prodání vlastních portrétových fotek

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: prodání vlastních portrétových fotek

Příspěvekod ivusakzkrabice » 24. březen 2017 10:11

Miky píše:Naopak v CR je nelze prodat nebo prevest az do smrti autora(lze to resit distribucni smlouvou a prodejem licenci).

Nezbývá než fotografku zabít :D
chce to předem mít vyřešenou její závěť.. a hlavně nenechat na místě činu stopy.. :twisted:

asi mi stále vrtá hlavou, proč si jí dávala ty 3 litry, když to bylo vlastně tvé dílo, za kolik to bylo fotek? :geek:
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Miky » 24. březen 2017 10:33

Tak to teda ne! Fotografy a fotografky prosim nezabijet. Je nas cim dal tim mene i bez zabijeni… :D
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod foxinka » 24. březen 2017 10:38

ivusakzkrabice píše:
Miky píše:Naopak v CR je nelze prodat nebo prevest az do smrti autora(lze to resit distribucni smlouvou a prodejem licenci).

Nezbývá než fotografku zabít :D
chce to předem mít vyřešenou její závěť.. a hlavně nenechat na místě činu stopy.. :twisted:

asi mi stále vrtá hlavou, proč si jí dávala ty 3 litry, když to bylo vlastně tvé dílo, za kolik to bylo fotek? :geek:

:D .. no tak já si naivně myslela že když někomu zaplatím za práci a na fotkách jsem já, s mými nápady... tak že budu mít práva s tím nakládat jak chci.. Pak jsem to právě studovala a zjistila že teda ne-e. Proto mě napadlo jestli na to je nějaký papír nebo něco. Vůbec jsme tím nechtěla zpochybnit její práci a dost špatně jsem zvolila slovo "zmáčkla" :D Nevadí, to už je asi jedno.. Jinak fotek bylo od ní upravených 20 a dala mi právě i neupravené - což jsem chtěla, že si můžu hrát sama..
foxinka

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 24. březen 2017 13:02

Miky píše:Tak to teda ne! Fotografy a fotografky prosim nezabijet. Je nas cim dal tim mene i bez zabijeni… :D

pravda je rozdíl mezi vlastníkem zařízení na vytváření statických obrázků a fotografem :mrgreen:
beru zpět.. ;)
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod admin » 24. březen 2017 13:28

Podle toho školení, by se u soudu řešilo co bylo ve smlouvě. Předpokládám, že tam o prodeji fotek ve fotobance nebylo nic napsané, takže by se vycházelo z toho, za jakým účelem byly ty fotky objednané / se běžně objednávají. A k dalšímu prodeji to běžně není.

Jinak koho to zajímá, tady je odkaz na školení: https://www.naucmese.cz/kurz/pravni-zak ... -kryt-zada
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky