od aaron007 » 24. duben 2017 08:19
Dopadlo to tak, že asi 4 dny vlastním Panasonic Gx80 se setovým objektivem 12-32 /24-64/, spolu s kartou stál necelých 18 tis. Dá se v pohodě vozit na kole i nosit neustále s sebou /není jen na kolo/, zatím nechci další objektiv - budu ho používat jen jako kompakt, objektiv není dostatečně světelný, ale to se nedá nic dělat /světelný obj. by byl mnohem delší a o dost dražší/.
Mechanické provedení je skvělé a je dost bytelný. Má vyklápěcí displej a k tomu dotykový - což jsem nečekal, že je tak skvělá věc.
Baterie mi připadá, že moc nevydrží, ale možná je to tím , že jsem neustále v menu a než zmáčknu spoušť, tak prolistuji celé menu.
Přestože má spoustu funkcí, tak základni nastavení je poměrně intuitivní a logické.
Ke kvalitě fotek a videa se zatím nechci vyjadřovat. Nejsem technik, který neustále porovnává a hodnotí aparáty, mohu to srovnat jen s fotoaparáty, které jsem měl a s každým rokem jde kvalita nahoru. Zrcadlovku mám Nikon D800, s tou to asi srovnávat nemohu, musel bych srovnat se stejnou třídou.
Myslím si ale, že ve své třídě je kvalita velmi dobrá, ale to asi budu muset zhodnotit později po nějakých zkušenostech.
S nákupem jsem zatím velmi spokojen.