdi ze 6000 stranek, tak myslim ze pokud pujde o fotky bude realne pocitat 10x mene potistenych stranek. I tak by to ale vychazelo 4 kc na fotku (zasobniky jsou 4 a ne jeden) + cena fotopapiru a to je porad jeste levnejsi jak velkokapacitni laserovka, Jenom ta rychlost dle parametru neni idealni, fotku 10x13 to podle popisu na webu dela 60s, takze plnobarevna A4 bude za 2-3 minuty. Ja mam 24 barevnych stranek za minutu ... takze pro me to v souctu cas / pocet stran za minutu / naklady na tisk asi nevyjde tak, aby me to davalo smysl, leda bych si zacal doma tisknout i fotky, na to bych asi tak moc nespechal.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse