shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod PandaWild » 22. březen 2017 17:44

Děsím se až budeme shánět PR od autora genetické modifikace, protože to bude brané jako umělecké dílo. :shock:
+shalom3 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Tom123 » 22. březen 2017 18:20

Ravennka píše:
Tom123 píše:1) Co se týká zdanění tak to řešitnemusim pokud je výdělek takhle malý že?
2) A formulář 1042-s je pouze informativní?

1) ne, nemusíš - pokud je to tvůj jediný příjem
2) ano :mrgreen:

Jsem čekala, že odpoví někdo fundovanější, ale tak když to "zůstalo" na mojí maličkosti Obrázek

Díky za odpověď
Hodnocení: 0
Tom123

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. březen 2017 07:37

Mám blbej dotaz, protože z microstock fotobank dávám jen do shutterstocku, do kterých dalších fotobank můžu dávat to samé?
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Fug4s » 23. březen 2017 08:41

ivusakzkrabice píše:Mám blbej dotaz, protože z microstock fotobank dávám jen do shutterstocku, do kterých dalších fotobank můžu dávat to samé?

Po pravé straně jsou odkazy na další FB. Určitě bych zkusil první pětku. Ale mě se zatím osvědčila je Fotolia a SS. Nechápu že na těchto FB celkem prodeje jsou ale na jiných FB si víceméně ani neškrtnu. Pár prodejů a nic. To má SS opravdu takový monopol?
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Hamin » 23. březen 2017 08:53

Je to asi to samé, proč je vždycky Kaufland narvanej k prasknutí v kteroukoliv denní dobu a jiný malý krámek naproti téměř prázdný ? Přitom v Kaufu prodávají shit, ale mají tam toho mraky. V malém krámku mnohem kvalitnější zboží, ale mají toho mnohem méně a za malinko více drobných ;)
+Bananaboy, +GreatWhite, +Ravennka Hodnocení: +3
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod Host » 23. březen 2017 09:43

Hamin píše:Je to asi to samé, proč je vždycky Kaufland narvanej k prasknutí v kteroukoliv denní dobu a jiný malý krámek naproti téměř prázdný ? Přitom v Kaufu prodávají shit, ale mají tam toho mraky. V malém krámku mnohem kvalitnější zboží, ale mají toho mnohem méně a za malinko více drobných ;)

No, to by mne zajímalo v čem mají třeba 123RF, Dreamstime, Canstock, nebo třeba Pond5 kvalitnější obsah oproti těm velkým SS, Fotolia, Getty???? Ne, že bych fandil jejich "politice", ale pro zákazníka jsou přitažlivé nejen kvůli ceně...

O.T. I v Kauflandu se dá koupit špičková kvalita za míň než u "drobečků". Osobně tam třeba občas kupuji do sbírky ( :mrgreen: ) zajímavé karibské a americké rumy, tequilu (Olmeca 300kč) apod. Musíte jen vědět, co chcete... ;) Burešovy piliny ve střívku můžete nechat jiným... :P
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 23. březen 2017 09:55

ivusakzkrabice píše:Mám blbej dotaz, protože z microstock fotobank dávám jen do shutterstocku, do kterých dalších fotobank můžu dávat to samé?

Fotolie rozhodne, ta bude generovat velke zisky
istock taky, pokud ti nevadi, ze obcas prodavas za provizi treba $0,02
123RF urcite, generuje ruzne prijmy, ale berou vsechno, jednoduche nahravani, bez kategorii
BigS jpg pres ftp, vektory jenom pres web, kategorie, ze zacatku dela houby, ale z dlouhodobeho hlediska mi dela pravidelny prijem, ktery neni k zahozeni
Dreams v posledni dobe dost vyhazuje obyc fotky, ale prodava mi pravidelne, sice vetsina za subs 0,3 ale obcas se najde i neco lepsiho; kategorie, ale imho stoji za to
Deposit mi prijde, ze je kapku za zenitem, pred tremi lety mi prodaval obrazkyni za provizi za vice dolaru, klidne 10, ted uz vicemene za subs. Nahravam pres ftp, potvrzuju pres appku, kategorie neresim, neco to generuje jeste ve slusnych cislech :)
Pond5 dostavas 50% zisku, muzes si nastavit cenu, prodava hlavne videa, ale sem tak se mi proda vektor nebo fotka. Uz jenom pro pristup k tvurcum a ferovou cenu se vyplati je podporovat. Nahravani je jednuche, takze i pres male vydelky se to vyplati - i kdyby jenom moralne :)

zbytek uz jsou fakt prcci, ja pridavam jeste na CanS, obcas se neco proda, obcas i za par dolaru, jednoduche nahravani... a kdyz se to samo nahraje nq ftp, jenom to pak zakliknu a odeslu.. penize se nevali na zemi :)
+Baldion Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. březen 2017 12:15

Ravennko, díky, Fotolii zamítám, moje fotky jsou tuctové a to se fotolii nelíbí, vyhazují hodně, i když je to s keywordy jen CTRL_C ze SS a CTRL_V k nim, tak mě to moc nemotivuje..
123RF zní zajímavě, občas někde o ní zachytnu zmínku, tu asi zkusím jako první.. díky.
jsem dýl na klasický fotobance kam dávám obsah "exklusivně", co se týče fotek, tak spíš se neorientuju v tom kam můžu sázet třeba i stejný fotky nebo fotky z tý samý série. Tohle mi furt docela uniká :-)
ivusakzkrabice

Příspěvekod Hamin » 23. březen 2017 12:20

No. V tomto případě je to docela jednoduché. Fotky, které máš na některé fotobance exkluzivně, nesmíš nahrát nikam jinam.
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. březen 2017 12:23

Hamin píše:No. V tomto případě je to docela jednoduché. Fotky, které máš na některé fotobance exkluzivně, nesmíš nahrát nikam jinam.

to vím, spíš chci vědět do kterých bank lze dávat neexklusivně, případně, kde se to musí někde zaškrtnout, že je dávám neexklusivně
ivusakzkrabice

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock