od PandaWild » 13. únor 2017 13:52
Zaschnutí hlavy je také věc ze které mám ještě trochu obavu, protože kdyby se ji nepodařilo oživit, tak řešením je už jen servis, protože se nová hlava nedá ani dokupovat.
Proto počítám s tím, že každý víkend to projedu a vytisknu barevný vzorek, aby k zaschnutí nedošlo. Výhoda levného tisku je, že se nemusí hledět na ztráty např. při samočištění hlav, takže nebude problém to oživovat tiskem. Ale zatím se zdá že tiskárna bude hodně používaná (protože je tisk tak levný) a ani nebude potřeba oživovat to tisky.
Já teda si k tiskárně dokoupil ještě prodlouženou záruku - prodloužení ze 2 na 5 let záruky za 956 Kč, právě kvůli možným problémům např. s hlavou. Probíral jsem záruku s prodavačem Alzy a on mě ujišťoval, že záruka se u této tiskárny vztahuje i na tiskovou hlavu a také i na jej zaschnutí, protože tiskárna má mít zabezpečení aby hlava nevyschla (krytkou v klidu). Tiskové hlavy jsou sice brané jako spotřební materiál, ale je to omezené dobou životnosti, což u této tiskárny je 30 tisíc stránek (tiskárna má počítadlo stránek), to těžko za 5 let vyčerpám. Takže případné problémy mi Alza prý spraví v jejich servisu.
Tedy, počítám s tou tiskárnou na 5 let - to je doba, kdy by se měly zachytit všechny obvyklé poruchy, včetně problémů s hlavou. Hlava je udávaná jako s dlouhou životností. Je tedy dost možné, že i po těch 5 letech pojede dál v pořádku.
Možná bylo to prodloužení záruky zbytečné. Nevěděl jsem, že to se vlastně dělá formou pojištění od pojišťovny - a pojišťovna má jistě dobře spočítané, aby na tom vydělala, tedy je dost pravděpodobné, že se mi ta tisícovka navíc za ty 3 roky nevyplatí a případné náklady na opravy toho nedosáhnou (resp. nebudou žádné problémy).