Výběr kompaktu na kolo.

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Výběr kompaktu na kolo.

Příspěvekod castyhost » 23. duben 2017 19:52

jak to dopadlo?
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.162.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod aaron007 » 24. duben 2017 08:19

Dopadlo to tak, že asi 4 dny vlastním Panasonic Gx80 se setovým objektivem 12-32 /24-64/, spolu s kartou stál necelých 18 tis. Dá se v pohodě vozit na kole i nosit neustále s sebou /není jen na kolo/, zatím nechci další objektiv - budu ho používat jen jako kompakt, objektiv není dostatečně světelný, ale to se nedá nic dělat /světelný obj. by byl mnohem delší a o dost dražší/.
Mechanické provedení je skvělé a je dost bytelný. Má vyklápěcí displej a k tomu dotykový - což jsem nečekal, že je tak skvělá věc.
Baterie mi připadá, že moc nevydrží, ale možná je to tím , že jsem neustále v menu a než zmáčknu spoušť, tak prolistuji celé menu.
Přestože má spoustu funkcí, tak základni nastavení je poměrně intuitivní a logické.
Ke kvalitě fotek a videa se zatím nechci vyjadřovat. Nejsem technik, který neustále porovnává a hodnotí aparáty, mohu to srovnat jen s fotoaparáty, které jsem měl a s každým rokem jde kvalita nahoru. Zrcadlovku mám Nikon D800, s tou to asi srovnávat nemohu, musel bych srovnat se stejnou třídou.
Myslím si ale, že ve své třídě je kvalita velmi dobrá, ale to asi budu muset zhodnotit později po nějakých zkušenostech.
S nákupem jsem zatím velmi spokojen.
aaron007

IP: 85.70.153.1xx

Příspěvekod Miky » 24. duben 2017 08:57

No skvela volba. Ja si ho v kombinaci s Lumix G macro 30mm nemuzu vynachvalit. Puvodne jsem taky koukal na set s 12-32 objektivem, horsi svetelnost bych jeste prekonal, ale cetl jsem, ze nema ostrici krouzek na manualni ostreni, coz by mi dost vadilo hlavne u videi. Jinak mas pravdu, ze baterie moc nevydrzi. Musel jsem koupit 4 nahradni abych zvladl cely den v terenu.
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod PandaWild » 24. duben 2017 09:03

aaron007 píše:...Má vyklápěcí displej a k tomu dotykový - což jsem nečekal, že je tak skvělá věc...
V čem je dotykový displej u foťáku dobrý? Já se tomu vždy zásadně vyhýbal, protože mi připadalo, že při manipulaci s foťákem se bude nechtěně mačkat co nemá.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod aaron007 » 24. duben 2017 09:08

Ostřící kroužek nemá, ale možná by se dalo zaostřovat mobilem přes WiFi. To mi jen tak napadlo, já sám to řešit nebudu. Pro mě to takhle zatím stačí.
aaron007

Příspěvekod castyhost » 24. duben 2017 09:15

staci trochu horsi svetlo a s trochu vetsim odstupem ta 12-32 nevykresli listi na stromech, proste to vidi jako zelenou hmotu
Je to hezkej mini zakladak s mizernymi skly...za tu cenu to nemuze byt ani jinak

Dotykovy display setri cas pri rychlem nastavovani funkci...treba teplotu v K nastavujes posunem prstu na "teplomeru"...tuknutim menis format videa atd

tvari pri koukani do hledacku se ti prehazuji ostrici body :-)
castyhost

Příspěvekod aaron007 » 24. duben 2017 09:24

to Panda
Ani já jsem netoužil po dotykovém displeji. Asi budeme staré konzervy, které si myslí, že vše nové má z lidí jen tahat peníze a zdržovat je od práce.
Dotykový displej umožní velmi rychlou volbu funkcí a hlavně bod zaostření.
Nestává se mi , že omylem spustím jinou funkci. Jen s jednou výjimkou - při dívání se do hledáčku mohu změnit omylem bod zaostření. To čase vychytám.

to Castyhost
Nesouhlasím s tak příkrým odsouzením objektivu 12-32
http://www.digimanie.cz/recenze-panason ... ekali/6616

to Miky
Nenašel jsem tam vypnutí mikrofonu. Hledal jsem špatně nebo tam skutečně není?
Chci to řešit nastavením na co nejmenší citlivost
aaron007

Příspěvekod castyhost » 24. duben 2017 09:28

po deseti fotkach nesouhlasis? ok :-)
castyhost

Příspěvekod Miky » 24. duben 2017 09:40

Jde tam nastavit senzor automatickeho vypnuti displeje pri pohledu do hledacku.
Vypnuti mikrofonu jsem nenasel, ale zas tak dukladne jsem to nehledal.
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod aaron007 » 24. duben 2017 09:49

Nechci tomu objektivu dělat reklamu, ani se necítím povolaný dělat testy optiky a praktické zkušenosti s objektivem zatím skutečně nemám.
Nesouhlasím jen s větou
"Je to hezkej mini zakladak s mizernymi skly...za tu cenu to nemuze byt ani jinak"

K tomu mi vede tento test
http://www.digimanie.cz/recenze-panason ... a-ois/5870
Nic není černobílé.
aaron007

PředchozíDalší

Zpět na O focení