Host píše:zbyněk píše:Vzhledem k tomu, že se možná budou digifoťáky za chvíli dávat i do toaletního papíru tak souhlasím s jedním z pisatelů.
Když se podívám na svoji starou Linhofku, tak také s nostalgií vzpomenu na dobu, kdy stačilo udělat za měsíc 10, 15 diáků a stačilo to na slušné živobytí. Jenže v té době se muselo umět fotit a fotografie byla uznávaným uměleckým řemeslem.
Dnes to většina rádoby fotografů mastí stylem pokus omyl však se z toho něco vybere.
Velkým problémem je absence kvalitních obrazových redaktorů v redakcích a reklamkách. To, co je dnes k vidění v tiskovinách a na internetu a tváří se to jako profesionální fotky by před pár lety nikdo nezveřejnil. Celkově tak obrazová kultura došla na úroveň průměrného amatérizmu a možná ještě níž.
Jinak zeleniny mám letos slušnou úrodu. Houby sice jsou, ale zatím málo. No a za chvíli začnou dozrávat švestky
.
Pod tohle bych se podepsal.
Jen s těmi švestkami to máme špatné, všechno nám pomrzlo. Vypadá to, že na podzim zase budeme muset dávat "kilo cukru na kilo hoven" aby se to dalo pít...
Dík Horste. Průšvih je i komerční zakázková fotka. Když se podívám na propagační materiály některých firem tak nechápu. Padající baráky, interiéry kdy nejde poznat, jestli je to kuchyň nebo mučírna, o technické fotografii nemluvě. Já se divím, že to někdo koupí.
Dovedeš si představit donést třeba do Pressfota nevykypovaný nebo expozičně či jinak zmršený diák? To by člověk udělal jen jednou. Ono je to asi tím, že jsme si své práce opravdu vážili. Dnes je profik každý kdo udrží foťák a moč a někteří jsou už tak zdechlí, že je jim líno ty příšernosti co udělají aspoň trochu dodělat v Photoshopu.
U nás byla bída loni. To se tu pálilo i žito a kde co, co zkvasilo. Letos tu mrazíky také byly, ale ne tak drastické. Ztráty sice nějaké jsou, nicméně nějakou tu penku bude mět každý.
Když to tu tak čtu, co fotograf či grafik to Mičurin. Nebylo by výnosnější založit společnost na prodej pěstitelských přebytků?