Slávim

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Slávim

Příspěvekod Zmrzlinář » 25. říjen 2017 01:17

Tak mám něco málo přes 1000 fotek ve většině fb. První fotku jsem nahrával 14. července 2017. Dal jsem si za úkol dojít k této hranici a popřemýšlet, co dál, tak přemýšlím a nic mně nenapadá.

Hodně fotek jsem bral z archivu, takže asi nejsou dostatečně fotobankové a od toho se odvíjí zisky. Některé vyloženě divné věci se prodaly hned několikrát a to co jsem fotil vyloženě pro fb tam hnije.
Zatím jediný děngy přišly z pondu, všude jinde něco málo nastřádáno je ale obávám se, že by to nebylo možná ani na pivo (ale jo, na pár piv by to bylo, možná by zbylo i na zelenou) :)

Pocity? Čekal jsem trochu víc, ačkoliv jsem věděl, že to bude těžký. Ale i tak je úspěch, že ze skoro 170.000.000 fotek se sem tam prodá i něco mého. Jaká je pravděpodobnost, že se na můj obrázek jen někdo podívá?

Co dál? Pokračovat třeba na 2.000 fotek a potom přemýšlet? Zkusit dělat víc vyloženě fotobankový věci...? Asi jo. Co videa, zkusit videa? Zkusím nějaký videa. Co zvuky, hudba, má to smysl? Něco mám, zkusím to tam nalifrovat.

Fotil jsem předtím, fotit budu stejně dál. Těch pár hodin týdně si umím udělat čas.
Hodnocení: 0
Zmrzlinář

Reputace: +20

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. říjen 2017 06:52

Zmrzlinář píše:Tak mám něco málo přes 1000 fotek ve většině fb. První fotku jsem nahrával 14. července 2017. Dal jsem si za úkol dojít k této hranici a popřemýšlet, co dál, tak přemýšlím a nic mně nenapadá.

Ukáááž :) ;)

Zmrzlinář píše:Co dál? Pokračovat třeba na 2.000 fotek a potom přemýšlet? Zkusit dělat víc vyloženě fotobankový věci...? Asi jo. Co videa, zkusit videa? Zkusím nějaký videa. Co zvuky, hudba, má to smysl? Něco mám, zkusím to tam nalifrovat.

Hlavně dělej a foť, co tě baví. Já jsem si to (nad běžné focení na cestách) nastavila jako sebevzdělávání, tím je to pro mě dost motivační :)
Jinak u mě výdělek taky žádný zázrak, po překročení hranice 500 dolarů to jde na množství prodaných spíš dolů, ale u mě je to asi o tom, že z velké části vylepšuji to, co jsem už fotila..

Jinak já bych spíš potřebovala poradit na jaké fotobanky dál, teď mám šutr, AS a 123, co jsem koukala dál, tak zas chtějí "vstupní testy", třeba istock, ten je myslím o velký level dál než moje tvorba.. ale když někdo poradí, co je z mýho portfolia použitelné, tak budu ráda..
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Zmrzlinář » 25. říjen 2017 08:58

Nechci to tady takhle posílat, ale dá se to velmi snadno najít (třeba přes google), tebe jsem si taky našel (stejně jako ostatní tady z fora a když mám chvíli, tak se koukám, co má kdo novýho :D ).

Zejména tady ten týpek Bananaboy mně fascinuje, má tam super věci.

Ty tam máš taky dost dobrý výtvory. Kolik tam máš fotek? Skoro 6000? Je to tak? Na ss máš 58 stránek (uff), já sotva 11 :) Nejhorší je, že archivy došly, takže dodávám nový fotky, který ale nemám, páč na to nemám ňáko čas, je nějak moc práce.
Zmrzlinář

Příspěvekod Bananaboy » 25. říjen 2017 09:46

Zmrzlinář píše:Zejména tady ten týpek Bananaboy mně fascinuje, má tam super věci.

Ďakujem.
Síce nechápem ako sa ti môžu páčiť tie moje amatérske "patláma, patláma i paprťála žbrluch" veci, ale poteší to. ;)
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Fug4s » 25. říjen 2017 11:06

Zmrzlinář píše:

Nechci to tady takhle posílat, ale dá se to velmi snadno najít (třeba přes google), tebe jsem si taky našel (stejně jako ostatní tady z fora a když mám chvíli, tak se koukám, co má kdo novýho :D ).

Zejména tady ten týpek Bananaboy mně fascinuje, má tam super věci.

Ty tam máš taky dost dobrý výtvory. Kolik tam máš fotek? Skoro 6000? Je to tak? Na ss máš 58 stránek (uff), já sotva 11 :) Nejhorší je, že archivy došly, takže dodávám nový fotky, který ale nemám, páč na to nemám ňáko čas, je nějak moc práce.

Pokud napíšeš že se to dá najít přes google, tak už sem rovnou můžeš dát odkaz. Jinak našel jsem tvé portfólio na SS se stejnou profilovou fotkou ale vidím tam jen 4 fotky.
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. říjen 2017 11:45

Zmrzlinář píše:Zejména tady ten týpek Bananaboy mně fascinuje, má tam super věci.

Jj, ten má super kousky, ještě koukni na Ravennku, tam taky ráda koukám, třeba se časem naučím kreslit i něco jiného než cynického kocoura a soba :) ;)

Zmrzlinář píše:Ty tam máš taky dost dobrý výtvory. Kolik tam máš fotek? Skoro 6000? Je to tak? Na ss máš 58 stránek (uff), já sotva 11 :) Nejhorší je, že archivy došly, takže dodávám nový fotky, který ale nemám, páč na to nemám ňáko čas, je nějak moc práce.

Aktuálně malinko přes 5700 a ještě nemám zpracovnou zářijovou dovču na Rhodosu a většinu z dubnového tripu na Madeiru, takže do února si zatím vystačím :) ;)
ivusakzkrabice

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. říjen 2017 11:50

Ha, mám tě!

Takže mi vysvětlíš jak se ti podařilo mát dostat na labskou louku to krásné azuro, protože všichni, které znám tam mají vždy mlhu a hnus počasí :D
ivusakzkrabice

Příspěvekod Ravennka » 25. říjen 2017 12:05

ivusakzkrabice píše:Jj, ten má super kousky, ještě koukni na Ravennku, tam taky ráda koukám, třeba se časem naučím kreslit i něco jiného než cynického kocoura a soba :) ;)

Proboha svatýho, na moje recykláty, ikony, výcvaky ze zahrady a 1000 a 1 abstraktní pozadí? :lol:

Jinak vektoristi to mají obecně mnohem jednodušší... jak se udělá nějaká základna vektorů, tak pak se dá recyklovat do zblbnutí, když člověk nemá čas / nápad, něco kreslit. Každou druhou věc můžete přebarvit... ikony jak máte jednou, tak pak se jenom dají dávat na jiné pozadí a máte na vždy vystaráno (ne že by to bylo terno). Já furt holt jedu na kvantitu, protože na kvalitu to u mne prostě není :)
Hlavně u vektoru je zásadní výhoda, že se dá rozhýbat, pokud člověka teda napadne buď co s tím, a nebo jak to u dělat :D
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 25. říjen 2017 13:07

Ravennka píše:Jinak vektoristi to mají obecně mnohem jednodušší... jak se udělá nějaká základna vektorů, tak pak se dá recyklovat do zblbnutí, když člověk nemá čas / nápad, něco kreslit.

K tomu recyklovaniu nás ale nútia hlavne okolnosti ktoré sú momentálne vo fotobankovej sfére. Obrovská konkurencia, nízke príjmy a podobne. Ja som na fotobankách začínal s ideou, že si vytvorímm portfólio asi tak 1000 kusov ilustrácií ktoré ma budú živiť a potom si budem pekne pomaly tvoriť kvalitu namiesto kvantity. Tvoriť kvalitu by som dokázal a aj by ma to možno viac bavilo ako tvorba recyklovanej kvantity. Lenže to proste nejde. Kvalita zapadne do databázy presne tak isto ako kvantita, takže nie je žiadna motivácia na tvorbu kvality. Človek musí tvoriť proste rýchlo a efektívne, aby sa aspoň ako tak udržal na nejakých rozumných príjmoch. Štve ma, že nie je čas sa na chvíľu zastaviť, naučiť sa novú techniku, ovládnuť nový software. Všetko musí človek robiť večer v osobnom voľne, pretože cez deň musí ako hňup do zblbnutia recyklovať stále tie isté ilustrácie.
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Zmrzlinář » 25. říjen 2017 13:42

Fug4s píše:Pokud napíšeš že se to dá najít přes google, tak už sem rovnou můžeš dát odkaz. Jinak našel jsem tvé portfólio na SS se stejnou profilovou fotkou ale vidím tam jen 4 fotky.

Ale tak jasně, ale na odkaz si každej klikne, vyhledávat se to třeba každýmu nechce a můžu zůstat inkognito ;)

ivusakzkrabice píše:Jinak já bych spíš potřebovala poradit na jaké fotobanky dál, teď mám šutr, AS a 123, co jsem koukala dál, tak zas chtějí "vstupní testy", třeba istock, ten je myslím o velký level dál než moje tvorba.. ale když někdo poradí, co je z mýho portfolia použitelné, tak budu ráda..

Já asi nemám co radit, ale dávám fotky na ty hlavní, testy jsem podstupoval a v podstatě jim pošleš prvních deset fotek a když projde většina, tak tě berou a nevidím důvod proč ne.. to je spíš asi taková ochrana pro lidem co tam posílají instagramovky. Myslím ty selfíčka s nokií 5110, ale ta vlastně foťák neměla :D

ivusakzkrabice píše:Takže mi vysvětlíš jak se ti podařilo mát dostat na labskou louku to krásné azuro, protože všichni, které znám tam mají vždy mlhu a hnus počasí :D

No to musíš vědět kdy vyrazit :) Což já třeba neumím. Já jsem po cestě neskutečně zmokl, ale byl jsem už nahoře, zpátky se mi nechtělo tak jsme si tam dali nějaký pití a Krakonoš se za chvíli na chvíli smiloval a udělal fakt pěkný počasí, tak jsme vyrazili a došli jsme pěšky zase až dolů.
Zmrzlinář

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse