Hodnocení: 0 |
Myšice píše:Mám zájemkyni z (jakéhosi grafického studia) o konkrétní fotku, ale chce k ní poslat fakturu s razítkem. Razítko jednak nemám (údajně ho nemusí mít ani OSVČ), druhak nevím jestli vůbec mám nebo můžu vystavit fakturu, když nejsem klasický podnikatel. Nemám IČO a živnosťák, protože mám směšné občasné autorské příjmy.
Nevím co s tím.
Řešili jste někdy něco takového? Jak by měla případně taková faktura vypadat? Jediné, co se mi podařilo zjistit, je že Faktura - daňový doklad se týká jen plátců DPH, a neplátci mají jen Fakturu. Ale nevím jaké náležitosti má ta obyčejná Faktura. Jako klasický paragon z obchodu před EET?
Myšice píše:Díky všem. No zatím z toho nejsem moc chytrá.Taky nevím, jestli na Slovensku nejsou trochu jiné zákony než v Česku.
Všechny faktury pro neplátce DPH co jsem našla byly na cokoliv jiného než autorskou činnost a jediný článek, kde se někdo zabýval fakturou autora, doporučoval dopsat tam: autor - umělec - danění podle autorského zákona. Podle autorského zákona by měl danit ten, kdo něco kupuje od autora 15% srážkovou daní. Ta daň se někde na tu fakturu píše? Navyšuje se cena fotky o tu daň? Nebo se s cenou nehýbe a naopak je to problém platícího a ten pošle peníze už mínus tu 15% daň? Když to platící neví a nezdaní to, je to jeho průser a ne můj?
Jinak kupující chce fakturu s razítkema od té doby, co jsem psala, že žádné razítko nemám, zatím nekomunikuje.
Myšice píše:Řešili jste někdy něco takového? Jak by měla případně taková faktura vypadat? Jediné, co se mi podařilo zjistit, je že Faktura - daňový doklad se týká jen plátců DPH, a neplátci mají jen Fakturu. Ale nevím jaké náležitosti má ta obyčejná Faktura. Jako klasický paragon z obchodu před EET?
+sentio | Hodnocení: +1 |
+sentio | Hodnocení: +1 |
Zpět na Nefotobanky - přímý prodej
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
CanStockPhoto
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Stockfresh
Yaymicro
Featurepics
MostPhotos
Graphic Leftovers
Cutcaster
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.